Dzisiaj kolega z ASO Lexus powiedział mi, że można spokojnie założyć zwykłe tarcze i nie powinno mieć to wpływu na auto w żaden sposób. Nie stwierdzili również, że coś się szybciej zużywa..
więc wybiorę coś rozsądnego i montaż.
Tarcze hamulcowe Lexus GS (L1) 2017
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS (L1) FL
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Re: Tarcze hamulcowe Lexus GS (L1) 2017
LEXUS GS 200t: kolego, może i nie mam żadnej wiedzy i wpuszczam w maliny ale ja tylko przekierowałem do sklepu który MA WIEDZE.
Technicznie tarcze zwykłe wentylowane można zamienić na pływającymi i nie słyszałem nigdy problemu - ktoś znajomy to nawet robił w mercedesie jak usłyszał w ASO cenę
Tu za pewne jak pisałem wejdzie budżetowy Zimmerman: 590.2822.52
Bo umieszcza się go od IS idąc przez RC kończąc na GS - wchodzi w teorii na wszystkie te auta przy rozmiarze 334mm.
Mam od jakiś 3/4 tyś km to + EBC Yellow i polecam
Dobrym setupem przy niskiej cenie są one i EBC Green
Technicznie tarcze zwykłe wentylowane można zamienić na pływającymi i nie słyszałem nigdy problemu - ktoś znajomy to nawet robił w mercedesie jak usłyszał w ASO cenę

Tu za pewne jak pisałem wejdzie budżetowy Zimmerman: 590.2822.52
Bo umieszcza się go od IS idąc przez RC kończąc na GS - wchodzi w teorii na wszystkie te auta przy rozmiarze 334mm.
Mam od jakiś 3/4 tyś km to + EBC Yellow i polecam

Dobrym setupem przy niskiej cenie są one i EBC Green

-
- Nowy lex user
Wszystko fajnie, kupiłem tarcze w zamienniku i teraz pytanie / problem
zwłaszcza do osób które już temat przerabiały...
tarcze oryginalne mają 355 mm z pomiaru, a zamienniki 334 mm ... zamontować można, ale klocek pewną częścią nie będzie mieć styku..
czy montowane już przez kogoś tarcze też miały taką roznicę rozmiaru?
zwłaszcza do osób które już temat przerabiały...
tarcze oryginalne mają 355 mm z pomiaru, a zamienniki 334 mm ... zamontować można, ale klocek pewną częścią nie będzie mieć styku..
czy montowane już przez kogoś tarcze też miały taką roznicę rozmiaru?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RC
KrisuLdz i jak rozwiązałeś swój problem?
Moje auto ma 60.000 przebiegu, będzie to trzeci komplet tarcz/klocków na przód (sic!). Odpierając ewentualny zarzut- auto jest użytkowane jak zwykłe osobowe auto, bez jakichkolwiek szaleństw.
Jest tak jak napisałeś, oryginały mają 355 mm średnicy, Zimmermany 334 mm i w prywatnym serwisie odmówili mi kilka dni temu montażu mniejszych Zimmermanów- mówiąc to samo, że klocek nie będzie miał "styku" w całości i żebym kupił "większe tarcze".
Powiem szczerze, trochę mam mieszane uczucia co do tego, aby na kolejny zestaw tarcze plus klocki w ASO na sam przód wydać 3300 PLN za części + 470 PLN za robociznę mając świadomość, że ten zestaw nie reprezentuje zbyt wysokiej jakości...
Moje auto ma 60.000 przebiegu, będzie to trzeci komplet tarcz/klocków na przód (sic!). Odpierając ewentualny zarzut- auto jest użytkowane jak zwykłe osobowe auto, bez jakichkolwiek szaleństw.
Jest tak jak napisałeś, oryginały mają 355 mm średnicy, Zimmermany 334 mm i w prywatnym serwisie odmówili mi kilka dni temu montażu mniejszych Zimmermanów- mówiąc to samo, że klocek nie będzie miał "styku" w całości i żebym kupił "większe tarcze".
Powiem szczerze, trochę mam mieszane uczucia co do tego, aby na kolejny zestaw tarcze plus klocki w ASO na sam przód wydać 3300 PLN za części + 470 PLN za robociznę mając świadomość, że ten zestaw nie reprezentuje zbyt wysokiej jakości...
-
- Nowy lex user
Mi kolega założył koniec końców te 334 mm ... różnicy nie czuję.
jest szansa ze textar w końcu wypuści na rynek swój wspaniały produkt który póki co sprzedają tylko do ASO..
Puppet_master - były jakieś akcje serwisowe na tarcze przód - dopytaj w serwisie.
jest szansa ze textar w końcu wypuści na rynek swój wspaniały produkt który póki co sprzedają tylko do ASO..
Puppet_master - były jakieś akcje serwisowe na tarcze przód - dopytaj w serwisie.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300
Gratulacje ! Kolega Ci zamontował 2 cm mniejsze tarcze? ??KrisuLdz wrote:Mi kolega założył koniec końców te 334 mm ... różnicy nie czuję.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 200t
Podłączam się do tematu tarcz do Lexa GS 200t.
Aso ceni się i szukam jakiejś alternatywy, czyzby nic na rynku nie było oprócz OEM?
Dzwoniłem w kilka miejsc i nie ma nic...
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
Aso ceni się i szukam jakiejś alternatywy, czyzby nic na rynku nie było oprócz OEM?
Dzwoniłem w kilka miejsc i nie ma nic...
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
- _3rd
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
Na pewno rotinger ma zamienniki do GS200t/IS200t. Zakładałem niedawno 334mm przód i 290mm tył do mojego IS, po 1000km jak na razie nie ma problemów.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 200t
Dzwoniłem dziś do Rotingera i powiedział że nie mają tarcz do GS200t._3rd wrote:Na pewno rotinger ma zamienniki do GS200t/IS200t. Zakładałem niedawno 334mm przód i 290mm tył do mojego IS, po 1000km jak na razie nie ma problemów.
Gdyby ktoś kupował na przód niech da znać gdzie i jakie

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
- _3rd
- Lex user
- Model Lexusa: IS200t
Na Allegro maja wystawione sporo tarcz do GS 334mm (pasują tez do IS200t). U mnie potwierdzali zgodność części po nr VIN, najlepiej napisać do nich zapytanie z nr VIN.
Link do aukcji na której kupiłem tarcze: https://allegro.pl/oferta/tarcze-roting ... 9502612353
Link do aukcji na której kupiłem tarcze: https://allegro.pl/oferta/tarcze-roting ... 9502612353