Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Valigora1 »

Na Twitterze pojawiło się takie info
Audi, Jaguar Land Rover, BMW, Mercedes-Benz, Citroen and General Motors have suspended shipments of cars to #Russia.

Nie ma toyoty ale to pewnue kwestia czasu. Tymczasem pojawiły się apele o nie kupowanie produktów rosyjskich typu wodka pozostałe produlty spozywcze ponoć można sprawdzić po kodzie kreskowym czy producentem jest Rosja czy Białorus.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

whero wrote:
whero wrote:
Esdipio wrote:Znalazlem ciekawy tutorial z opisem wielu funkcji w NX. Jest niestety dla wersji amerykanskiej ale mysle ze warto sobie zobaczyc jak dzialaja niektóre udogodnienia. Spis w opisie.

https://youtu.be/B6S21RoEq2E
bardzo polecam - dogłębnie, treściwie i zapobiegawczo
dzisiaj oglądam - i android auto i apple carplay są bezprzewodowo -> 34 minuta
Toyota i Lexus ma swoje fabryki w Rosji wiec nie musi zawieszac. Toyota powinna poinformowac o zawieszeniu dostaw czesci do Rosji. Ale pewnie tego nie zrobi. Teraz nasze dywagacje ktory kolor ladniejszy, czy plugin lepiej jezdzi sa tak jakby powiedziec: malo wazne.
Unia Europejska nałożyła całkowity zakaz dostarczania i leasingu samolotów i helikopterów Rosji, jak również ich ubezpieczenia i konserwacji. Zakaz dotyczy również starszych kontraktów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last edited by Klaudiusz on 26 Feb 2022, o 09:55, edited 1 time in total.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

BREAKING: The Japan Times reports a Japanese-owned cargo ship was hit by a russian 'missile' off Ukraine's coast

A cargo ship with a registered owner based in Ehime Prefecture was hit by a missile off the coast of Ukraine in the Black Sea on Friday, causing a fire on board
pawelwone
Lex user
Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H

Zakup Lexusa NX 350h

Post by pawelwone »

Jeśli chodzi o całokształt, to widać bardzo duży progres w stosunku do NX 300h.

Ale porównując do teoretycznie "starszej" hybrydy ES 300h, wygląda to następująco.

ES osiąga większą prędkość na prądzie, trzeba się mniej pilnować. Powiedzmy NX do 65 km/h. ES do 75 km/h.

NX spala średnio 7,5/100km przy delikatnej jeździe (20" + ML + panorama). 1 870 kg

ES spala średnio 5,5l/100 przy tej samej jeździe (18" + ML + szyberdach). 1 740 kg

Ale ES ma napęd tylko na przód.

Frajda z jazdy, prowadzenie, jest przepaść.
NX naprawdę wymiata. To był bardzo dobry wybór. Chociaż mogłoby być 100 KM więcej, ale nie ma tragedii.

NX ma inną specyfikację przyspieszenia. ES ciągnie cały czas tak samo. NX ma powera w ostatniej fazie obrotów.

Fotele F-Sport. Ciasne?
Tak się przyzwyczaiłem, tak mi podeszły, że w ES mnie bolą plecy :(

ML na 80% super, na 100% już niezbyt.
W ES ML do 100% idealna jakość.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Esdipio »

pawelwone wrote:Jeśli chodzi o całokształt, to widać bardzo duży progres w stosunku do NX 300h.

Ale porównując do teoretycznie "starszej" hybrydy ES 300h, wygląda to następująco.

ES osiąga większą prędkość na prądzie, trzeba się mniej pilnować. Powiedzmy NX do 65 km/h. ES do 75 km/h.

NX spala średnio 7,5/100km przy delikatnej jeździe (20" + ML + panorama). 1 870 kg

ES spala średnio 5,5l/100 przy tej samej jeździe (18" + ML + szyberdach). 1 740 kg

Ale ES ma napęd tylko na przód.

Frajda z jazdy, prowadzenie, jest przepaść.
NX naprawdę wymiata. To był bardzo dobry wybór. Chociaż mogłoby być 100 KM więcej, ale nie ma tragedii.

NX ma inną specyfikację przyspieszenia. ES ciągnie cały czas tak samo. NX ma powera w ostatniej fazie obrotów.

Fotele F-Sport. Ciasne?
Tak się przyzwyczaiłem, tak mi podeszły, że w ES mnie bolą plecy :(

ML na 80% super, na 100% już niezbyt.
W ES ML do 100% idealna jakość.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
A moglbys podac dokladniej te spalanie 7,5 l to przy jakiej sredniej predkosci z komputera.
nickkk
Nowy lex user

Post by nickkk »

Wojciech Grona wrote:Zestaw felg w kpl.
Pierwsze zdjęcie to f-sport, drugie prestige, trzecie omotenashi? Jakiego koloru są felgi omotenashi?
Farmax
Lex user

Post by Farmax »

f sport , omotenashi i presige
nickkk
Nowy lex user

Post by nickkk »

Farmax wrote:f sport , omotenashi i presige
Dzięki za odpowiedź.
Panowie ja nie rozumiem jak tacy niezależni dziennikarze jak Pertyn i Caroseria jeżdżąć modelem 450h w wersji f-sport nie wspomnieli nic o siedzeniach f-sporta. Ja 90kg i mnie dupa od boczków po półgodzinnej jaździe bolała...... :)
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Niezależni :D dobre dobre :D
papas
Nowy lex user
Model Lexusa: nx 350h

Post by papas »

nickkk wrote:
Farmax wrote:f sport , omotenashi i presige
Dzięki za odpowiedź.
Panowie ja nie rozumiem jak tacy niezależni dziennikarze jak Pertyn i Caroseria jeżdżąć modelem 450h w wersji f-sport nie wspomnieli nic o siedzeniach f-sporta. Ja 90kg i mnie dupa od boczków po półgodzinnej jaździe bolała...... :)
fakt jezdzilem cupra formentorem i tam fotel kubelkowe byly o niebo lepsze
Post Reply

Return to “Lexus NX”