Witajcie!
Chciałbym kupić Lexusa CT200h dla mojej żony. Mam tylko wątpliwości do wersji. Czy wybrać klasyka czy może wersję sportową?
F-Sport jest dużo ładniejszy wizualnie, a żona przywiązuje do tego sporą wagę.
Tyle tylko, że podobno obie wersje różnią się zawieszeniem, ale nie wiem jak dokładnie. Czy model sportowy ma twardsze zawieszenie, a przez to jest mniej komfortowy?
Ktoś coś? Dzięki!
Lexus CT200 klasyk czy F-Sport?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: CT200h
-
- Lex user
- Model Lexusa: CT 200h<RX450h<GS450h
Re: Lexus CT200 klasyk czy F-Sport?
Z tego co pamiętam to w wersji F-sport są dodane tłumiki drgań nadwozia i rozpórka z przodu. Z tego co wiem, to nie było innych sprężyn, ale opcjonalnie można było mieć obniżone zawieszenie Ale nie licz tutaj na komfort jazdy w żadnej wersji. To auto jest po prostu twarde. Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie. Zawieszenie ma zestrojone jak by miało ze 300 koni a nie 136. Prowadzi się fajnie jak gokart, ale osobiście zawsze jestem fanem komfortu a nie sportowych wrażeń, więc mogę być nieobiektywny 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS
Re: Lexus CT200 klasyk czy F-Sport?
Jeśli Ci zależy na komforcie, to absolutnie bierz klasyka. To jest sam przykład co z modelem IS mojej mamy- zastanawiała się nad F-Sport, ale koła są tak duże, że sporo tracisz na komforcie. Dosłownie każdą nierówność odczuwasz. Z tego powodu wzięła standardową wersję i nie dość, że również prowadzi się jak po sznurku, to komfort jest niewiele gorszy od GS'a