Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
ostrykolesz
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by ostrykolesz »

Jacek wrote:3 Jan 1970, o 22:59 Czy w NX jest możliwość głosowego odczytywania wiadomości SMS przez Siri lub jakiś inny system podczas połączenia z CarPlay?
Jak podłączyłem CarPlay to Siri czytała mi po angielsku SMS-y napisane po polsku…
Trzeba czekać na Siri po polsku czy można coś z tym zrobić?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Niestety trzeba czekać na Siri w Polskim języku... Od wielu lat już czekam z wielką nadzieją...
Jacek Kon
Lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by Jacek Kon »

Czyli o czytaniu wiadomości podczas jazdy można zapomnieć…
To może jedna rzecz na plus Android Auto, że asystent Google jest po polsku.
NX 350h F Sport + Fuji - planowany odbiór kwiecień 2023
ostrykolesz
Lex user

Post by ostrykolesz »

Jacek wrote:3 Jan 1970, o 22:59 Czyli o czytaniu wiadomości podczas jazdy można zapomnieć…
To może jedna rzecz na plus Android Auto, że asystent Google jest po polsku.

Prawda ale bezprzewodowy Android Auto nie działa. A CarPlay jest bardzo wygodny.
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Nie musi działać, kupujesz AAwireless i masz bezprzewodowe AA. Szczerze,nawet lepiej, że tak jest. Jeździłem jednym autem z bezprzewodowym AA i działało gorzej niż AAwireless. Aczkolwiek to pewnie jest loteria :).
Kupujesz tylko króciutki kabelek kątowy,wkładasz do specjalnie przygotowane pułeczki przez Lexusa na AAwireless :lol: i wszystko ładnie śmiga.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07 ... te-21&th=1

adku666
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by adku666 »

RafalWawa wrote: 6 Apr 2023, o 14:55
adku666 wrote: 4 Apr 2023, o 00:512. Losowo, raz na kilka jazd samochodem, włącza się funkcja „Automatyczne odbl. wszystkich drzwi z użyciem funkcji odblok. powiązanej z prędkością”. Powoduje ona, że można otworzyć drzwi bez przełączania biegu na "P". To jest spoko i by mogło być jak by działało cały czas. Ale nie ma jej nigdzie w ustawieniach, i jak napisałem, włącza się losowo.
ad 2. Masz coś pokopane w ustawieniach - można sobie ustawić tak jak sięchce odblokowywanie drzwi  (u mnie mają się odblokowywać właśnie jak włączę P  - i to działa - nie miałem przypadku by nie zadziałało

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Da się gdzieś sprawdzić wersję systemu?

Odnośnie tego punktu 2 - nie, to nie jest kwestia ustawień. Chodzi o funkcję, która odblokowuje drzwi gdy samochód zwalnia do niewielkiej prędkości. Nie ma tej funkcji w ustawieniach, i tak jak piszę, uruchamia się ona losowo raz na kilka jazd - jak się uruchomi, to przez całą jazdę jest aktywna aż do wyłączenia samochodu:

Tak wygląda komunikat gdy ta funkcja jest aktywna a samochód zwalnia:

Image

Takie są opcje w ustawieniach:

Image

Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

Trochę robisz zamieszanie bo temat dotyczy 350h a nie 450h+ który posiadasz. Ja nie zauważyłem w ogóle takiego zachowania w modelu tego tematu.

Kilka refleksji i pytań:
  1. Możecie podać swoje doświadczenia z ilością rezerwy paliwa? Zrobiłem mały test i dojechałem z zasięgiem na 25 km, do baku weszło 47 litrów. Wyglądało by na to, że zasięg 0 km to pozostaje nam 5l z racji zbiornika 55l, czy tak?
  2. Czy u Was pomimo używania AA odzywa się nawigacja wbudowana? Trochę mnie drażni ta babka... Skoro używam AA to nawigacja wbudowana powinna być automatycznie wyłączana.
  3. Jak z pozycji AA w aucie wyłączyć / zamknąć aplikację w tle?
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
groover
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by groover »

adku666 wrote: 8 Apr 2023, o 17:10
adku666 wrote: 4 Apr 2023, o 00:512. Losowo, raz na kilka jazd samochodem, włącza się funkcja „Automatyczne odbl. wszystkich drzwi z użyciem funkcji odblok. powiązanej z prędkością”. Powoduje ona, że można otworzyć drzwi bez przełączania biegu na "P". To jest spoko i by mogło być jak by działało cały czas. Ale nie ma jej nigdzie w ustawieniach, i jak napisałem, włącza się losowo.
ad 2. Masz coś pokopane w ustawieniach - można sobie ustawić tak jak sięchce odblokowywanie drzwi  (u mnie mają się odblokowywać właśnie jak włączę P  - i to działa - nie miałem przypadku by nie zadziałało

Odnośnie tego punktu 2 - nie, to nie jest kwestia ustawień. Chodzi o funkcję, która odblokowuje drzwi gdy samochód zwalnia do niewielkiej prędkości. Nie ma tej funkcji w ustawieniach, i tak jak piszę, uruchamia się ona losowo raz na kilka jazd - jak się uruchomi, to przez całą jazdę jest aktywna aż do wyłączenia samochodu:

Image

Image

Na drzwiach kierowcy masz przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi. Kiedy podczas jazdy naciśniesz na przycisk odblokowujący to włącza się ta funkcja, która automatycznie odblokowuje drzwi gdy prędkość jest bardzo mała. Dzisiaj przez przypadek to odkryłem i pojawił mi się identyczny komunikat. Nie testowałem dokładnie wszystkich możliwości, ale tutaj trzeba szukać.
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

adku666 wrote: 8 Apr 2023, o 17:10

Image

Image

prawdopodobnie czasem załaduje ci się profil kierowcy ale nie zawsze (wtedy jedziesz na profilu "gość" - ma oddzielne ustawienia te - możesz mieć tylko na jednym z nich ustawione swoje preferencje) 

gfr
Lex user

Post by gfr »

Panie i Panowie, czy w Waszych NXach tłumiki też tak ładnie wyglądają jak u mnie ?

Attachments
38BA9605-642B-46BD-BFF9-718037F1228A.jpg
38BA9605-642B-46BD-BFF9-718037F1228A.jpg (79.63 KiB) Viewed 627 times
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Widziałem ten temat na grupie FB i szczerze mówiąć to mnie to przeraziło jak to bedzie tak korodować. pol roku i 5k przebiegu? I takie cos? :omg:

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Post Reply

Return to “Lexus NX”