NX 350H mały problem
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
NX 350H mały problem
Przeszukałem forum....... nie znalazłem......... mój problem to komunikat Nie można włączyć Notification. Serwis Toyoty po dwóch wizytach nie potrafi tego zdiagnozować ......... Ktoś coś????
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Re: NX 350H mały problem
Pokaz zdjecie. Jestes zalogowany?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Miałem to samo . Pisz na biuro obsługi i podaj vin , adres mail z aplikacji i zdjecia zrzutów. 3 tyg nie działało , reset chyba zdalny DCM i jest życie 

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Mam to samo od zakupu (10.2022r)Jak byłem na akcji serwisowej (moduł DCM)to mieli mi to odblokować.Po akcji serwisowej miły pan z obsługi stwierdził,że zostanie to odblokowane zdalnie przez Toyotę w ciągu 2tyg.Po 2 tyg.gdy zadzwoniłem,że "Notification" ciągle nie działa kazali mi przyjechać ponownie (200km)Na razie mam to w nosie,nie wiem w czym ma to polepszyć działanie interfejsu.
- WK7532
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi (bez Lux)
Dzień dobry, przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi, dlatego podczepię się pod watek "mały problem" : Auto odebrane w zeszłym tygodniu, przejechane 700 km, dwa razy zdarzyło się,ze po otwarciu drzwi , wejściu do samochodu , nie chciał "odpalić"-przejść w tryb READY, podczas każdej następnej próby naciśnięcia hamulca i przycisku START pojawiał się komunikat _"wciśnij hamulec, przycisk start", po ponownym wyłączeniu i włączeniu wszystko wracało do normy. Jak na razie za bardzo się tym nie przejmuje, bo auto jest na gwarancji, ale może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem ??
- marek_wasowicz
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Znany wszystkim problem związany z obecnością Vodafone.Poczytaj forum, dużo o tym jest.Po 6 miesiącach nie przedłużysz subskrypcji i problem zniknie jak za dotknięciem różdżki.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h FSport
Jesteś po prostu za szybkiWK7532 wrote: ↑21 Feb 2024, o 18:04 Dzień dobry, przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi, dlatego podczepię się pod watek "mały problem" : Auto odebrane w zeszłym tygodniu, przejechane 700 km, dwa razy zdarzyło się,ze po otwarciu drzwi , wejściu do samochodu , nie chciał "odpalić"-przejść w tryb READY, podczas każdej następnej próby naciśnięcia hamulca i przycisku START pojawiał się komunikat _"wciśnij hamulec, przycisk start", po ponownym wyłączeniu i włączeniu wszystko wracało do normy. Jak na razie za bardzo się tym nie przejmuje, bo auto jest na gwarancji, ale może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem ??

Trzecia możliwość - ta płytka jest przykryta w kieszeni ( czy innym miejscu gdzie ją trzymasz) czymś co blokuje fale - u mnie zauważyłem że problem nasila się jak w tej samej kieszeni jest płytka i telefon, a także płytka i pęk kluczy
- WK7532
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi (bez Lux)
Ta trzecia wersja jest bardzo prawdopodobna. Noszę pilota w prawej kieszeni spodni , a żona, która głównie korzysta z auta- w torebce, jej jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie mogła "odpalić" u mnie już ze cztery razy.RafalWawa wrote: ↑11 Mar 2024, o 12:04Jesteś po prostu za szybkiWK7532 wrote: ↑21 Feb 2024, o 18:04 Dzień dobry, przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi, dlatego podczepię się pod watek "mały problem" : Auto odebrane w zeszłym tygodniu, przejechane 700 km, dwa razy zdarzyło się,ze po otwarciu drzwi , wejściu do samochodu , nie chciał "odpalić"-przejść w tryb READY, podczas każdej następnej próby naciśnięcia hamulca i przycisku START pojawiał się komunikat _"wciśnij hamulec, przycisk start", po ponownym wyłączeniu i włączeniu wszystko wracało do normy. Jak na razie za bardzo się tym nie przejmuje, bo auto jest na gwarancji, ale może ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem ??
Vodafone nietety inicjuje się dość powoli, więc wsiądź, zapnij pasy, odłuż graty ( np telefon na półkę), i dopiero wciśnij "start". Powinno być dobrze. A jeśli nie jest dalej - trzeba wymienić baterię w płytce vodafone'a - jak jest słaba to teżtakie efekty się zdarzają.
Trzecia możliwość - ta płytka jest przykryta w kieszeni ( czy innym miejscu gdzie ją trzymasz) czymś co blokuje fale - u mnie zauważyłem że problem nasila się jak w tej samej kieszeni jest płytka i telefon, a także płytka i pęk kluczy
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Dzień dobry, mały problem z nawigacją odnośnie języka czy ktoś wie jak ustawić tak by była po polsku przeszukałem całe ustawienia wszystko ok główne menu ustawione na język polski w nawigacji ustawione na język systemu (jak przełączę na region nie pomaga) informacje o korkach czy robotach drogowych są po angielsku jak cała nawigacja, samochód odebrany w tym roku w kwietniu raz się zdarzyło że język nawigacji był po angielsku oraz jednostki kilometrów i ciśnienie były przestawione ale po wyłączeniu samochodu na drugi dzień rano było wszystko ok.
Drugi problem to po włączeniu samochodu i załadowaniu profilu głównego kierowcy wyskakuje informacja że Równoczesne użycie profilu: Twój profil jest używany w innym pojeździe. Możesz użyć swojego profilu, ale ustawienia nie zostaną uwzględnione w drugim pojeździe. Informacja raz wyskakuje a raz nie dodam że nie jestem zalogowany w innym pojeździe, po akceptacji i załadowaniu profilu wszystko działa poprawnie oprócz CarPlay są niekiedy sytuacje że podczas używania nawigacji z Google wyłącza się nawigacja i wraca do wybranego adresu.
Drugi problem to po włączeniu samochodu i załadowaniu profilu głównego kierowcy wyskakuje informacja że Równoczesne użycie profilu: Twój profil jest używany w innym pojeździe. Możesz użyć swojego profilu, ale ustawienia nie zostaną uwzględnione w drugim pojeździe. Informacja raz wyskakuje a raz nie dodam że nie jestem zalogowany w innym pojeździe, po akceptacji i załadowaniu profilu wszystko działa poprawnie oprócz CarPlay są niekiedy sytuacje że podczas używania nawigacji z Google wyłącza się nawigacja i wraca do wybranego adresu.