Czy dasz mi znać gdzie znalazłeś w manulu że "ładowanie ma być od 13.2 do 14,4V bo tak to wymyślili skośnoocy."maniek_ls400 wrote: ↑11 Mar 2013, o 20:03 Problem się rozwiązał...
Przekopałem manuala - ładowanie ma być od 13.2 do 14,4V bo tak to wymyślili skośnoocy.
Dziś pojechałem odebrać NOWĄ wymienioną w ramach reklamacji centrę (z gwarancją na 24m-ce od dzisiaj) - była walnięta jedna cela i po wnikliwym sprawdzaniu przez wspomnianego wcześniej magika reklamacja została uznana.
BTW. Przez tydzień jeździłem z aku z toyoty yaris (gabarytowo o połowę mniejszy niż mój) i aniu razu lex nawet nie stęknął przy zapalaniu co utwierdziło mnie, że ładowanie ma prawidłowe.
Jedni spece mówią że musi być od 13,9 jedni że od 13,5 .... u mnie jest 13,84 i gość który sprzedał mi akumulator rok temu, mówi że jest złe bo powinno być od 13,9 i jak padnie mi akumulator to nie uzna mi gwarancji...
Dodam tylko, że mam auto z USA i mam przerobione lampy, dorobione przeciwmieglne, mialem ekran 7 cali mam teraz 10,25cali na androidzie nie fabryczne, zmienione oswietlenie wnetrza, zmienione oswietlenie w drziwach. wiec mysle ze to tez moze zabierac moc ładowania.. a on mi mowi ze 13,84V jest zle... dlatego chcialbym mu pokazac manuala gdzie napisane jest 13,2V do 14,4 bo on mowi ze musi byc od 13,9... do 14,4