Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Robert NX
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Robert NX »

Witam,
Nie jestem w stanie powiedzieć jak będzie zachowywać się, wyglądać Tahara po kilku latach użytkowania, myślę, że będzie dobrze. Ja osobiście nie wytrzymałem ciśnienia z tą ekoskórą i dokupiłem pakiet Premium do wersji Prestige. Nie chodziło mi tu o trwałość, która z moim zdaniem w znacznej mierze zależy od sposobu użytkowania i konserwacji. Przy zamawianiu NX350 dostałem próbniki ze skóra naturalną i eko, różnicy wielkiej nie widziałem, natomiast niedawno w salonie wsiadłem do NX 300 z Taharą i mnie osobiście nie leżała w dotyku, zapachu itp. Dało się jeszcze zmodyfikować zamówienie, dołożyłem 11500zł i mam problem z głowy. Dodatkowo chciałem mieć wentylowane fotele, latem w trasie to super sprawa. Czy warto, trudno powiedzieć. W obecnej chwili najpopularniejsza konfiguracja NX350 to Prestige + Design + Tazuna czyli z Taharą. Pozdrawiam.
vki
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by vki »

Czy skóra w w wersji F-sport jest inna gatunkowo niż w pakiecie Premium /Omotenashi ?
pawelwone
Lex user
Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H

Zakup Lexusa NX 350h

Post by pawelwone »

Właśnie dokładnie przeanalizowałem specyfikację i faktycznie w Lexusie NX skóra naturalna jest we wszystkich wariantach taka sama. W IS 250 z 2009r. miałem w Prestige i w ES 300H Omotenashi z 2019r. mam obecnie skórę półanaliniową.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
Robert NX
Lex user

Post by Robert NX »

Jak rozkminiamy tą tapicerkę to proszę o info czy boczki i podłokietnik też wykonane są ze skóry naturalnej tak jak fotele ?
Telega86
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Telega86 »

Zdziwiłbym się bardzo. U niemieckiej konkurencji raczej na boczkach, drzwiach, a nawet na fragmentach foteli z teoretycznie naturalną skórą jest eko.
NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Dla zainteresowanych dużo informacji o Taharze (Nulux) jest na zachodnich forach Lexusa

https://www.lexusownersclub.co.uk/forum ... r-seating/
https://www.clublexus.com/forums/nx-1st ... uluxe.html

Generalnie jest to produkt przez użytkowników w USA i UK chwalony za trwałość i łatwość utrzymania.
Na minus pojawiają się informacje o użytkowaniu przy wysokich letnich temperaturach (pocenie się).
wawa69
Lex user

Post by wawa69 »

Czy próbował ktoś z Was sprawdzić aktualny stan zamówionego samochodu na stronie "My Lexus".Niestety potrzebny jest nr.VIN i zastanawiam się czy można go uzyskać w trakcie zamówienia?
Esdipio
Lex user

Post by Esdipio »

wawa69 wrote:Czy próbował ktoś z Was sprawdzić aktualny stan zamówionego samochodu na stronie "My Lexus".Niestety potrzebny jest nr.VIN i zastanawiam się czy można go uzyskać w trakcie zamówienia?
VIN samochou nadawany jest w fabryce wtedy kiedy twoj konkretnie skonfigurowany egzeplarz trafi na linie produkcyjna. Pierwszy raz slysze zeby dealer w czasie skladania zamowienia podawal odrazu VIN. Nierealne.
pawelwone
Lex user
Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H

Zakup Lexusa NX 350h

Post by pawelwone »

Sprzedawca powinien wpisać w system w momencie zamowiwnia, musisz o to zapytać. Ja w ten sposób od samego początku mam podgląd na jakim etapie produkcji/dostawy jest samochód.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Witajcie. Wlasnie zamowilem NX350h w wersji Prestige i pakietami Design i Tazuna za 225k. Dajcie znac czy dostaliscie gdzies lepsze oferty. Plus metalic za 5k oraz alarm cobra + gps oraz dywanik i siatke do bagaznika.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Post Reply

Return to “Lexus NX”