Wartość rynkowa auta, cło
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 220D
Witam, Panowie mam pytanko, nabyłem lexusa IS220D 2008r, 320 000km przebiegu oraz ma uszkodzona uszczelkę pod głowica. Pochodzi z Wielkiej Brytani czyli kierownica po prawej stronie. Moje pytanie brzmi jaka jest wartość rynkowa takiego auta? Ile taniej liczą uszkodzone samochody w urzędzie celnym? Może ktoś potrafi mi przeliczyć ile zapłacę cła czy może gdzie mogę napisać e-mail i dostać konkretna odpowiedz? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: Wartość rynkowa auta, cło
Rozumiem że kupiłeś angola w stanie do remontu z uk z zamiarem jazdy w kraju kwitnącej cebuli ? Rzeczoznawce weź jak chcesz coś taniej załatwić. Z 4 tysia wrzucisz w serwis i kolejne 300 nakulasz. O ile nie ściągnąłeś wraka z promocji od turbana, bo wtedy to studnia bez dna, tak jak w każdym aucie.
https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
A nie przypadkiem 18% powyżej 2.0?wojtekS wrote:Cło na auta z UE wynosi 0%.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
- Luszi
- Lex user
- Model Lexusa: LS400 UCF10
Mylisz cło z akcyzą. Cła wewnątrz UE nie ma wcale, a akcyza powyżej 2,0 wynosi 18,6% i załatwia się ją obecnie w urzędzie skarbowym, a nie celnym (urzędów celnych już nie ma).
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
No tak czy inaczej płacić trzebaLuszi wrote:Mylisz cło z akcyzą. Cła wewnątrz UE nie ma wcale, a akcyza powyżej 2,0 wynosi 18,6% i załatwia się ją obecnie w urzędzie skarbowym, a nie celnym (urzędów celnych już nie ma).

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: szukam
Od kiedy akcyzce płaci się w urzędzie skarobywm? Na początku miesiąca płaciłem akcyze w urzędzie celnym.Luszi wrote:a akcyza powyżej 2,0 wynosi 18,6% i załatwia się ją obecnie w urzędzie skarbowym, a nie celnym (urzędów celnych już nie ma).
- Luszi
- Lex user
- Model Lexusa: LS400 UCF10
Od reformy administracji skarbowej 1 marca 2017 r. Być może byłeś w urzędzie, który kiedyś był urzędem celnym, a teraz robi za jakiś oddział skarbowego.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexu ES
Moje spostrzeżenia pochodzą z dużej wiedzy, którą tutaj podzieliłeś, dzięki za to bardzo mi pomagają. sudoku online