Parujące Reflektory GS Mk3
- LexusMODE
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
Re: Parujące Reflektory GS Mk3
Nie ma problemu, chetnie doradze jak bede w stanie 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300 mk3
Chciałem przestrzec przed bagatelizowaniem parowania i wilgotności w reflektorze.
Postanowiłem dziś rozebrać reflektor z Avensisa, który od jakiegoś czasu paruje (tak samo jak ten z gs'a) i juz wiem dlaczego diagnosta na przeglądzie powiedział, że jedno światło świeci o połowę słabiej niż drugie.
Wypalony odbłyśniki. Przed 2 laty go regenerowałem, w środku markowe (oryginalne) OSRAMy. Jedyna przyczyna jaka mi się nasuwa to wilgoć.

Postanowiłem dziś rozebrać reflektor z Avensisa, który od jakiegoś czasu paruje (tak samo jak ten z gs'a) i juz wiem dlaczego diagnosta na przeglądzie powiedział, że jedno światło świeci o połowę słabiej niż drugie.
Wypalony odbłyśniki. Przed 2 laty go regenerowałem, w środku markowe (oryginalne) OSRAMy. Jedyna przyczyna jaka mi się nasuwa to wilgoć.

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: rx
Również nie znam. Ja regenerację robię w Krakowie na Siemaszki 1. Chłopaki mają wprawę w łapach i kasują jakoś dużo. Samochód mam zawsze odstawiony na umówioną godzinę, więc bezproblemowo mogę w międzyczasie coś załatwić, czy skoczyć na obiad z rodziną.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 Prestige '05
Panowie,
czy ktoś poradził sobie z mikropeknieciami samego klosza?
Da się to naprawić, przy okazji regeneracji lamp, czy zostaje szukanie nowych kloszy?
Da się to naprawić, przy okazji regeneracji lamp, czy zostaje szukanie nowych kloszy?
- zender
- Lex user
- Model Lexusa: RC300h
WitamBOD wrote:Panowie,
Da się tyle razy już to było tutaj opisywane ! co do GS III to jak Ci reflektor pruje to znaczy ze balast siedzi zanurzony w wodzie!
Zderzak aut reflektory auto i uszczelniacz porządnej marki do reki. Ja tak zrobiłem i miałem spokój ,(balasty udało się uratować bez żadnej regeneracji )
zender
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 Prestige '05
Temat regeneracji lamp powrócił.
Czy w Polsce, poza jednym ogłoszeniem na OLX.PL są dostępne klosze lamp przednich do GSa MK3?
Mam problem z micropęknięciami idącymi od chromowanej ramki.
Fachowiec, do którego zawiozłem swoje reflektory może podjąć się próby naprawy pękniętych kloszy, ale prędzej, czy później i tak będzie się dostawała tam wilgoć.
Czy w Polsce, poza jednym ogłoszeniem na OLX.PL są dostępne klosze lamp przednich do GSa MK3?
Mam problem z micropęknięciami idącymi od chromowanej ramki.
Fachowiec, do którego zawiozłem swoje reflektory może podjąć się próby naprawy pękniętych kloszy, ale prędzej, czy później i tak będzie się dostawała tam wilgoć.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS 300
Tych mikropęknięć nie da się naprawić w zakładzie gdzie zajmują się szybami samochodowymi?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
a jak by okleił klosze folią ? powinna zatrzymać wilgoć
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Te drobne pęknięcia powstają od wysokiej temperatury żarnika. Nie da się naprawić. Struktura materiału się zmienia i jak jest mocno źle to klosz do wymiany.wojtekS wrote:Pęknięcie klosza jest od przydzwonienia zderzakiem w coś. Chyba specjalnie jest ot tak zrobione, że zderzak opiera się na niewidocznej części klosza. I wcale to nie musi oznaczać jakiejś demolki na zderzaku czy choćby ryski na nim. Wystarczy naprężenie. W priusie jest to samo rozwiązanie :/
Moje auto nie doświadczyło najwyraźniej takiej przygody - nie ma absolutnie żadnego parowania w kloszach. Są jak nowe pomimo upływu prawie już 9 lat. Choć przebieg to 90000 km i auto nie z polski a z niemieckiego salonu kupione w 2014 roku z przebiegiem 53000 km jakoś.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS