Gdybym chciał odstąpić od zamówienie, też chciałbym osiągnąć najwyższą możliwą cenę - rzecz jasna i normalna. Co do tej ceny, nie zapłaciłbym za nx tych pieniędzy. Za 328tys zł miałem propozycję 2 tyg temu zamówić NX450h z max wyposażeniem, nawet panoramą.- oczekiwanie 1 rok. Ten samochód jest warty 260-280 tys max.Ghotti wrote:Takie są obecnie realia i tyle w wielu branżach nie tylko w samochodach
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
Za 328k mamy juz fajnie doposazonego Macana
o X3 nie wspominajac. A nawet X5. Ale kto co potrzebuje. Sprzedawca moze wystarwic za ile chce. Najwyzej pozniej sprzeda
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last edited by Klaudiusz on 26 Apr 2022, o 16:29, edited 1 time in total.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Nie no te sloty produkcyjne to norma w niemieckich markach, choć tam trochę zmieniło się już np. z zaliczkami.
Auta podrożały, ja ostatnio żałuję, że nie zamówiłem w Lipcu tamtego roku tego NX na pokazie, bo w sumie wychodził jakoś 260k za pełną wersje f-sporta z pakietami... teraz to już marzenie ; )
ps. ostatnio wyczaiłem, że na Ukrainie weszła wersja NX 2.4 benzyna turbo, z uwagi na wojnę i walutę... było by to okazyjne, ale wstrzymali sprzedaż podobno
Auta podrożały, ja ostatnio żałuję, że nie zamówiłem w Lipcu tamtego roku tego NX na pokazie, bo w sumie wychodził jakoś 260k za pełną wersje f-sporta z pakietami... teraz to już marzenie ; )
ps. ostatnio wyczaiłem, że na Ukrainie weszła wersja NX 2.4 benzyna turbo, z uwagi na wojnę i walutę... było by to okazyjne, ale wstrzymali sprzedaż podobno

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Podobno teraz w umowach jest jakis zapis ze jesli kurs euro skoczy powyzej 5 zl to klient poniesie jakies tam koszty, nie znam detali. No i nie ma gwarancji ceny.
Ten konfig co kolega wstawil jesli byl zamawiany w okolicach kiedy ja zamawialem to wyszedlby 272 tys zl.
Ten konfig co kolega wstawil jesli byl zamawiany w okolicach kiedy ja zamawialem to wyszedlby 272 tys zl.
-
- Lex user
W tej chwili 272k jest ceną atrakcyjną ale wtedy na pewno nie była (sierpień-grudzień).Esdipio wrote:Podobno teraz w umowach jest jakis zapis ze jesli kurs euro skoczy powyzej 5 zl to klient poniesie jakies tam koszty, nie znam detali. No i nie ma gwarancji ceny.
-
- Lex user
Dokładnie. Ja akurat mam napisane w załączniku do umowy że mam gwarancję ceny bo auto ma być gotowe na listopad tego rokuEsdipio wrote:Podobno teraz w umowach jest jakis zapis ze jesli kurs euro skoczy powyzej 5 zl to klient poniesie jakies tam koszty, nie znam detali. No i nie ma gwarancji ceny.
Last edited by Łączkowski on 26 Apr 2022, o 22:55, edited 1 time in total.
-
- Lex user
Jak ktos chce się ścigać to ten Macan byłby na pewno konkurencyjny. A jak nie to jednak imo Lexus wygrywa.Klaudiusz wrote:Za 328k mamy juz fajnie doposazonego Macana
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
A w czym jest lepszy Macan (notabene na płycie podłogowej i z silnikiem VW) o X3 nie wspominając a nawet X5 od NX450h+ ?Klaudiusz wrote:Za 328k mamy juz fajnie doposazonego Macanao X3 nie wspominajac. A nawet X5. Ale kto co potrzebuje. Sprzedawca moze wystarwic za ile chce. Najwyzej pozniej sprzeda
328k wydać na Macana, X3 jest ok ale na full wypasionego 450h+ już nie... nie rozumiem tego.
-
- Lex user
W moim odczuciu X3 jest w srodku mniejsze on NX. Bazowa jednostka benzynowa 2,0 to dramat spalajacy 12 l w miescie, bagaznik podobnej wielkosci co NX.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
To samo 2.0 od VW w Macanie, spalanie 13 l NX 350h zadawala się połową tego, a bagażnik w NX to przepaść w stosunku do Macana.Esdipio wrote:W moim odczuciu X3 jest w srodku mniejsze on NX. Bazowa jednostka benzynowa 2,0 to dramat spalajacy 12 l w miescie, bagaznik podobnej wielkosci co NX.