Gs300 mkII, szyba czołowa a szum wiatru
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Re: Gs300 mkII, szyba czołowa a szum wiatru
Ta piana na prograch to chyba w każdy aucie z dolna uszczelką progową. W obu IS tak mam i też w XC90.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Ja zrobiłem w uszczelce karoserii. Łatwiej ją zdjąć i ponownie włożyć. Efekt finalny jest zadowalający.ghost1077 wrote:Czy robiłeś uszczelke w karoserii, w drzwiach czy obie?lukas78 wrote:Również polecam zabieg - auto wyraźnie ucichłoPawcio1979 wrote:Ja jak już zrobię auto to będę się brał za coś takiego:
https://m.youtube.com/watch?v=9pUEpmgPTyI![]()
Dwa tygodnie temu robiłem u siebie w gs z przodu - po nowym roku zajmę się tyłem. Trzeba uszczelkę rozciąć na dole w połowie progu - jest tam miękki (około 3cm) odcinek uszczelki. Kupiłem sznur z mikrogumy 6mm - dokładnie od tego dostawcy (ma w swojej ofercie również 6mm) https://allegro.pl/oferta/sznur-z-mikro ... 8745436876
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
-
- Lex user
- Model Lexusa: Gs300 mk2
Ktoś sobie poradził z szumem przedniej szyby?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Trudny temat, hałasuje głównie jej górna krawędź i... lusterka boczne (można testowo, z zachowaniem ostrożności spróbować jazdy ze złożonymi i samemu ocenić różnicę). Po za tym, jak już coś poprawisz to do zaraz głosu dochodzą dźwięki dotychczas "przykryte" tymi co właśnie wyciszyłeś i zabawa trwa dalej. Z doświadczeń własnych, zabawa z uszczelkami drzwi (GS300 II) nie zdała u mnie egzaminu (może były w przyzwoitym stanie?) za to b.fajny efekt dało wyklejenie (Dynamat Xtreme) dachu i drzwi, jest z tym trochę zabawy ponieważ trzeba zdemontować podsufitkę oraz boczki.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Gs300 mk2
Mate w boczkach kleiłeś na drzwi czy na zdjęty boczek?