Witam
Ostatnio zastanawiam sie nad zakupem Lexusa SC400. Gadałem już nawet z gościem, ale mówił że ma niestety jeden kluczyk.
Czy da sie dorobić kluczyk poza ASO? Może ktoś wie gdzie można dostać surowy, oryginalny kluczyk? w ASO zażądali ponad 1500 zł (1300zł kluczyk +250 zł kodowanie)
Drugie pytanie: czy można "wyrzucić z pamięci" komputera kluczyk zagubiony tak żeby nikt nie mógł otworzyć i odpalic auta? Nie chciałbym wymieniać zamków żeby było bezpiecznie, (tzn. żeby nikt mi go nie zawinął)
Pozdro
[SC 300/400] Drugi kluczyk
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
[SC 300/400] Drugi kluczyk
Luxusem jadę... 

- Wombat
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
Re: Drugi kluczyk do SC400
chyba nie drugi kluczyk a drugi i trzeci oraz czwarty.

nie wiem czy sie da wywalićz pamięci kluczy zagubiony. Ale wiem że procedura dodawanianowego kluczyka jest zdrowo pokrętna- trzeba biegać dookoła samochodu, trzaskać drzwiami, machaćszyberdachem i wciskac hamulec w określonej kolejności. Gdzieć mam tą procedure programowania kluczyków. Po niemiecku chyba.

nie wiem czy sie da wywalićz pamięci kluczy zagubiony. Ale wiem że procedura dodawanianowego kluczyka jest zdrowo pokrętna- trzeba biegać dookoła samochodu, trzaskać drzwiami, machaćszyberdachem i wciskac hamulec w określonej kolejności. Gdzieć mam tą procedure programowania kluczyków. Po niemiecku chyba.
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Heheh fajna impreza ale to już chyba zabawa dla fachowca
kluczyki to już Ci podałem gdzie szukać ale przypasowaniem ich powinien sie zając specjalista. Dla pozostałych http://lexus.sewellparts.com/accessorie ... -1997.html

- Wombat
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
surowiec na kluczyki (czyli gołe) to w okolicach wawy ma pewnie DarMar w Zielonce lub każdy kto od nich bierze. Programowaniem moga sie zająć każde sensowniejsze Autozamki. Ja stąd mam te instrukcje że je kiedyś tłumaczyłem własnie dla Autozamków na Pańskiej w warszawie (nie wiem czy jeszcze są). Ale to było z 10 lat temu. Wtedy surowiec na kluczyk do lexa kosztował coś 2200zł 

-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Ja kupilem surówke do ISa na alegro za 250PLN rok temu za 40 dorobilem grot u klucznika a uczenie kluczyka za 150PLN zlecilem serwisowi calosc wyszlo 460PLN jest gosc na allegro co ma regularnie surowki nie pamietam jego nicka ma tez inne czesci do toyota/lexus orginalne zapakowanew miare przystepnych cenach nie wiem jaki kluczyk jest w SC
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
Tomekb sam jesteś w stanie naumieć kluczyk otwierac i zamykać, gdzieś kiedyś w pdf do gs-a jest opisane jak sie to robi, niezla faza otwieranie zamykanie dzwi nacisnąc 2x gaz hamulec itd itd, ale 150 zostaje w kieszeni:)
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Gewneralnie w serwisie twierdzą że kluczyk do SC z '97 roku powinien miec juz sterowanie zakmiem a nie odzielnego pilota.Ralfx, Ty masz 4 klucze, 2 oryginalne i dwa dorabiane? Jak z tym jest?
A ma ktoś taki szary kluczyk bez pilota? Bo też powinien być podobno w komplecie? To jest jakis do przyuczanie czegoś czy coś takiego?
Pozdro
A ma ktoś taki szary kluczyk bez pilota? Bo też powinien być podobno w komplecie? To jest jakis do przyuczanie czegoś czy coś takiego?
Pozdro
Luxusem jadę... 

- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
na forum us.lexusowners piszą coś takiego odnośnie programowania kluczyka do GSa gen.II
odnośnik do tematu - >> klik klik1- all doors closed and locked except drivers door (open and unlocked)
2- place key in ignition turn it to on and off
3- cycle the manual door lock from unlock to lock 5 times
4- closed the driver side door and open the driver side door
5- perform step 3.
6- place key in ignition and turn it on to off (one time to add a key) on and off two times ( rewrite ) pull key out of ignition, the door lock should response by going to lock and unlock( one time to add key) lock and unlock two times for rewrite mode.
7- push lock and unlock bottom on key together for 1 sesond and push unlock one time.
if procedure is performed correctly the door lock will lock then unlockand alarm beper will sound.
immobilizer.
1- start car and stop car. remove key from ignition cylinder.
2- place registered master key in ignition do not turn on.
3- push gas pedal 5 times
4- push brake pedal 6 times
5- take out registered master key from ignition.
6- place new key in ignition. do not turn on
7- push gas pedal one time.
8- wait 60 seconds, the factory security indicator should go off then the key is programmed.
the immobilizer section will only work if you have a registered "Master key" if you only have a valet then it will not work unless the valet was registered to be a master key.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- BeeMiX
- Lex Driver
- Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
97 miały oddzielny pilot, dopiero 98+ zintegrowany. Szukasz SC? Mojego oddam za dobre pieniądze 

-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Ja kupilem auto z jednym kluczykiem teraz mam dwa
Klexus a imobilaiser jak nauczysz kluczyk musisz wgrac do moduluw kluczyku kody
Klexus a imobilaiser jak nauczysz kluczyk musisz wgrac do moduluw kluczyku kody