[is 200] przymulenie a olej

ccamillo
Lex user
Model Lexusa: brak

Re: [is 200] przymulenie a olej

Post by ccamillo »

Chyba będę musiał podjechać na komputer. Po garażowym resecie kompa, lepiej chodzi, ale po jakimś czasie przymulenie wraca.
Najpierw podaje na hamownie (bo jeszcze nigdy nie bylem :)) i sprawdzę jak to wygląda :) ... ledwo 200 wyciągnąłem (na niemieckiej autostradzie), wcześniej 220 nie było dużego problemu (też na niemieckiej autostradzie).
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Pod koniec tygodnia sprawdzam swojego lexa pod kątem zmulenia.Sprawdzę katy a jezeli będą drożne to odłączę lektrycznie instalkę gazu,po której nastąpiło zmulenie,i zobaczę czy to coś pomoże.
Napisz ccamillo co zdiagnozują u Ciebie,może mamy wspólny problem.
ccamillo
Lex user

Post by ccamillo »

carinus wrote:Pod koniec tygodnia sprawdzam swojego lexa pod kątem zmulenia.Sprawdzę katy a jezeli będą drożne to odłączę lektrycznie instalkę gazu,po której nastąpiło zmulenie,i zobaczę czy to coś pomoże.

Oki ... zastanawiam się na kupnem interfejsu, program już ściągnąłem :) ... ale taki interfejs to koszt 200zl, te na allegro za 80zł podobno są do amerykańskich. Nie wiem czym się różnią , ale tak mi odpisali.
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Używam tego za 60 zł i działa dobrze,sprawdzam stan silnika i nie narzekam.Nie wiem czy mam wszystkie dostępne funkcje w każdym z programów,musiałbym porównać z innym modelem.
ccamillo
Lex user

Post by ccamillo »

Zamówiłem :D
Test na hamowni musi poczekać do następnego tygodnia.
Coś mam odczucie, że to przymulenie to może być sonda lub sterowanie przepustnicą (ale chyba przepustnicy nie sprawdzę na laptopie)
ccamillo
Lex user

Post by ccamillo »

carinus wrote:Pod koniec tygodnia sprawdzam swojego lexa pod kątem zmulenia.Sprawdzę katy a jezeli będą drożne to odłączę lektrycznie instalkę gazu,po której nastąpiło zmulenie,i zobaczę czy to coś pomoże.
Sprawdziłeś swojego Lexa? ... juz doczytalem, że masz OK :)
Ja tylko przeprowadziłem test drogowy na PCMSCAN. Generalnie wyglada ok, sondy za dwoma katami ładnie faluja (prawie identycznie), za trzecim trochę dziwnie się zachowuje, ale nie przerowadzilem właściwego testu dla tej sondy.
Troche mnie niepokoi Absolute Throttle Possision - 78%.
Test przyspieszenia wyszedl marnie - 10,5sek.
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”