Woda w bagażniku IS200 Sedan
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Re: Woda w bagażniku IS200 Sedan
Sprawdziliśmy, 2 osoby spokojnie mogą w bagażniku podróżować 

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Ale to chyba niezbyt duze osoby, albo jakos skompresowane mocno musialyby byc
tak btw, na tym skladaniu blach(okolice wneki bagaznika, gdzie sklada sie nadkole z reszta) mieliscie tez rdze i to jest czesty przypadek? Bo zastanawiam sie jak do tego tematu podejsc, mam juz plan, ale to na wiosne zrobie.

-
- Lex user
Witam, odgrzewam starego kotleta ale wlewa mi się woda do bagaja. Winowajcą jest prawdopodobnie rozszczelnienie łączenie blach między blotnikiem a podszybiem tylnej szyby, zaraz przy uszczelce klapy bagażnika. Jest jakiś patent na to?
- endrju1
- Lex Master
Może silikon dekarski jak w niewidocznym miejscu. Taki silikon jest elastyczny i nawet jak blachy między sobą będą pracować to nie będzie się rozszczelniać.
-
- Lex user
endrju1 a Ty jak sobie z tym poradziłeś?
- endrju1
- Lex Master
Z jednej strony właśnie silikon dekarski, z drugiej kapie o wiele mniej (jak całą noc leje to kilkanaście kropel), na razie nie miałem kiedy ruszyć, ale chcę wyszlifować to łączenie, zakonserwować i dać silikon.
U mnie jest to łączenie błotnika do podszybia, prawdopodobnie blachy między sobą pracują, zwłaszcza że moje auto podobno było po lekkim uderzeniu w tył.
U mnie jest to łączenie błotnika do podszybia, prawdopodobnie blachy między sobą pracują, zwłaszcza że moje auto podobno było po lekkim uderzeniu w tył.
- osvch
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
Woda w bagażniku IS200 Sedan
U mnie znów woda zbiera się w tym miejscu, nie mam pojęcia skąd leci. Poprzedni właściciel już trochę nałożył silikonu ale wody naprawdę dużo się zbiera.
Czy u was też zauważyliście wodę w tym miejscu? Nawet widać jaśniejszy punkt - odbicie światła od wody.
Czy u was też zauważyliście wodę w tym miejscu? Nawet widać jaśniejszy punkt - odbicie światła od wody.

- Kuki
- Lex user
- Model Lexusa: IS350
Podnieś uszczelkę nad miejscem przecieku, wdlug mnie tam już koroduje możne dziury są w poszyciu i woda tamtędy leci. Z tego co widać na foto coś w tym miejscu było czarowane.osvch wrote:U mnie znów woda zbiera się w tym miejscu, nie mam pojęcia skąd leci. Poprzedni właściciel już trochę nałożył silikonu ale wody naprawdę dużo się zbiera.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
miejmy nadzieję, że czarowanie było w dobrej wierze. Mój Leksik spisuje się na medal. Nie mam jeszcze problemu z tematu, ale dla spokoju zajrzę.