Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Jedyny plusik ze załapiemy sie juz na rocznik 2023.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Dzwonil sprzedawca. Moje zamowienie z marca sie nie przesunelo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Zapewne jeszcze nie ;) ostatnio tez falami było
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

MDU wrote:
I.Q. wrote:Pytanie do osób które odebrały już a także do tych którzy oczekują na zamówienie. Pewnie wszyscy ubezpieczają nowe nabytki - a co z wartością samochodu na umowach. Ubezpieczyciele wyceniają wartość auta na podstawie faktury zakupu czyli o wartości z z zeszłego roku (bo mamy gwarancje ceny) a realna wartość teraz jest dużo większa. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ??
Nasze zamówienie zostało złożone na NX350H w 05/22 z realizacją 11/23 .Także dobrze rozumiem powyższy dylemat .
Odp. Jeżeli wartość na FV zakupu jest niewystarczająca możemy do ubezpieczenia wycenić pojazd wg . daty rejestracji pojazdu i wg. wyceny EUROTAX z pakietami dilerskimi z korektą nawet -/+20% . To załatwia temat i pozwala ubezpieczyć nowy pojazd wg wartości realnej pojazdu fabrycznie nowego. Przy okazji warto pomyśleć o pakiecie GAP startując od wartości pierwszorocznej polisy (przykład oferty GAP na SU 300 tys ; 36 mcy , składka ok 2300 pln za 3 lata) .

Aby nie uprawiać tu żadnej kryptoreklamy , przyznam że jesteśmy znaczącym pośrednikiem ubezpieczeniowym w Polsce a jednocześnie klientem flotowym Toyoty. Czekamy także na swojego "Lexa" stąd moja obecność na tym forum .

Jeżeli mogę komuś pomóc w sprawie ubezpieczenia , pakietu dilerskiego lub GAP czy leasingu to zapraszam do wysłania wiadomości i pytań na skrzynkę PW lub email . Dla zainteresowanych dodatkowe rabaty na hasło "forum lexusa" ;) :hobby:
z ciekawości - jak " wycenić pojazd wg . daty rejestracji pojazdu i wg. wyceny EUROTAX z pakietami dilerskimi z korektą " się ma do dalszego ewentualnego wzrastania wartości pojazdu (wskutek ewentualnej dalszej inflacji + pogarszającej się dostępności pojazdów) - niestety są czasy że po kilku miesiącach wycena może być już nie aktualna .. a nawet posiadając w portfelu gotówkę w ilości odpowiadającej cenie katalogowej pojazdu może się ta kwota okazać znacznie niewystarczająca na zakup czegoś od ręki (a w przypadku szkody nie jest to sytuacja przewidziana gdzie mamy dostępny pojazd na kilka (optymistycznie ;) ) miesięcy oczekiwania na zamówienie) .. nie mówiąc już o tym iż jeżeli taka sytuacja się utrzyma to ludzie przestaną odsprzedawać samochody przy zakupie nowych właśnie po to żeby się zabezpieczać przed takimi sytuacjami
MDU
Lex user

Post by MDU »

Last edited by MDU on 2 Jan 2023, o 21:26, edited 1 time in total.
whero
Lex Driver

Post by whero »

MDU wrote:Dlatego warto zainwestować w ubezpieczenie GAP (tzw utrata wartości pojazdu w czasie ) ...a przypadku kradzieży lub szkody całkowitej nawet w 5-6 roku eksploatacji możemy otrzymać odszkodowanie równe wartości pojazdu z dnia zakupu ;
Stawki GAP są niższe niż "parking strzeżony całą dobę " :lol: Zapraszam po szczegóły na PW
Natomiast na samą inflację to już nie ma rady , chociaż przy sprzedaży pojazdu używanego pewnie będzie jakąś teoretyczną zaletą wyższej ceny sprzedaży transakcyjnej pojazdu.
czyli jeżeli wyliczymy do ubezpieczenia wartość pojazdu po aktualnych cenach... po czym wykupimy dodatkowo gap ... to gap zabierze pieniądze z ubezpieczenia i otrzymamy jedynie wartość z faktury zakupowej? (w związku z tym że w dniu odbioru/wypadku cennik samochodów znacznie już odbiega od tego z dnia zamówienia)
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Patrząc na to ze te nasze zamówienia poszły o 50k do góry to nie wiem czy jest sens kupować gap :) one za 3 lata będą więcej warte niż nasze zakupy lub +\- tyle samo
whero
Lex Driver

Post by whero »

Ghotti wrote:Patrząc na to ze te nasze zamówienia poszły o 50k do góry to nie wiem czy jest sens kupować gap :) one za 3 lata będą więcej warte niż nasze zakupy lub +\- tyle samo
mnie bardziej boli to że jeszcze w zeszłym roku próbowaliśmy podpisywać umowę o leasing ze stałą stopą i się nie udało dokończyć dokumentacji :(
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Ja mam podpisana chciałem dac większa wpłatę własna teraz do 45% ale informacja ze się nie da … dziwne.
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:Ja mam podpisana chciałem dac większa wpłatę własna teraz do 45% ale informacja ze się nie da … dziwne.
Nie mozesz nadplacic na pierwszej/drugiej FV?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Post Reply

Return to “Lexus NX”