Wlasnie, pisales ze w fabrycznym alarmie jest czujnik przechylu. Chodzi Ci o vodafone jak rozumiem? Bo lexus sam w sobie to raczej zadnego alarmu przeciez nie posiada...slawham wrote:Tak karta SIM tylko w PRO. Właśnie dlatego myślę o wersji bez powiadamiania i GPS, przechył też raczej niepotrzebny ale w wersji laweta jest wyzwolenie alarmu po wykryciu zagłuszaczy. Ma zniechęcić i spłoszyć potencjalnego złodzieja.maciejp wrote: ↑22 Aug 2023, o 22:24Jaka karta sim? To chyba w najwyższej wersji PRO (z gps)? Czy w każdej z 4 możliwych?slawham wrote: Rozmawiałem wczoraj z człowiekiem od „zabezpiecz-auto”, aktualnie tydzień czekania na termin(zależy od lokalizacji) szybki montaż bez cięcia kabli. Tylko ta karta sim, która musi być od nich i dodatkowe koszta po roku związane z przedłużeniem.
Jak piszesz najważniejsze żeby nie odpalił, a najlepiej nawet nie próbował (alarm po wykryciu zagłuszacza), bo jak odpali to po ptakach.
CanLock, chwali się, że już przy wykryciu zakłócacza uruchamia alarm klaksonem i kierunkowskazami.
Myślę, ze wezmę wersję laweta, najlepiej by było bez czujnika przechyłu, w fabrycznym alarmie już to jest.
No i pytanie jak handlowcy sie w ogole zapatruja na niemontowanie tego badziewia vodafone. Przerabial juz moze ktos ten temat?