Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
gfr
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by gfr »

Ghotti wrote:wszędzie tak jest, nic nie poradzisz. Tutaj ktoś pisał, że po 18msc mu 530x drive zrobili, znajomemu 15msc juz produkuja 3ke i nadal nie weszła do produkcji.

No właśnie nie do końca tak wszędzie. Elektryki kupisz :-) Tesla ? proszę bardzo za 3 miesiące będzie, Ford Mustang Mach-E ? Też poczekasz ale nie tak wcale długo. Zastanawiające... Przecież do elektryków zdaje się potrzeba jeszcze więcej litu i wszelkich deficytowych materiałów.
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

gfr wrote:
Ghotti wrote:wszędzie tak jest, nic nie poradzisz. Tutaj ktoś pisał, że po 18msc mu 530x drive zrobili, znajomemu 15msc juz produkuja 3ke i nadal nie weszła do produkcji.

No właśnie nie do końca tak wszędzie. Elektryki kupisz :-) Tesla ? proszę bardzo za 3 miesiące będzie, Ford Mustang Mach-E ? Też poczekasz ale nie tak wcale długo. Zastanawiające... Przecież do elektryków zdaje się potrzeba jeszcze więcej litu i wszelkich deficytowych materiałów.
Myślałem o Tesli. 3 średnio ok 300tys zł, S - minimum 500, X minimum 500. Gdyby S była na maxa doposażona za 400tys to może, ale za nią trzeba zapłacić blisko 600. Dodatkowo jest ograniczenie w zasięgu. Samochód średnio innowacyjny, jako elektryk może bez konkurencji. Czy wart tych pieniędzy z zasięgiem ok 600km? Lepszym wyborem byłby raczej LS.
mzooledz
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by mzooledz »

Na forum zagranicznym pojawił się temat o kampanii przywoławczej NXa.
Możecie sobie poczytac tutaj :
https://www.clublexus.com/forums/nx-2nd ... otice.html
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Farmax »

to jest forum o Lexusie a nie o częściach
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

Cholera, samochód zamówiony w sierpniu a status Zamówienie przetworzone. Tzn, że nawet nie trafił do produkcji?

POSTĘP ZAMÓWIENIA
ZAMÓWIENIE PRZETWORZONE
Niech produkcja się rozpocznie. To ten moment. Dokonałeś wyboru i fabryka otrzymała Twoje zamówienie. Dzięki unikalnemu numerowi śledzenia będziesz na bieżąco informowany na każdym etapie. W tym czasie roboty i mistrzowie rzemieślniczy pracują, by tysiące części i precyzyjnych układów połączyć ze sobą i wyprodukować Twój samochód. Tak więc, gdy blachy stali, które staną się Twoim samochodem, zaczynają być montowane, Ty sprawdzić, co oferuje portal Mój Lexus. Od nagród po mapy, instrukcje obsługi czy rezerwację usług - portal Mój Lexus jest zaprojektowana dla Ciebie. </br>Następny krok: czekaj na wiadomość e-mail z informacją, że Twój samochód jest na kolejnym etapie swojej podróży.
onic Grey
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

ArturPiasek wrote:Różnie to bywa z tymi dostawami, rzeczywiście w trakcie pandemii działy się cuda. Nie mniej jednak nadal uważam, że warto kupować różne części przez Internet. Kupujący jest teraz chroniony przez wiele praw, tylko trzeba mieć ich świadomość. Podsyłam link do artykułu, który podaje korzyści z zamawiania przez Internet. http://www.octoberfirst.co.uk/2021/11/2 ... py-online/
czy tylko mi to wygląda na spam od bota?
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

AGUS wrote:Cholera, samochód zamówiony w sierpniu a status Zamówienie przetworzone. Tzn, że nawet nie trafił do produkcji?

POSTĘP ZAMÓWIENIA
ZAMÓWIENIE PRZETWORZONE
Niech produkcja się rozpocznie. To ten moment. Dokonałeś wyboru i fabryka otrzymała Twoje zamówienie. Dzięki unikalnemu numerowi śledzenia będziesz na bieżąco informowany na każdym etapie. W tym czasie roboty i mistrzowie rzemieślniczy pracują, by tysiące części i precyzyjnych układów połączyć ze sobą i wyprodukować Twój samochód. Tak więc, gdy blachy stali, które staną się Twoim samochodem, zaczynają być montowane, Ty sprawdzić, co oferuje portal Mój Lexus. Od nagród po mapy, instrukcje obsługi czy rezerwację usług - portal Mój Lexus jest zaprojektowana dla Ciebie. </br>Następny krok: czekaj na wiadomość e-mail z informacją, że Twój samochód jest na kolejnym etapie swojej podróży.
onic Grey
tak - dokładnie - większość z nas siedzi jeszcze na tym etapie - opóźienia wczesnych zamówień wedle pierwotnie podawanych dat dostaw wychodzą 3-4-5 miesięcy w zależności gdzie dokładnie się siedzi w kolejce - insynuacje o znaczeniu kolorów/pakietów wyposażenia.. dokładnych w pełni prawdziwych informacji i tak się nie znajdzie na forach a żeby do pełnych statystyk się dostać musiałbyś mieć takie połączenia że i tak miałbyś produkcję poza kolejką / nie byłoby sensu się zastanawiać tylko kupujesz z salonu co dostępne i dopłacasz różnicę braku ewentualnych obniżek bo czas jest więcej wart

nie ma też chyba się zbytnio na co skarżyć - wszędzie nie jest fajnie - oni też woleliby dostarczać auta zamiast rozwiązywać dodatkowe problemy z logistyką produkcji
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Zamowisz teraz to dostajesz odbior czerwiec 2023. W dodatku nie zamowisz bialego niebieskkiego i pomaranczowego.

Skad macie takie info? Ja w serwisie nie widze zadnego zamowienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
AGUS
Lex user

Post by AGUS »

Klaudiusz wrote:Zamowisz teraz to dostajesz odbior czerwiec 2023. W dodatku nie zamowisz bialego niebieskkiego i pomaranczowego.

Skad macie takie info? Ja w serwisie nie widze zadnego zamowienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Załóż konto na mój lexus i zadzwoń do sprzedawcy aby podpiął zamówienie. Będziesz widział.

A może system nie pokazuje na bieżąco, dane są wprowadzane z opóźnieniem. Czy jest taka możliwość? Jakiś czas temu byłem informowany, że samochód jest wyprodukowany, sprzedawca podpiął zamówienie a tu lipa - nie wiadomo kiedy zechcą go produkować.
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Farmax »

mi też tak mówili że wyprodukowany (miesiąc temu) , a teraz dopiero w aplikacji pojawiło się , że jest w produkcji
zamawiałem w sierpniu
Post Reply

Return to “Lexus NX”