https://ibb.co/S6gQpb2 po rozkręceniu wtryskiwacza z czystej ciekawości ze środka powylatywały połamane części. Po wymianie błąd P0093 już więcej się nie pojawił. Nadal jednak pozostał problem telepania silnikiem na biegu jałowym. Dodam tylko, że auto nigdy wcześniej nie było tak żwawe i zrywne. Po prostu nie mam żadnych zastrzeżeń co do jego jazdy bez znaczenia czy 50 czy 100 czy 200 km/h. Czasem zdarza się, że auto pracuje na biegu jałowym godzinę i problem nie występuje, a czasem pojawia się od razu po uruchomieniu silnika. Czasem wyskakuje błąd P1229. Właśnie jako efekt nierównej pracy na zimnym silniku. Auto jest seryjne nic nie było wycinane, modyfikowane jedynie wkładka filtra powietrza to K&N. W między czasie robiłem też czyszczenie układu paliwowego preparatem od Liqui Molly. Bez efektu. Łącznie do tego momentu zostały wymienione 2 wtryskiwacze (drugi ponieważ stary miał już zepsuty gwint i przeciekał delikatnie. Oba wtryskiwacze zostały wymienione na używane pochodzące z tego samego auta dawcy. Bardzo proszę o pomoc gdyż skończyły mi się już pomysły. Mam nadzieję, że opisałem wszystko jednak jeśli coś pominąłem to chętnie to dodam. Postaram się też dodać filmiki, jak wygląda praca silnika. Pozdrawiam.

Tak oto wygląda moment kiedy zaczyna telepać.