Z jednej strony już za późno, mogłem wpisać hak przy zamawianiu auta, z upustem wyszłoby jakieś 5.300 zł, więc nie byłoby tragedii. Z drugiej strony za wcześnie na zamówienie go w salonie, akcesoria mam dobrać jakiś miesiąc przed odbiorem auta (auto miało być w sierpniu, ale widząc jakie są opóźnienia zakładam, że będzie to początek przyszłego roku, a wtedy cena za hak może być jeszcze wyższa).maran6 wrote:Sprawdz cenę haka raz jeszcze w salonie. Przy nowym aucie powinno wyjść taniej.MacM wrote:Witam
Czy ktos montowal hak poza salonem i moze cos polecic? Widze, ze cena podskoczyla do 7300 zl, wiec troche duza jak za hak wpinany (rozumiem jak by byl automatycznie chowany). Jedyny hak jaki znalazlem w necie pod nowego NX-a jest firmy Aragon (koszt 2.500 zl z wiazka 13 pin), ale wiadomo, moze byc problem z montazem, np. Trzeba bedzie przyciac zderzak, a tego chcialbym uniknac.
Dlatego chcę ugryźć temat wcześniej, może coś już na rynku się pojawiło. Z tego co opowiadał mi znajomy handlowiec z Toyoty, to haki przez nich montowane pochodzą od różnych producentów haków (np.Brink, Westfalia czy Steinhof). Toyota (więc pewnie też Lexus) nie produkują haków. A różnica w cenie jest obecnie dość spora bo poza salonem hak z montażem wyjdzie jakieś 3.000 zł, pytanie czy nie będzie z nim problemów (z montażem, czujnikami parkowania). Hak ma służyć do przymocowania bagażnika rowerowego, więc jakiegoś mega obciążenia nie będzie.
Jedyny model pod NX II jaki znalazłem: https://www.hakihol.pl/haki-holownicze/hak-holowniczy/