Android Auto i Apple CarPlay dla Lexusa ES, NX, UX
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Es
Re: Android Auto i Apple CarPlay dla Lexusa ES, NX, UX
Witam przeprowadzałem aktualizacje systemu z 17MM do 19MM i podczas trzeciego etapu aktualizacji (chodzi mi o trzeciego pendriva ) aktualizacja zawiesza się i nic się nie dzieje po wyjęciu pendriva i wyłączeniu i włączeniu samochodu system działa normalnie ale nie ma na nim najnowszej wersji ma ktoś pomysł o co chodzi ?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nx300h
-
- Nowy lex user
znazłem rozwiązanie problemu, gdyby ktoś miał taki kłopot z bootloop to w czasie kiedy jest dostęp do menu należy usunąć dane osobiste w konfiguracji. niestety czasu pętli jest krótki dlatego trzeba wyczuć moment i zrobić to bardzo szybko, po tym cały system jest ok.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: SL500h 2018
Czy możesz mi podpowiedzieć czy. jest możliwość pobrania do lex LS500h z 2018r?mateo-salvadore wrote: ↑6 Nov 2020, o 13:04 Panie i Panowie,
Pojawiła się możliwość aktualizacji naszych systemów pokładowych, dodającej obsługę Android Auto i Apple CarPlay.
Wczoraj z powodzeniem przeprowadziłem taką aktualizację w Lexusie ES 300h z 2019 z systemem Lexus Premium System (CY17 albo MM17 jak kto woli). System został zaktualizowany do CY17+ czyli MM19. Całość wykonana zgodnie z z instrukcją nie ma prawa się nie udaćAle oczywiście realizacja na własne ryzyko.
Warunkiem do aktualizacji jest posiadanie mapy w wersji minimum 2018v1, ale przypominam, że aktualizacje map można darmowo pobrać ze strony: https://www.lexus-tech.eu - trzeba mieć tu darmowe konto (dostępna jest aktualnie wersja 2020v1). Potem przejść do zakładki "Właściciel" a następnie w kolumnie "Dostęp Płatny" (to podpucha - akurat mapy są dostępne bezpłatnie) wybrać "Aktualizacje map i oprogramowania". Ważne jest to, że mapy przed instalacją będą wymagały darmowej aktywacji na tej stronie, ale wszystko jest opisane w instrukcji aktualizacji.
Z tej samej strony można pobrać aktualizacje do systemu infotainment, do czego zachęcam, ale ten dostęp jest już płatny. Za 4 euro można wykupić dostęp na godzinę, lub... skorzystać z poniższego linku:
https://mega.nz/folder/B2JQCbIa#RY1ZmyiDcEvzdT0Unx3mbw- konto mega jest darmowe - nie wiem jak długo wszystkie 3 paczki + dokument z instrukcją tam będą dostępne. To samo wrzuciłem poniżej, ale póki są na mega.nz - można ściągać stamtąd.
https://chomikuj.pl/matisys/Firmware/Le ... 26-10-2020
Na chomika też w miarę możliwości wrzucam dostępne aktualizacje.
I pobrać wszystkie potrzebne materiały wraz z instrukcją po polsku.
Pomyślałem, że takie ułatwienie...to będzie mimo wszystko spore ułatwienie
Instrukcję należy przejść dokładnie krok po kroku.
Warto zauważyć, że Apple CarPlay i AdnoridAuto wymagają podłączenia kablem aby działać. A i warto zaglądać na stronę https://www.lexus-tech.eu w poszukiwaniu kolejnych aktualizacji
Zalogowałem się na stronę, zapłaciłem za dostęp i podczas instalacji oprogramowania w aucie, prosiło mnie o kod który powinien się wygenerować na stronie internetowej - niestety nie mogłem go wygenerować.
Auto oczywiście po gwarancji.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx300h
I jak udało się zaktualizować z tej wersji?mikida wrote: ↑12 Feb 2021, o 23:06 Witam. Posiadam lexus nx 300h z 2017r . Chciałbym zapytać czy w tym modelu można przeprowadzić aktualizacje oprogramowania by działał android auto? A jeśli nie jest możliwa aktualizacja oprogramowania to czy może ktoś podać namiar na aktualizacje samej mapy. Taką posiadam wersje oprogramowania.
czy inni użytkownicy wiedzą coś o tym? Czy ta wersja softu lexus da się zaktualizować softem?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
Ktoś przerabial temat Android Auto i Apple CarPlay do Lexus IS 2019 r. z DUŻYM wyświetlaczem?
Last edited by lexcar on 2 Mar 2024, o 19:15, edited 1 time in total.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx300h
Też jestem zainteresowany tematem - mam mm19 ale ni chu chu CarPlay nie działa….
zastanawiam się nad małym pudełeczkiem z alledrogo CarPlay….
pozdrawiam i dzięki za odpowiedz.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX300
Ciekawostka jest taka, że oddałem w tym tygodniu auto do ASO na aktualizację. Mieli oni ten sam problem, który wyżej opisujecie. Aktualizacja się zawiesza i po zresetowaniu auta wszystko wraca do normy.
Na razie zostałem z darmową aktualizacją map.
Czekam na telefon od nich bo sytuacja poszła do centrali.
-
- Nowy lex user
Jest jakaś odpowiedź?pitu20 wrote: ↑17 May 2024, o 17:58 Ciekawostka jest taka, że oddałem w tym tygodniu auto do ASO na aktualizację. Mieli oni ten sam problem, który wyżej opisujecie. Aktualizacja się zawiesza i po zresetowaniu auta wszystko wraca do normy.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ES 300h
Witam
Od kilku dni jestem właścicielem Es300h 2021. nie mogę się połączyć z android auto. Po podłączeniu kabla usb do telefonu (samsung S23 ultra) kompletnie nic się nie dzieje dodam że mam na telefonie aplikacje android auto a w ustawieniach Lex wybrane android auto. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku opisać procedurę połączenie z android auto? Z góry bardzo dziękuje za pomoc:)
Od kilku dni jestem właścicielem Es300h 2021. nie mogę się połączyć z android auto. Po podłączeniu kabla usb do telefonu (samsung S23 ultra) kompletnie nic się nie dzieje dodam że mam na telefonie aplikacje android auto a w ustawieniach Lex wybrane android auto. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku opisać procedurę połączenie z android auto? Z góry bardzo dziękuje za pomoc:)