Lexus RX450H HYBRYD 2012 rok
czy ktoś zakładał Gaz BRC lub ma jakieś informacje
czy można założyć jakie koszta i jakie są problemy z tym związane
pozdro
kaotek1401
Lexus RX450H 2012 rok
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus RX450H
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400 UCF20
Re: Lexus RX450H 2012 rok
Obawiam się, że przypuszczam, że podejrzewam, że raczej trudno będzie znaleźć kogoś kto zamontuje instalację do tego auta.kotek1401 wrote:Lexus RX450H HYBRYD 2012 rok
pozdro
kaotek1401
Chociaż jest niezły bałagan dotyczący informacji jaki tam naprawdę znajduje się silnik...
Wychodzi że 2GR-FXE
Ale wg
http://toyota-club.net/files/faq/13-11- ... ne_eng.htm
pod tym samym oznaczeniem są różne warianty
2GR-FXE (3.5 EFI DVVT) - transverse layout, multipoint injection, for hybrid vehicles. Installed in: RX L10, Highlander 40.
2GR-FXE (3.5 D-4S DVVT) - longitudinal layout, combined injection, for hybrid vehicles. Installed in: Crown 210, GS L10.
2GR-FXS (3.5 D-4S DVVT-iW) - transverse layout, combined injection, VVT-iW and Miller / Atkinson cycle operation mode, for hybrid vehicles. Installed in: RX L20.
a wg Wiki
2GR-FXE w - 2012 Lexus GS 450h (GWL10), with D-4S (both multi-port indirect and direct injection) 218 kW (292 bhp)
Także w warianicie multipoint injection czyli wtrysk wielopunktowy nie będzie problemu, natomiast w przypadku dualnego systemu wtrysku pośredniego i bezpośredniego zadanie nie będzie banalne. Sa wprawdzie różne sztuczki

W mojej opinii obecnie jedynym człowiekiem, który ma kompetencje w takich trudnych autach jest Sebastian z
http://www.gzw.pl/
choć mam nadzieję, że już niedługo też będę rozkminiał takie tematy, ale póki co nie podejmuję się.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 450h MK3
Re: Lexus RX450H 2012 rok
Siema, odkurzam stary temat, i jak założyłeś tę instalacje BRC?kotek1401 wrote:Lexus RX450H HYBRYD 2012 rok
pozdro
kaotek1401
Jeżeli tak to jak się sprawuje i jak dużą butlę udało Ci się zamontować. Pytam ponieważ na kwiecień mam umuwiony montaż w EGP właśnie instalki BRC.
Cały czas się zastanawiam czy iść w BRC czy w STAG, mam jeszcze trochę czasu na podjęcie ostatecznej decyzji.