Zakup Lexusa RX 500h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 450h
Re: Zakup Lexusa RX 500h
A ja kupiłem jeden z ostatnich 450h poprzedniej generacji. W wersji f impression zapłaciłem 300k + kilka gadżetów typu bagażnik dach. przegląd gratis i promocją na kinto one. Jestem przeszczesliwy. Samochód prawie od ręki bo schodziły te co miały iść na Rosję i to w kolorze zew i wew jaki chciałem. Jedyne brakuje mi panoramy.
- DanLexus
- Lex Driver
- Model Lexusa: SC300
Zapłaciłeś równe 300k ? Bo teraz cena przynajmniej w ogłoszeniach 330k!Peugot wrote: ↑18 Dec 2022, o 14:30 A ja kupiłem jeden z ostatnich 450h poprzedniej generacji. W wersji f impression zapłaciłem 300k + kilka gadżetów typu bagażnik dach. przegląd gratis i promocją na kinto one. Jestem przeszczesliwy. Samochód prawie od ręki bo schodziły te co miały iść na Rosję i to w kolorze zew i wew jaki chciałem. Jedyne brakuje mi panoramy.
Również rozważam zakup IV generacji. Choć skłaniam się bardziej do RX300
Supras are just a hatchback SC300
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Tak ogólnie to byłem niedawno się podpytać ile czeka się na nowego RXa to na 500h to odbiór w wakacje, a reszta bliżej końca roku.
Jeżeli ktoś rozważa starego RXa to polecam. Odebrałem we wrześniu wersję Bussiness 300. Wcześniej miałem NX 200t. Trzeba przyznać, że pomimo 200kg różnicy przyspiesza porównywalnie do NXa. Różnica jak ma się więcej pasażerów albo pod górkę. Wersja business edition ma wszystko czego normalny człowiek potrzebuje. W czerwcu podpisałem umowę na 246k po dodatkowych rabatach za koła i dodaniu stopni bocznych. Za tę cenę to nic lepszego na rynku. Za tyle to nawet już nie kupi sie Highlandera
to cena wypasionej Kii Sorento. W zasadzie taki RX IV to inwestycja.
Jeżeli ktoś rozważa starego RXa to polecam. Odebrałem we wrześniu wersję Bussiness 300. Wcześniej miałem NX 200t. Trzeba przyznać, że pomimo 200kg różnicy przyspiesza porównywalnie do NXa. Różnica jak ma się więcej pasażerów albo pod górkę. Wersja business edition ma wszystko czego normalny człowiek potrzebuje. W czerwcu podpisałem umowę na 246k po dodatkowych rabatach za koła i dodaniu stopni bocznych. Za tę cenę to nic lepszego na rynku. Za tyle to nawet już nie kupi sie Highlandera
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Ja słyszałem wersje, że produkcje startują i nie wiadomo kiedy te rxy będą ; )
- pawelwone
- Lex user
- Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H
Tak, mój właśnie zaczął się produkować. Dostawa w połowie kwietnia. 350h już jest dostępny do jazd testowych, 450h+ też już będzie się pojawiał, a 500h będzie dostępny w połowie kwietnia.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX500h
Hej, witam wszystkich - mój pierwszy post na forum 
Czekam na dwa RXy 500h, dostałem info o starcie produkcji odpowiednio 6 i 7 czerwca.
Długo czekaliście na swoje?
Widzę że sporo na tym forum dzieje się w temacie NXów, a czasem produkcji nowych RXów chyba nikt się tu jeszcze nie chwalił

Czekam na dwa RXy 500h, dostałem info o starcie produkcji odpowiednio 6 i 7 czerwca.
Widzę że sporo na tym forum dzieje się w temacie NXów, a czasem produkcji nowych RXów chyba nikt się tu jeszcze nie chwalił
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Jeżeli w appce masz, że się produkują (już pewnie wyprodukowały) to chyba tam nie więcej niż 3 miesiące zajmuje - muszą trafić na statek i przypłynąć do Europy, potem jest transport z portu do Mszczonowa o ile się nie mylę, sądząc po forum NX, no i tam ze 2-3 tyg i do dealera.maciejorlos wrote: ↑16 Jun 2023, o 12:03 Hej, witam wszystkich - mój pierwszy post na forum
Niestety chyba mało właścicieli RXa wchodzi na to forum. A z chęcią bym posłuchał opinii posiadaczy.
maciejorlos można wiedzieć jaką cenę udało się wynegocjować za F Sporta?
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
-
- Nowy lex user
Hej,mcendrju wrote: ↑16 Jun 2023, o 20:45Jeżeli w appce masz, że się produkują (już pewnie wyprodukowały) to chyba tam nie więcej niż 3 miesiące zajmuje - muszą trafić na statek i przypłynąć do Europy, potem jest transport z portu do Mszczonowa o ile się nie mylę, sądząc po forum NX, no i tam ze 2-3 tyg i do dealera.maciejorlos wrote: ↑16 Jun 2023, o 12:03 Hej, witam wszystkich - mój pierwszy post na forum
Niestety chyba mało właścicieli RXa wchodzi na to forum. A z chęcią bym posłuchał opinii posiadaczy.
maciejorlos można wiedzieć jaką cenę udało się wynegocjować za F Sporta?
dzięki! No właśnie byłem ciekawy czy sama produkcja RXa trwa dłużej niż NXa gdzie czas rzeczywiście wynosił około 2 tygodni. No i ciekawiło mnie jak inni użytkownicy są w stanie zidentyfikować "ich statek" na vesselfinder.com o którym czytałem na forum NXa

Co do rabatu to dostałem 17% od katalogu (oferta flotowa bo 2 sztuki), ale zamawiałem jeśli dobrze pamiętam pod koniec września.
Cena katalogowa chyba jednak od tego czasu się nie zmieniła, w przeciwieństwie do RX 350 i RX 450 które podnieśli o 10k od momentu w którym miałem oferty.
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Odbieram swojego w poniedziałek, więc coś więcej napiszę jak chwilę polatam.
Czarny z panoramą i wnętrze róża. Czekałem w sumie 2 tygodnie ...
Czarny z panoramą i wnętrze róża. Czekałem w sumie 2 tygodnie ...
How far We can go ...
- Luki_S
- Nowy lex user
Hej, odebrałem niedawno RX 500h Sonic Copper .
Jeszcze niewiele przejechałem, ale jeśli ktoś ma jakieś pytania, to postaram się odpowiedzieć
Jeszcze niewiele przejechałem, ale jeśli ktoś ma jakieś pytania, to postaram się odpowiedzieć