konkurencja odwalała lepsze maniany już dłuższy czas - był moment że s-ka nowa stała w lokalnym salonie z manualnym fotelem kierowcy bo nie było części
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Nie no Ok .. pytanie gdzie dla kogo znajduje się próg bólu.. ale wydaje mi się ze w takim koncernie jak toyota/lexus gdzie rządzi lean/kaizen to jest po prostu nie do uwierzenia, ze takie rzeczy się dzieją . Przecież ktoś zarządza ta produkcja - planuje - bierze pod uwagę czynniki takie a nie inne ..
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
próbowali.. próbowali ... zdecydowali się zużyć do rx'a bo w nim żeby dostać 360 płacisz ~ 400 - z dokładną oceną podejścia do klienta poczekajmy na to jak rzeczywiście potraktują klienta .. .chociaż .. tutaj chyba klient nie ma też zbyt dużo do gadania - salony raczej chętnie przemą wszystkie zamówienia na jakie klienci stracą ochotę w związku z taką zmianą...Ruda wrote: ↑13 Dec 2022, o 15:42Nie no Ok .. pytanie gdzie dla kogo znajduje się próg bólu.. ale wydaje mi się ze w takim koncernie jak toyota/lexus gdzie rządzi lean/kaizen to jest po prostu nie do uwierzenia, ze takie rzeczy się dzieją . Przecież ktoś zarządza ta produkcja - planuje - bierze pod uwagę czynniki takie a nie inne ..
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350h
Ciekawe jak podejdą do zamówień sprzed roku bo chyba oto sie rozchodzi głównie …
Zmieniając temat moje auto powinno sie pojawić wczoraj w salonie . Status w aplikacji dalej mam Mszczonow - na www mam Rostock. Czy ktoś wie kiedy sie zmienia status, ze auto jest w salonie ? Po rejestracji ?
Zmieniając temat moje auto powinno sie pojawić wczoraj w salonie . Status w aplikacji dalej mam Mszczonow - na www mam Rostock. Czy ktoś wie kiedy sie zmienia status, ze auto jest w salonie ? Po rejestracji ?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Witam..
Dziś dostałem informację z salonu że moje zamówienie z 10.2022 z pierwotnego odbioru na 02.2024 zostało przesunięte na sierpien/wrzesień 2024.
Pozdrawiam
Dziś dostałem informację z salonu że moje zamówienie z 10.2022 z pierwotnego odbioru na 02.2024 zostało przesunięte na sierpien/wrzesień 2024.
Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
Właśnie dostałem takie maile: "Dzień dobry, informacja z dziś jest taka: z produkcji 2023 nie będzie kamery 360 – obniżenie ceny o 2500 zł. Oczywiście w takiej sytuacji może Pan zrezygnować z auta – zwracamy zaliczkę. Proszę dać znać jaka jest Pana decyzja."
"Przewidywany termin dostawy to obecnie listopad 2023."
Doradca nawet nie raczył zadzwonić. Totalna żenada
NX 350h Prestige Design Tazuna, zamawiany na początku lutego 2022. Pierwszy termin realizacji Listopad 2022, potem Kwiecień 2023 a teraz Listopad 2023 i brak kamer 360.
Szczerze mówiąc to może warto tę sprawę zgłosić do UOKiK albo założyć pozew zbiorowy. Co myślicie?
"Przewidywany termin dostawy to obecnie listopad 2023."
Doradca nawet nie raczył zadzwonić. Totalna żenada

NX 350h Prestige Design Tazuna, zamawiany na początku lutego 2022. Pierwszy termin realizacji Listopad 2022, potem Kwiecień 2023 a teraz Listopad 2023 i brak kamer 360.
Szczerze mówiąc to może warto tę sprawę zgłosić do UOKiK albo założyć pozew zbiorowy. Co myślicie?
- Nex
- Lex Driver
Może za pol roku dowiemy się ze brakuje kół i jak nam nie pasuje to możemy zrezygnować z kupna samochodu
Mnie nie interesuje 2500 zł tylko chce kamery i mam to wpisane w umowie.
W trakcie tego roku poleciała inflacja i to są realne dla nas straty. Bardzo ciekawe czy będą tak cwaniakowac w sądzie.

W trakcie tego roku poleciała inflacja i to są realne dla nas straty. Bardzo ciekawe czy będą tak cwaniakowac w sądzie.
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
-
- Nowy lex user
Tak sobie pomyślałem, że jutro napisze do rzecznika praw konsumenta - zobaczymy co odpisze.
Im więcej osób napisze tym lepiej dla nas wszystkich...
-
- Lex user
-
- Lex Master
Jak wrzucisz szablon i maila to z checia rowniez wysle.SIMI wrote:Tak sobie pomyślałem, że jutro napisze do rzecznika praw konsumenta - zobaczymy co odpisze.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk