maciejorlos wrote: ↑1 Aug 2023, o 19:18
Chodziło mi o to że jak Lexus ustalał ceny na nowego RXa dla rynku polskiego to pewnie nie kalkulował w PLN tylko EUR bądź USD.
Jak sobie ustalili że ma kosztować załóżmy 100k EUR a kurs zakładali na 4,90 to dali ten 490900 katalog, a teraz PLN się umocnił i można zjechać z ceny. Dlatego zastanawiam się czy od tej ceny obniżonej (425700) są jeszcze spore rabaty czy max kilka punktów
Tak pewnie zakładali, a teraz na tym po prostu importer/dealer sporo zyska - niektórzy pewnie nieco potracili na tych skokach kursów w zeszłym roku i zamówieniach z 2021 (tych co miały stałe ceny).
Ergo nie spodziewałbym się spadków podstawowych cen w cennikach, ale nieco większego pola do rabatu, chociaż z mojego doświadczenia z lexem to te wysokie rabaty w cenniku to już są słabo negocjowalne, dosłownie dealer da z 2-3k (tak miałem rok temu z RXem starym, tak miałem badając temat NXa FWD).
Ktoś tutaj (forum NX) słusznie zauważył, że nagle magicznie odblokowały się sloty na produkcję NXa - wg mnie importer trzymał zamówienia "drogie" i puścił w oknie taniego euro/dolara. Ja miałem termin na 08.2024, a ma być odbiór w październiku tego roku, to co nagle fabryka zaczęła produkować 3 razy więcej aut na dobę?
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017