ostatnio miałem podobny problem. Plazmy panasa są świetne i stosunek cena/jakość na pewno mają bezkonkurencyjny. dla mnie jednak 2 rzeczy je zdyskwalifikowały - po pierwsze bzyczenie... co prawda celowałem w G30, jednak slyszalem to cholerstwo juz w sklepie, a sprzedawca z rozbrajającą szczerością powiedzial ze kazda plazma bedzie mniej lub bardziej bzyczec... ja duzo gram wieczorami i wyciszonym miejscu takie coś by mnie do szału doprowadzało

druga sprawa - powidoki... ja kupowałem TV tylko do PS3 i Kompa - czyli granie ze statycznymi elementami GUI na ekranie, czyli najbardziej narażony na powstawanie powidoków tryb użytkowania... niby te najnowsze serie mają ograniczone ich powstawanie + specjalne tryby służące do ich niwelowania, jednak doszedłem do wniosku ze przy takim sposobie użytkowania nie ma co liczyć na "może u mnie bedzie lepiej"
potem jak sie z plazm wyleczyłem przyszła polej na LEDy i tu kolejne rozczarowanie - 98% modeli w moim zasięgu finansowym to były nieszczęsne EDGE-Ledy, i jeszcze nie widzialem takiego, który ma sensownie wyglądającą czerń, czy równomierne podświetlenie... więc zaczęło się szukanie czegoś z tradycyjnie podświetlaną matrycą, lub FULL Leda z local dimmingiem - pierwsze to były zazwyczaj starsze modele budżetowe i tylko Sony-EX500 wyglądał na grający poprawnie, natomiast fullLedy to była zazwyczaj półka przekraczająca moje możliwości cenowe.... koniec końców w pewnym momencie trafił mi się fullLED PFL9705h od Philipsa w zadowalającej cenie i taki obecnie gosci u mnie w pokoju - TV też ma swoje wady, takie jak efekt halo, czy nie do końca przemyślany pilot + menu, ale uważam że w tej cenie nic ciekawszego nie byłbym w stanie znaleźć...
co do 3D zdanie mam jak kolega wyżej - w obecnej formie to tylko dodatkowe wyciąganie forsy dające w sumie mizerny efekt, nie wspominając o problemach z bolącymi oczami i głową.
sumując te wypociny - TV idealnego nie kupisz, każdy będzie mieć jakieś wady

ale skupiałbym się albo na plazmach od panasa jeśli zaakceptujesz pewne wady samej technologii, albo na Full Ledach

powodzenia.