Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by whero »

Ghotti wrote: 14 May 2023, o 18:57 Nigdy wcześniej nie miałem HUD. Teraz dla mnie jest super ;) w ogóle nie patrzę na licznik. Muszę gdzieś w opcjach wygrzebać jak przełączyć tam mapę Apple

nie ma - wyłącznie wskazania dotyczące zakrętów się będą pokazywać - toyota trzyma te systemy w miarę zamknięte
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Nie wiem nawet jak to wyglada, sprawdziłbym z ciekawości
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Ghotti wrote: 14 May 2023, o 19:19 Nie wiem nawet jak to wyglada, sprawdziłbym z ciekawości

po lewej stronie będzie strzałka / który zjazd chyba ewentualnie i dystans .. włącza się wyświetlanie przy ustawieniach hud'a / tryb pełny / ograniczony / podstawowy czy jakoś tak było to ponazywane

przy konfiguracji takich ustawień powiedziałbym ci że dosyć ważne jest przypilnowanie czy ustawiasz je na profilu zalogowanym czy na profilu gościa ~ czasem się zdarzy że profil się nie chce załadować po uruchomieniu pojazdu... a gość ma oddzielne ustawienia więc rzeczy mogą działać/nie działać / działać okazjonalnie... ogółem trochę głupie jest to że chyba to logowanie (tak mi się przynajmniej wydaje) nie jest w pełni lokalne a tym samym zależne od aktualnego połączenia internetowego / funkcjonowania serwerów za to odpowiedzialnych
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Tez to już zauważyłem. Nie loguje się z automatu za każdym razem … dosyć irytujące. Mogliby to naprawić
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
vki
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by vki »

Po 400 km trasie, na drugi dzień napięcie na akumulatorze 12,4V - aplikacja Vodafone. Powinno być chyba więcej.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Ghotti wrote:Nie wiem nawet jak to wyglada, sprawdziłbym z ciekawości
Musisz s ustawieniach zmienic HUD na maksymalne ustasienia. Pewnie jezdzisz na standardzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by koloramat »

vki wrote: 14 May 2023, o 21:42 Po 400 km trasie, na drugi dzień napięcie na akumulatorze 12,4V - aplikacja Vodafone. Powinno być chyba więcej.

Było już o tym na forum. Niestety to moim zdaniem nadal wielki problem, który znów potwierdza kolejny użytkownik. W czasie jazdy nie rozstaję się z boosterem, z którego korzystałem już kilkanaście razy na przestrzeni prawie roku, aby uruchomić samochód. Ponieważ jeżdżę nie tylko tym samochodem - zdarza się, że jest on nieużywany kilka dni. Akumulator ładuję co najmniej raz na tydzień. Nawet po dystansie 600 km akumulator po jednej dobie ma napięcie około 12,2 V i ciągle spada, a to oznacza, że powoli się zasiarcza, tracąc swoją pojemność. Pozostaje skrupulatne notowanie incydentów i wystąpienie o wymianę akumulatora, a w przypadku uniemożliwienia czynności służbowych z powodu unieruchomienia samochodu, wystąpienie na drogę sądową o zwrot poniesionych kosztów i należne odszkodowanie.      

Łączkowski
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Łączkowski »

vki wrote: 14 May 2023, o 21:42Po 400 km trasie, na drugi dzień napięcie na akumulatorze 12,4V - aplikacja Vodafone. Powinno być chyba więcej.

U mnie podobnie, 12,5 to max chyba jaki miałem. Ale przez 5 dni nieuzywania auta nie było problemu z uruchomieniem, przy 11,7 też ok. Były tu opinie osób co po 2 tyg też odpalały auto

odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

koloramat wrote: 15 May 2023, o 08:15
vki wrote: 14 May 2023, o 21:42 Po 400 km trasie, na drugi dzień napięcie na akumulatorze 12,4V - aplikacja Vodafone. Powinno być chyba więcej.

Było już o tym na forum. Niestety to moim zdaniem nadal wielki problem, który znów potwierdza kolejny użytkownik. W czasie jazdy nie rozstaję się z boosterem, z którego korzystałem już kilkanaście razy na przestrzeni prawie roku, aby uruchomić samochód. Ponieważ jeżdżę nie tylko tym samochodem - zdarza się, że jest on nieużywany kilka dni. Akumulator ładuję co najmniej raz na tydzień. Nawet po dystansie 600 km akumulator po jednej dobie ma napięcie około 12,2 V i ciągle spada, a to oznacza, że powoli się zasiarcza, tracąc swoją pojemność. Pozostaje skrupulatne notowanie incydentów i wystąpienie o wymianę akumulatora, a w przypadku uniemożliwienia czynności służbowych z powodu unieruchomienia samochodu, wystąpienie na drogę sądową o zwrot poniesionych kosztów i należne odszkodowanie.      

Ciekawe czy komuś by się chciało iść z tym do sądu...chyba , że zbiorowo...szlag, ale jak powyżej zostało napisane, nie trzeba boostera używać nawet po dwóch tygodniach, żeby auto odpaliło, to chyba problem jest nieco wyolbrzymiony. I naprawdę korzystałeś  kilkanaście razy,bo NX nie odpalał?? A inni mogą po dłuższym czasie jednak odpalić. Widocznie kolejna rzecz,którą nie dotyczy każdego egzemplarza.

Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

whero wrote: 14 May 2023, o 19:37
Ghotti wrote: 14 May 2023, o 19:19 Nie wiem nawet jak to wyglada, sprawdziłbym z ciekawości

po lewej stronie będzie strzałka / który zjazd chyba ewentualnie i dystans .. włącza się wyświetlanie przy ustawieniach hud'a / tryb pełny / ograniczony / podstawowy czy jakoś tak było to ponazywane

przy konfiguracji takich ustawień powiedziałbym ci że dosyć ważne jest przypilnowanie czy ustawiasz je na profilu zalogowanym czy na profilu gościa ~ czasem się zdarzy że profil się nie chce załadować po uruchomieniu pojazdu... a gość ma oddzielne ustawienia więc rzeczy mogą działać/nie działać / działać okazjonalnie... ogółem trochę głupie jest to że chyba to logowanie (tak mi się przynajmniej wydaje) nie jest w pełni lokalne a tym samym zależne od aktualnego połączenia internetowego / funkcjonowania serwerów za to odpowiedzialnych

Sprawdziłem lipa ze rozpoznawanie znaków wtedy nie działa. Także zostaje przy Google Maps które i tak są lepsze od Apple 

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”