Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Omotenashi »

Arianek wrote:
Klaudiusz wrote: 11 Jan 2024, o 15:33 I wtedy drugi raz przyjedziesz na wymiane za 2 miesiace jak dojedzie. Bez sensu. Kuj zelazo poki gorace.

Wysłałem handlowcowi zdjęcia to stwierdził, że przesadzam i musiał się dokładnie przyjrzeć, żeby to zobaczyć… I większość osób by nic z tym nie robiła.
Najgorzej jak za te 2-3 miesiące się wypną na mnie powiedzą, że nie zgłosiłem od razu.  Gdzie ta kontrola jakości w Lexusie?

A ktory to salon ?
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Omotenashi wrote: 11 Jan 2024, o 15:42
Arianek wrote:
Klaudiusz wrote: 11 Jan 2024, o 15:33 I wtedy drugi raz przyjedziesz na wymiane za 2 miesiace jak dojedzie. Bez sensu. Kuj zelazo poki gorace.

Wysłałem handlowcowi zdjęcia to stwierdził, że przesadzam i musiał się dokładnie przyjrzeć, żeby to zobaczyć… I większość osób by nic z tym nie robiła.
Najgorzej jak za te 2-3 miesiące się wypną na mnie powiedzą, że nie zgłosiłem od razu.  Gdzie ta kontrola jakości w Lexusie?

A ktory to salon ?

Lexus Żerań. Chyba tak właśnie zrobie jak mówicie, pominę handlowce i pojadę do serwisu zgłosić reklamację.. Pomimo, że auto bardzo mi się podoba jednak ta kierownica odbiera trochę radość bo na żywo wygląda znacznie gorzej niż na foto. 
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Arianek wrote:
Omotenashi wrote: 11 Jan 2024, o 15:42
Arianek wrote: Wysłałem handlowcowi zdjęcia to stwierdził, że przesadzam i musiał się dokładnie przyjrzeć, żeby to zobaczyć… I większość osób by nic z tym nie robiła.

A ktory to salon ?

Lexus Żerań. Chyba tak właśnie zrobie jak mówicie, pominę handlowce i pojadę do serwisu zgłosić reklamację.. Pomimo, że auto bardzo mi się podoba jednak ta kierownica odbiera trochę radość bo na żywo wygląda znacznie gorzej niż na foto. 
Zeran? No to powodzenia :)

Mi prawie rok czasu zalatwiali siatke do bagaznika.
koloramat
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by koloramat »

Kierownica obszyta jest skórą naturalną. To że będzie idealnie równa (niepomarszczona), jest niewykonalne. Niemniej jednak w tym opisywanym przypadku niejednolitość lica skóry jest wyraźna. Kierownice obszywane są maszynowo, a następnie weryfikowane przez pracowników produkcji. Tak jest u większości producentów. Te lepiej wyglądające montowane są do samochodów z wyższą opcją wersji i wyposażenia. Odrzucane są tylko te które mają uszkodzenia lica skóry. Pamiętam, że przy odbiorze samochodu zwróciłem uwagę na dwa garby, wybrzuszenia na kole kierownicy. Później przy innych problemach z tym samochodem uznałem ten fakt, jako miły znak szczególny. Nie zniechęcam do reklamacji, ale może ona za kilka dni z powodu radości z samochodu nie być już taka konieczna, albo - oby nie - trudna do przeprowadzenia.

Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

koloramat wrote:Te lepiej wyglądające montowane są do samochodów z wyższą opcją wersji i wyposażenia. Odrzucane są tylko te które mają uszkodzenia lica skóry.

Wlasnie o tym samym pomyslalem gdy tylko zobaczylem guziki na kierownicy … hmmmm dziwne dziwne
Rambo
Lex user

Post by Rambo »

ImageOmotenashi
koloramat wrote:Te lepiej wyglądające montowane są do samochodów z wyższą opcją wersji i wyposażenia. Odrzucane są tylko te które mają uszkodzenia lica skóry.

Wlasnie o tym samym pomyslalem gdy tylko zobaczylem guziki na kierownicy … hmmmm dziwne dziwne

To moje zdjecie z salonu i kierownica z przyciskami wyglada idealnie.
 https://postimg.cc/xkW2n9KB

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Omo + luxury z dnia odbioru

Image
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
marek_wasowicz
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by marek_wasowicz »

koloramat wrote: 11 Jan 2024, o 16:10 Kierownica obszyta jest skórą naturalną.

Niestety nie.Tylko wersje Omo i FSport mają skórę naturalną.
Nie można się zgodzić,że tak ma wyglądać kierownica w takim aucie, tym bardziej,że większość użytkowników nie ma tego problemu.Podtrzymuje to co pisałem wcześniej.Reklamuj.
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

marek_wasowicz wrote: 11 Jan 2024, o 18:49
koloramat wrote: 11 Jan 2024, o 16:10 Kierownica obszyta jest skórą naturalną.

Niestety nie.Tylko wersje Omo i FSport mają skórę naturalną.
Nie można się zgodzić,że tak ma wyglądać kierownica w takim aucie, tym bardziej,że większość użytkowników nie ma tego problemu.Podtrzymuje to co pisałem wcześniej.Reklamuj.

Jest też w pakiecie Tazuna w Prestige :)

Nie czekaj tylko reklamuj to bo później Ci powiedzą że to zużycie z Twojej winy.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

W pakiecie Tazuna byla skorzana kiera

• Schoweknaokularyprzeciwsłonecznewpodsufitce
• Trójramiennakierownicawykończonaskórą
Post Reply

Return to “Lexus NX”