Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by whero »

Ruda wrote: 13 Dec 2022, o 15:19 Wizerunkowo wyglada to koszmarnie. 

konkurencja odwalała lepsze maniany już dłuższy czas - był moment że s-ka nowa stała w lokalnym salonie z manualnym fotelem kierowcy bo nie było części
Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Ruda »

whero wrote: 13 Dec 2022, o 15:21

konkurencja odwalała lepsze maniany już dłuższy czas - był moment że s-ka nowa stała w lokalnym salonie z manualnym fotelem kierowcy bo nie było części

Nie no Ok .. pytanie gdzie dla kogo znajduje się próg bólu.. ale wydaje mi się ze w takim koncernie jak toyota/lexus gdzie rządzi lean/kaizen to jest po prostu nie do uwierzenia, ze takie rzeczy się dzieją . Przecież ktoś zarządza ta produkcja - planuje - bierze pod uwagę czynniki takie a nie inne .. 
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Ruda wrote: 13 Dec 2022, o 15:42
whero wrote: 13 Dec 2022, o 15:21

Nie no Ok .. pytanie gdzie dla kogo znajduje się próg bólu.. ale wydaje mi się ze w takim koncernie jak toyota/lexus gdzie rządzi lean/kaizen to jest po prostu nie do uwierzenia, ze takie rzeczy się dzieją . Przecież ktoś zarządza ta produkcja - planuje - bierze pod uwagę czynniki takie a nie inne .. 

próbowali.. próbowali ... zdecydowali się zużyć do rx'a bo w nim żeby dostać 360 płacisz ~ 400 - z dokładną oceną podejścia do klienta poczekajmy na to jak rzeczywiście potraktują klienta .. .chociaż .. tutaj chyba klient nie ma też zbyt dużo do gadania - salony raczej chętnie przemą wszystkie zamówienia na jakie klienci stracą ochotę w związku z taką zmianą...

Ruda
Lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Ruda »

Ciekawe jak podejdą do zamówień sprzed roku bo chyba oto sie rozchodzi głównie …

Zmieniając temat moje auto powinno sie pojawić wczoraj w salonie . Status w aplikacji dalej mam Mszczonow - na www mam Rostock. Czy ktoś wie kiedy sie zmienia status, ze auto jest w salonie ? Po rejestracji ?
wobleroz
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by wobleroz »

Witam..

Dziś dostałem informację z salonu że moje zamówienie z  10.2022 z pierwotnego odbioru na 02.2024 zostało przesunięte na sierpien/wrzesień 2024.

Pozdrawiam 

SIMI
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by SIMI »

Właśnie dostałem takie maile: "Dzień dobry, informacja z dziś jest taka: z produkcji 2023 nie będzie kamery 360 – obniżenie ceny o 2500 zł. Oczywiście w takiej sytuacji może Pan zrezygnować z auta – zwracamy zaliczkę. Proszę dać znać jaka jest Pana decyzja." 

"Przewidywany termin dostawy to obecnie listopad 2023." 

Doradca nawet nie raczył zadzwonić. Totalna żenada  :down:

NX 350h Prestige Design Tazuna, zamawiany na początku lutego 2022. Pierwszy termin realizacji Listopad 2022, potem Kwiecień 2023 a teraz Listopad 2023 i brak kamer 360.

Szczerze mówiąc to może warto tę sprawę zgłosić do UOKiK albo założyć pozew zbiorowy. Co myślicie? 

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Może za pol roku dowiemy się ze brakuje kół i jak nam nie pasuje to możemy zrezygnować z kupna samochodu :) Mnie nie interesuje 2500 zł tylko chce kamery i mam to wpisane w umowie.

W trakcie tego roku poleciała inflacja i to są realne dla nas straty. Bardzo ciekawe czy będą tak cwaniakowac w sądzie.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
SIMI
Nowy lex user

Post by SIMI »

Tak sobie pomyślałem, że jutro napisze do rzecznika praw konsumenta - zobaczymy co odpisze.
Im więcej osób napisze tym lepiej dla nas wszystkich...
MDU
Lex user

Post by MDU »

Last edited by MDU on 2 Jan 2023, o 21:27, edited 1 time in total.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

SIMI wrote:Tak sobie pomyślałem, że jutro napisze do rzecznika praw konsumenta - zobaczymy co odpisze.
Im więcej osób napisze tym lepiej dla nas wszystkich...
Jak wrzucisz szablon i maila to z checia rowniez wysle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Post Reply

Return to “Lexus NX”