Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
SanchoPansa
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by SanchoPansa »

Cześć,
Jestem zainteresowany zakupem Lexusa NX350H FWD Prestige, jakie są terminy odbioru nowych aut u dilerów w Waszych lokalizacjach?
W Warszawie na Puławskiej dostałem info, że moja konfiguracja najwcześniej marzec 2024, jak to wygląda gdzie indziej orientacyjnie proszę, help?  :ok:

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

SanchoPansa wrote:Cześć,
Jestem zainteresowany zakupem Lexusa NX350H FWD Prestige, jakie są terminy odbioru nowych aut u dilerów w Waszych lokalizacjach?
W Warszawie na Puławskiej dostałem info, że moja konfiguracja najwcześniej marzec 2024, jak to wygląda gdzie indziej orientacyjnie proszę, help?  :ok:

Tak samo. Maja wspolnego importera.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

SanchoPansa wrote: 23 Oct 2023, o 13:35 Cześć,

Nie ma to znaczenia jaki dealer, system pokazuje dostępność wszystkim dealerom tak samo. Różnice na konkretny config mogą jedynie wynikać, że dealer albo coś zamówił na stock albo ma nieodebrane zamówienie.
Nawet jeżeli jakiś dealer powie, że będzie wcześniej niż marzec 24 to trzeba być ostrożnym bo on na to kompletnie nie ma wpływu wiec może powiedzieć cokolwiek :P

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
SanchoPansa
Nowy lex user

Post by SanchoPansa »

Dziękuję za szybką odpowiedź, a odebrał ktoś wcześniej zamówionego NXa? czy raczej większość ma poślizg? :) (w tym 2023r)
trochę mam kłopot z oswojeniem myśli, że będę jak niektórzy z Was czekał kilkanaście miesięcy na swoje auto :szok:

Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

SanchoPansa wrote:Dziękuję za szybką odpowiedź, a odebrał ktoś wcześniej zamówionego NXa? czy raczej większość ma poślizg? :) (w tym 2023r)
trochę mam kłopot z oswojeniem myśli, że będę jak niektórzy z Was czekał kilkanaście miesięcy na swoje auto :szok:

Kilka postow wyzej pisali ze maja do odbioru samochod rok przed czasem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

SanchoPansa wrote: 23 Oct 2023, o 14:02 Dziękuję za szybką odpowiedź, a odebrał ktoś wcześniej zamówionego NXa? czy raczej większość ma poślizg? :) (w tym 2023r)

wiesz.. ja właśnie odbieram drugiego i .. na żaden nie czekałem więcej niż 2 tyg :))) W pierwszym przypadku - żona zbajerowała sprzedawcę żeby sprzedał to co miał w salonie bo mam urodziny i chciała mi prezent zrobić, a w drugim - trochę odwrotnie :) żona szukała dla siebie, pojechaliśmy conieco dowiedzieć sięo LBX-ie, ale okazało się że ktoś zrezygnował z odbioru NX-a i mają wolny i mogą sprzedać :))   
Więc potrzeba trochę farta i .. trzeba brać to co jest a nie "wydziwiać"  :biggrin2:

Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Omotenashi »

SanchoPansa wrote:Dziękuję za szybką odpowiedź, a odebrał ktoś wcześniej zamówionego NXa? czy raczej większość ma poślizg? :) (w tym 2023r)

Ja zamawialem miesiac temu 350H Omotenashi i juz sie produkuje, znajomy chwile wczesniej i ponad 2 tygodnie temu rozpoczela sie produkcja. Widac, ze jest zdecydowanie lepiej w Lexusie - kilka tygodni czekania na rozpoczecie produkcji … hamdlowcy sami tez wspominali, ze aktualnie nie powinno byc zadnych problemow
adalbert62
Lex user

Post by adalbert62 »

Omotenashi wrote: 23 Oct 2023, o 16:06

Ja zamawialem miesiac temu 350H Omotenashi i juz sie produkuje, znajomy chwile wczesniej i ponad 2 tygodnie temu rozpoczela sie produkcja. Widac, ze jest zdecydowanie lepiej w Lexusie - kilka tygodni czekania na rozpoczecie produkcji … hamdlowcy sami tez wspominali, ze aktualnie nie powinno byc zadnych problemow

Orientujecie się, czy kolor lakieru ma wpływ na czas oczekiwania ?? 1 września zamówiłem 350h Omotenashi w białej perle i nadal w aplikacji i na stronie mam "Przetwarzanie zamówienia", a widzę, że późniejsze zamówienia już schodzą z linii. Napisałem na klient@, zobaczymy co powiedzą.

NX 350h Omo + Lux, Hazel, biała perła

Zamówiony 01.09.2023
W produkcji od 28.10.2023
Opuścił fabrykę 09.11.2023
W transporcie od 13.12.2023
U dealera od 13.01.2024
Odebrany 24.01.2024
Macgregor
Lex user
Model Lexusa: 15002900

Post by Macgregor »

Anx wrote: 17 Oct 2023, o 21:18 Pewnie tak zrobili ale nie chcą mi zwrócić zaliczki....

Ja rezygnowałem teraz, i powiedziałem wprost że to dlatego, że w innym salonie dostałem lepszą ofertę i szybszy odbiór, a do tego prawdopodobnie jednak kupie elektryka  :wink:
Bez problemu dostałem fakturę korygującą na zaliczkę i za chwile był zwrot ...  trwało to może 5 dni.

Gontareek
Lex user
Model Lexusa: UX250H

Post by Gontareek »

Omotenashi wrote: 23 Oct 2023, o 16:06

Zamawiałeś z konfiguratora pod siebie czy z dostępnych modeli od dealera? Podobno konfiguracja od zera pod siebie ( lakier, tapicerka) to czas oczekiwania ponad rok :/ Dlatego też miedzy innymi wybrałem Prestige biała perła + Hazel czyli to co miał dealer. Ehh

Post Reply

Return to “Lexus NX”