[URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/6c8 ... .jpg[/img][/url]
Tak to wyglądało u mnie.
[IS220D] wtryski ?
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300H
Re: [IS220D] wtryski ?
Jak znajdę swój wykres do dodam 

- carinus
- Lex Master
W ramach ciekawego doświadczenia chcę się pobawić podawaniem gazu LPG i sprawdzenie czy poprawi sie dynamika silnika.Nie chodzi tutaj o oszczędności w paliwie lecz poprawa czystości spalin i zwiększenie dynamiki.Nie ukrywam że nieco sadzy mi wypluwa przy większym obciążeniu.Po pracy po prostu się nudzę i nie mam co robić,natrafiłem przypadkiem na filmik prof.Krisa i zainspirował mnie do swojej zabawy.Wszystkie potrzebne graty mam w domu,więc czemu nie.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Carinus, a miał być swap
Ten diesel po modyfikacjach nie jest aż taki zły, ja byłem zadowolony. Jedyne czego żałuję z perspektywy czasu to wrzucenia poliuretanów w zawieszenie, ale człowiek się uczy całe życie. Ciekaw jestem tych kombinacji z LPG. Obecnie mam syfika w gnoju, ale też z motorem 2.2 no i czas w końcu dołożyć do pieca
Zwłaszcza, że wspomniany zakład czyli Dynoset ze Starogardu Gdańskiego robi robotę.

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- carinus
- Lex Master
Robić miałem i się posra..em.Wciąż niepewny jest los silnika w RX-ie,muszę to w końcu zrobić bo drobiny uszczelniacza wydostają się na zewnątrz i masują świece zapłonową,która zaczyna fiksować i silnik przerywa.Unieruchomienie 2 samochodów nie wchodzi w grę.W dodatku chyba ponownie wprowadzę do ruchu IS-a z turbiną,córka potrzebuje samochodu na dojazdy na uczelnię.Porąbało się wszystko i jestem zmuszony kulać się dieslem,na którego naprawdę nie narzekam.Może dlatego nie spieszy mi się ze zrobieniem przekładki.Paliwo mam tanie,więc korzystam póki silnik sie kręci.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: 22D
Witajcie.
Szukam nowych wtryskiwaczy do 220d. Numery OEM jakie dostalem od mechanika:
23670-29105OE
DCRI200110 DENSO
Wszystkie jakie znalazlem to cena 3tys zlotych albo wiecej. Chce kupic 4 nowe, ale to troche duzo.
Sa tansze zamienniki?
Milosz,
jak zaplaciles 1800 za jeden?
Czy ten bedzie pasowal DCRI200410 https://www.autodoc.pl/denso/7892056
Moj Vin:JTHBB262102028853
- carinus
- Lex Master
Jest problem z tymi wtryskami. Taniej raczej nie znajdziesz a dodatkowo jak lezą gdzieś na półkach, to z opowiadań sprzedawców, po leżakowaniu bez paliwa bywają z nimi problemy. Niedawno kupowałem drugi silnik do RAV4 2.2 mojego syna. Wtryski raczej identyczne jak te w IS-ie. Musiałem kupić drugi kompletny silnik i wtryski ze starego będą na sprzedaż. Bynajmniej są sprawne, bo w silniku pękł wał główny i całość idzie na graty. Przelot silnika 180kkm.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is220d
Witam wszystkich, mam identyczny problem z swoim is220d. Samochód cały się trzęsie i nie ma mocy, mechanik podpiął go pod kompa i wyszedł mu ten sam błąd na 3 wtrysku p1238 i teraz nie wiem czy wymienić cały wtrysk czy samą cewkę której jak na razie nie mogę znaleźć do kupna.uspcomp wrote: ↑4 Mar 2020, o 20:52 Panowie na gorąco i z emocjami
wszystko działa a co było.....
gdy wszystko sprawdziłem, przeczyściłem i zostały tylko wtryski, postanowiłem na próbę znaleźć dobrą używkę dlatego, że pomimo braku pewności wielu z którymi rozmawiałem mieli wątpliwości co do samych wtrysków /objawy opisywałem/. Podczas szukania wtrysku przypadkowo zmówiłem się ze sprzedawcą który zapytał co mi dolega, po opisaniu objawów stwierdził /wielki szacunek za postawę/ , że według niego nie ma potrzeby wymiany wtrysku, wystarczy wymiana samej cewki /piezo/, byłem lekko zdziwiony ale po wytłumaczeniu, że jest to bardzo łatwe i do tego nie trzeba programować, bo wszystkie podkładki kalibracyjne zostają zdecydowałem się i..........mówił prawdę
Silnik chodzi jak pszczółka, korekty jak miodzio a do tego po wyczyszczeniu wszystkiego co można to...... miałem 190 kucy /hamownia/ale teraz......wrażenia są zaj..... zrobię jeszcze kasacje korekt mapy, to się nauczy już po nowemu i jestem nieszczęśliwy, pomijając koszta o których wiecie, że nie są małe, cewka/piezo/ kosztowała 2 stówyi wszystko gra. Panowie warto szukać, dziękuje tym którzy chcieli rozmawiać, dziękuje za cierpliwość podczas pytań, koledze Miłoszowi za uwagi, chętnie porozmawiam jak zrobić aby mój easydiag także był bardziej wypasiony
/ w sobotę jestem w Olsztynie ale jak będziesz miał czas i chęci to daj znać, jeśli jesteś w stanie pomóc.
Pozdrawiam i testuje
Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły