Prestige jest moim pierwszym wyborem, ma wyposażenie na którym mi zależy. Niestety cena po rabacie wydaje się mało atrakcyjna ( ponad 16k więcej jak za fwd) dlatego też rozważam inne wersje.
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Brak
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Re: Zakup Lexusa NX 350h
no tak, bo na FWD są większe rabaty. Ja od tygodnia jeżdżę NX prestige - FWD - a przesiadłem się z x3 i powiem Ci że nie przeszkadza mi że jest napęd tylko na przód. Ale ja mieszkam w dużym mieście.
-
- Nowy lex user
Ja też mieszkam w dużym mieście ale mam trochę obawy przed fwd. Obecnie mam taki napęd w sporo słabszym aucie i wiadomo, że na mokrym czasami ciężko jest sprawnie ruszyć a tu jednak prawie 250KM i spora masa auta.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350H
To weź na jazdę próbną Jakikolwiek wóz Toyoty lub Lexusa w hybrydzie z napędem FWD - to się przekonasz że obawy są nie potrzebne. System Hybrydy tak umiejętnie działa, że na mokrym asfalcie naprawdę dajesz radę spokojnie ruszyć, żwawo bez tracenia przyczepności...
-
- Nowy lex user
Masz rację muszę to przetestować. Jeździłem AWD na jeździe próbnej bo akurat tylko takie były. Dzięki
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Ja mam hybrydowa Camry 218KM i na jazdym lekkim deszczu nie moge ruszyc z miejsca. Silnik elektryczny ma tyle duzy moment obrotowy ze kola boksują. Ja polecam 10k wydac na AWD.
-
- Nowy lex user
Nie pomagacie 

- marek_wasowicz
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Nie ma co oszczędzać.Wolałbym auto z 4×4 niż auto z bajerami tupu "gadam do samochodu żeby otworzył okno".I nie ma tu znaczenia czy miasto czy wieś.Jak raz wsiądziesz do 4×4 to nie zmienisz nigdy
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Jechałem ostatnio Hyundaiem Tucsonem z FWD i 3 razy się zakopałem w śniegu na uliczce osiedlowej 
Przesiadka z auta AWD do FWD jest dziwna
Ja bym dorzucił piniądz na 4x4 ; )

Przesiadka z auta AWD do FWD jest dziwna

Ja bym dorzucił piniądz na 4x4 ; )
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Ostatnio nie ufam nawet AWD w tym aucie, a co dopiero miałbym zaufać FWD.
Jakiś czas temu wrzuciłem na FB na grupę o nowych NXach jak zakopałem się w błocie na działce. Zdecydowanie to AWD to nie AWD z poprzedniego NXa, ale chociaż namiastka, nie wyobrażam sobie by zjechać nawet na chwilę z asfaltu mając FWD.
Jakiś czas temu wrzuciłem na FB na grupę o nowych NXach jak zakopałem się w błocie na działce. Zdecydowanie to AWD to nie AWD z poprzedniego NXa, ale chociaż namiastka, nie wyobrażam sobie by zjechać nawet na chwilę z asfaltu mając FWD.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017