Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by odoja »

zbiegu1 wrote: 1 Sep 2023, o 21:08
odoja wrote: 1 Sep 2023, o 18:23 Czy ktoś ,kto odebrał Lexusa rocznik modelowy 2024, może mi napisać, czy ma szyby akustyczne?? Bo w aktualnym cenniku są szyby z filtrem UV, a nie widzę szyb akustycznych,które miałem w cenniku NX modelowego 2021. Czyżby zrobili podmiankę akustycznych szyb na UV?? Ktoś może się orientuje?

Odebrałem MY24  w zeszłym tygodniu,  przednie szyby są klejone,  czyli raczej akustyczne 

Czyli są i akustyczne i UV w takim razie. W bocznych przednich powinno widać , że są laminowane, warstwa pomiędzy szkłami. Chyba, że w inny sposób są wytwarzane akustyczne...

arek44
Lex user
Model Lexusa: niestety brak

Post by arek44 »

https://www.lexus-polska.pl/new-cars/nx ... 0c6bc1f23b sa Akustyczna szyba czołowa oraz boczne szyby przednie, w wyposażeniu zewnętrznym.
Na dole macie bardzo szczegółowe wyposażenie
Last edited by arek44 on 3 Sep 2023, o 00:38, edited 1 time in total.
arek44
Lex user
Model Lexusa: niestety brak

Post by arek44 »

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Co do multimediow, nie uzywam odkad wyszedl Carplay :) moga byc mega cudne i ekstra, moze tez ich nie byc. ale i tak Carplay wjezdza na bialym koniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

To może teraz ja podzielę się opinią o vodafone i systemu multimedialnego po ponad 2 miesięcznym użytkowaniu NX 350h F Sport (bez dodatkowych pakietów, produkcja 2023 wersja modelowa 2024, z kolorem tapicerki na drzwiczkach schowka pasażera).
Samochód odebrałem pod koniec czerwca, tydzień potem przeszedł chrzest w podróży na Chorwację, gdzie bardzo fajnie sprawdził się tryb Sport+ na krętych drogach.

Co do systemów:
Nie mam problemu z Vodafone, żadnych dziwnych alarmów, czasami nie rozbraja na początku, ale wystarczy jeszcze raz wcisnąć Power.
Zamontowałem dodatkowe zabezpieczenie canlock, bo zamierzam zrezygnować z vodafone po 6 miesiącach.
Dostałem 1 kluczyk i temat profili użytkowników rozwiązałem w ten sposób:
- ja jestem głównym kierowcą a żona dodatkowym
- kluczyk jest przyporządkowany do profilu żony, na którym to profilu podłączone są dwa telefony - jej i mój, dzięki temu jak ja wsiadam do samochodu to, gdy przełączam profil nie muszę podawać hasła (na moim profilu podłączony jest tylko mój telefon)
- w ten sposób żona wsiadając do samochodu jest rozpoznawana przez kluczyk i podłącza się jej telefon do apple caplay,
- jak ja jestem kierowcą to samochód startuje z profilem zony ale podłącza się mój telefon (o ile telefonu żony nie ma w zasięgu), przełączam na mój profil ze względu na ustawienia foteli lusterek (ta dodatkowa czynność przełączenia profilu zniknie ostatecznie, jak odbiorę drugi kluczyk).
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

arek44 wrote: 3 Sep 2023, o 00:34 https://www.lexus-polska.pl/new-cars/nx ... 0c6bc1f23b sa Akustyczna szyba czołowa oraz boczne szyby przednie, w wyposażeniu zewnętrznym.
Na dole macie bardzo szczegółowe wyposażenie

Nie widzę, żeby w cenniku my24 w wyposażeniu zewnętrznym były szyby akustyczne, na który cennik patrzysz?? my21 czy my24, chociaż na stronie już nie ma chyba my21.
nexus350
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by nexus350 »

Czy ktoś, kto ma woltomierz wkładany do gniazda zapalniczki lub ładowarkę z woltomierzem, mógłby napisać jak zachowuje się mierzone napięcie podczas READY - postój lub jazda? Czy napięcie przez cały czas READY utrzymuje się powyżej 14V, czy też czasami jest mniejsze, spadając nawet do 12.8V? Pytanie dotyczy trybu / efektywności ładowania akumulatora 12V z przetwornicy DC/DC. Dzięki.
MDU
Lex user

Post by MDU »

ppin67 wrote: 3 Sep 2023, o 11:08 To może teraz ja podzielę się opinią o vodafone i systemu multimedialnego po ponad 2 miesięcznym użytkowaniu NX 350h F Sport (bez dodatkowych pakietów, produkcja 2023 wersja modelowa 2024, z kolorem tapicerki na drzwiczkach schowka pasażera).
Samochód odebrałem pod koniec czerwca, tydzień potem przeszedł chrzest w podróży na Chorwację, gdzie bardzo fajnie sprawdził się tryb Sport+ na krętych drogach.

Co do systemów:
Nie mam problemu z Vodafone, żadnych dziwnych alarmów, czasami nie rozbraja na początku, ale wystarczy jeszcze raz wcisnąć Power.
Zamontowałem dodatkowe zabezpieczenie canlock, bo zamierzam zrezygnować z vodafone po 6 miesiącach.
- kluczyk jest przyporządkowany do profilu żony, na którym to profilu podłączone są dwa telefony - jej i mój, dzięki temu jak ja wsiadam do samochodu to, gdy przełączam profil nie muszę podawać hasła (na moim profilu podłączony jest tylko mój telefon)
- w ten sposób żona wsiadając do samochodu jest rozpoznawana przez kluczyk i podłącza się jej telefon do apple caplay,
- jak ja jestem kierowcą to samochód startuje z profilem zony ale podłącza się mój telefon (o ile telefonu żony nie ma w zasięgu), przełączam na mój profil ze względu na ustawienia foteli lusterek (ta dodatkowa czynność przełączenia profilu zniknie ostatecznie, jak odbiorę drugi kluczyk).

Co oprócz koloru schowka  przyniósł ten mini lifting ? Chodzi mi o pojazdy wydawane w tym momencie ?
Wg informacji prasowych zmiany miały nastąpić dopiero od  marca 2024 
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

MDU wrote:
ppin67 wrote: 3 Sep 2023, o 11:08 To może teraz ja podzielę się opinią o vodafone i systemu multimedialnego po ponad 2 miesięcznym użytkowaniu NX 350h F Sport (bez dodatkowych pakietów, produkcja 2023 wersja modelowa 2024, z kolorem tapicerki na drzwiczkach schowka pasażera).

Co do systemów:

Co oprócz koloru schowka  przyniósł ten mini lifting ? Chodzi mi o pojazdy wydawane w tym momencie ?
Wg informacji prasowych zmiany miały nastąpić dopiero od  marca 2024 
Zmiany byly od marca 2023.

Dodali kluczyk z WBS, i nanoe X.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

nexus350 wrote: 3 Sep 2023, o 14:20 Czy ktoś, kto ma woltomierz wkładany do gniazda zapalniczki lub ładowarkę z woltomierzem, mógłby napisać jak zachowuje się mierzone napięcie podczas READY - postój lub jazda? Czy napięcie przez cały czas READY utrzymuje się powyżej 14V, czy też czasami jest mniejsze, spadając nawet do 12.8V? Pytanie dotyczy trybu / efektywności ładowania akumulatora 12V z przetwornicy DC/DC. Dzięki.

cały czas ładnie wysoko, równo 

Post Reply

Return to “Lexus NX”