Minimalna bezpieczna odległość od TV to taka, że jak siedzimy przed TV wyciągniemy przed siebie wyprostowana rękę (dłonią próbujemy zasłonić obraz) to patrząc na dłoń obraz z telewizora nie powinien wystawać poza obręb dłoni - inaczej mówiąc patrząc na TV dłonią powinniśmy zasłonić obraz.forest wrote: MAM PYTANIE: zamierzam kupić LG z 3D w 60 cali i minimalnie jak daleko muszę siedzieć od TV żebym po kilku latach nie był ślepy... KTOŚ WIE!?
Jaki TV do PS3 ?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Re: Jaki TV do PS3 ?
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Hehe kolega sie na technologii musi poznać. Plazmy są > 40 są tylko 42 , 50 i wyżej. Wynika to z barier technologicznych więc nie znajdziesz u żadnego producenta plazmy 46" (przynajmniej tak było 4 lata temu).Lex wrote:po oblukaniu neta zauważyłem że panasy mają nędze z wymiarem jest tylko 42" i potem już tylko giganty ale coś tam jest na rzeczy że są w miarę ogarnięte w stosunku do innych firm z póły plazm
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Ta reguła obowiązuje też dla płaskich TV ? Sprawdzam teraz i musiałbym siedzieć prawie 2,5m od monitora (24") - jak tu pracować ?lukas78 wrote:Minimalna bezpieczna odległość od TV to taka, że jak siedzimy przed TV wyciągniemy przed siebie wyprostowana rękę (dłonią próbujemy zasłonić obraz) to patrząc na dłoń obraz z telewizora nie powinien wystawać poza obręb dłoni - inaczej mówiąc patrząc na TV dłonią powinniśmy zasłonić obraz.forest wrote: MAM PYTANIE: zamierzam kupić LG z 3D w 60 cali i minimalnie jak daleko muszę siedzieć od TV żebym po kilku latach nie był ślepy... KTOŚ WIE!?

Do wspomnianego 50" mam około 2,7m i jest bdb a zdarzało mi się czasem w trakcie giercowania podchodzić na 1,5m

Mariusz M.
- hesus
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
http://www.ceneo.pl/11602835maniek_ls400 wrote:Hehe kolega sie na technologii musi poznać. Plazmy są > 40 są tylko 42 , 50 i wyżej. Wynika to z barier technologicznych więc nie znajdziesz u żadnego producenta plazmy 46" (przynajmniej tak było 4 lata temu).Lex wrote:po oblukaniu neta zauważyłem że panasy mają nędze z wymiarem jest tylko 42" i potem już tylko giganty ale coś tam jest na rzeczy że są w miarę ogarnięte w stosunku do innych firm z póły plazm

a co do Ambi 3, to wydaje mi się, ze obecnie jest niestety zarezerwowany wyłącznie dla najwyższych modeli philipsa.
kolega maniek_ls400 ma racje że nie mam wiedzy o obecnej technologi dlatego od wczoraj skacze po forach HDTV w poszukiwaniu info o polecanych produktach typowo pod PS3 i muszę powiedzieć że tam jest gorzej niż w sklepach ludziska piszą totalne bzdury a w dodatku używają dziwnych skrótów na przykład że do takich tytów jak (cod,moh,gt5) musi być dobre input lag - co to jest i czemu ma służyć ?
Wiem że z tamtych for nic sensownego się nie dowiem , więc będę czytał i uczył się od użytkowników z naszego forum którzy mają do czynienia z PS3 , np. wiem już że z 3D to sobie dam spokój
Wiem że z tamtych for nic sensownego się nie dowiem , więc będę czytał i uczył się od użytkowników z naszego forum którzy mają do czynienia z PS3 , np. wiem już że z 3D to sobie dam spokój
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
klexus ma PS3 i mówił że gra na Samsungu... nic więcej nie wiem
może zawita to się wypowie, bo słyszałem że coś mu ten TV szwankował

SC430 '2002
- hesus
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
input-lag to najprościej rzecz ujmując opóźnienie pomiędzy wykonaniem przez Ciebie akcji na kontrolerze (np naciśnięcie strzału) a zaobserwowaniem tej akcji na ekranie. czyli im mniej tym lepiej. kwestia zależy już od twojej czułości - są świry, które twierdzą, że opóźnienia rzędu 30-40ms zauważalnie wplywają na komfort ich grania
dobre plazmy, czy LCDki z powyłączanymi filtrami i innymi bajerami mają te wartość na poziomie ~20ms.

-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Tak, ta reguła obowiązuje we wszystkich typach TV.maniek_ls400 wrote:Ta reguła obowiązuje też dla płaskich TV ?lukas78 wrote:Minimalna bezpieczna odległość od TV to taka, że jak siedzimy przed TV wyciągniemy przed siebie wyprostowana rękę (dłonią próbujemy zasłonić obraz) to patrząc na dłoń obraz z telewizora nie powinien wystawać poza obręb dłoni - inaczej mówiąc patrząc na TV dłonią powinniśmy zasłonić obraz.forest wrote: MAM PYTANIE: zamierzam kupić LG z 3D w 60 cali i minimalnie jak daleko muszę siedzieć od TV żebym po kilku latach nie był ślepy... KTOŚ WIE!?
ps. mówimy tu o bezpiecznej (zdrowej) odległości od TV - wiadomo wybór należy do użytkownika.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
czyli cholernie ważna sprawa w moim przypadku , przed chwilą znalazłem test szkiełka które miałem zamiar zakupić (LG47LW570S) niestety w tym modelu dopada graczy tragiczny input lag na poziomie 90ms i to w trybie GRA , zaczynam chyba kumać temathesus wrote:input-lag to najprościej rzecz ujmując opóźnienie pomiędzy wykonaniem przez Ciebie akcji na kontrolerze (np naciśnięcie strzału) a zaobserwowaniem tej akcji na ekranie. czyli im mniej tym lepiej. kwestia zależy już od twojej czułości - są świry, które twierdzą, że opóźnienia rzędu 30-40ms zauważalnie wplywają na komfort ich graniadobre plazmy, czy LCDki z powyłączanymi filtrami i innymi bajerami mają te wartość na poziomie ~20ms.

Więc teraz zamiast szukać 3D w TV będę pytał o jak najniższy il , może jakieś propozycje ?
lukas78 dobrze że wspomniałeś o dobieraniu cali do odległości w której siedzimy od TV , ja będę zasiadał w odległości około trzech metrów więc chyba te 46"- 47" to już chyba max pewnie zadowolił bym się nawet 40"- 42"
- jojo5151
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300
Lex, przy kupnie tv nie sugeruj się matematyką. Z mojego doświadczenia wynika, że jaki byś nie kupił tv, czy 46 czy 50", to i tak po pewnym czasie okaże się, że jest za mały. Sprzęt ogólnie jest jeszcze stosunkowo drogi, w dodatku to nie chleb, jutro drugiego nie kupisz, tak że moja rada to kup jak największy na jaki Cię stać, a nie będziesz żałował.
Pozdrawiam
Pozdrawiam