Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
sylbal629
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by sylbal629 »

W ct200h bez problemu z poziomu auta ... w innych autach mam 5 i trochę mnie mierzi te 3 razy jest miej widocznie i bezpiecznie ....czyli serwis...słabe :(
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

sylbal629 wrote: 3 Jan 2024, o 21:53 W ct200h bez problemu z poziomu auta ... w innych autach mam 5 i trochę mnie mierzi te 3 razy jest miej widocznie i bezpiecznie ....czyli serwis...słabe :(

zamów z ali techstream'a + stary laptop z windows'em ~ zapłacisz tyle co jednorazowe dostosowanie a będziesz miał pełny komputer serwisowy do toyot/lexów pod ręką ;)

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

whero wrote:
sylbal629 wrote: 3 Jan 2024, o 21:53 W ct200h bez problemu z poziomu auta ... w innych autach mam 5 i trochę mnie mierzi te 3 razy jest miej widocznie i bezpiecznie ....czyli serwis...słabe :(

zamów z ali techstream'a + stary laptop z windows'em ~ zapłacisz tyle co jednorazowe dostosowanie a będziesz miał pełny komputer serwisowy do toyot/lexów pod ręką ;)

Ponoc nowy NX i Tech stream tak slabo sie lubia.
marek_wasowicz
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by marek_wasowicz »

Ja mam.Wszystko działa, nawet na nowym laptopie z Windows 11.Myślę,że to kwestia odpowiednich sterowników do kabla i ustawień w programie.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

marek_wasowicz wrote:Ja mam.Wszystko działa, nawet na nowym laptopie z Windows 11.Myślę,że to kwestia odpowiednich sterowników do kabla i ustawień w programie.

Ooo. Dzieki za info. Ja zawsze uzywalem Caristy. Na razie wstrzymali wsparcie dla nowego NXa i mam czekac.
t.zielinsky
Nowy lex user
Model Lexusa: t.zielinsky@outlook.com

Post by t.zielinsky »

Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, co polecacie polimer czy wosk? Ja robiąc research zbliżam się do opcji suchego wosku (np. Innotec). Wydaje mi się to bardziej neutralne niż polimer w kontekście gwarancji. Może i polimer lepiej zabezpieczy, ale wymaga też jak mniemam większego rozkręcenia podwozia etc. Polimer jest też droższy.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

t.zielinsky wrote:Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, co polecacie polimer czy wosk? Ja robiąc research zbliżam się do opcji suchego wosku (np. Innotec). Wydaje mi się to bardziej neutralne niż polimer w kontekście gwarancji. Może i polimer lepiej zabezpieczy, ale wymaga też jak mniemam większego rozkręcenia podwozia etc. Polimer jest też droższy.
Jak zabezpieczenie to tylko 3vz.pl.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Klaudiusz wrote: 5 Jan 2024, o 15:50
t.zielinsky wrote:Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, co polecacie polimer czy wosk? Ja robiąc research zbliżam się do opcji suchego wosku (np. Innotec). Wydaje mi się to bardziej neutralne niż polimer w kontekście gwarancji. Może i polimer lepiej zabezpieczy, ale wymaga też jak mniemam większego rozkręcenia podwozia etc. Polimer jest też droższy.

Za jedyne 15k PLN. To nie 911 🤪

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Rambo
Lex user

Post by Rambo »

Ghotti wrote: 5 Jan 2024, o 16:34
Klaudiusz wrote: 5 Jan 2024, o 15:50

Za jedyne 15k PLN. To nie 911 🤪

Za 15k to jest tam „podstawowy” wosk, za resztę dopłata :dance3:

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Kiedyś pytałem i jakoś taka kwota była … już mi się nie chciało wnikać w detale 

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”