chłodnica mk3 430
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is
chłodnica mk3 430
Witam, czytam już sporo na temat problemów z chodnicą w mk3. Jakby nie patrzec dzisiaj auta z motorem 4.3 maja 17-18 lat. Wiem ze zdarza się że glikol dostaje się do skrzyni... Czy to czesta przypadłość? Jest sens wymienić chłodnice zapobiegawczo? Te nowe zamienniki to g...no ani denso ani nissens wszystko rozpada się w rękach. Jedyne co to wziąć oryginał. Ktoś wymieniał
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: chłodnica mk3 430
Wymieniałem na chłodnice dorobioną. Zapobieganie jak najbardziej wskazane.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is
A gdzie robiłeś? czy dawałeś dodatkową?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
a nie lepiej dodać po prostu osobną chłodnicę do skrzyni i nie przejmować się tym, że płyn chłodniczy zmiesza się z tym ze skrzyni?
nie wiem jaki to jest teraz koszt ale jak ja montowałem to koszt chłodniczki (a trzeba taką montować do wielu amerykańców więc i podaż tego jest na rynku) oscylował w okolicy 400 zł...
przypadłość może nie jest częsta ale zdarza się a jak nie zauważy się w porę tej awarii to remont skrzyni pare zł kosztuje
nie wiem jaki to jest teraz koszt ale jak ja montowałem to koszt chłodniczki (a trzeba taką montować do wielu amerykańców więc i podaż tego jest na rynku) oscylował w okolicy 400 zł...
przypadłość może nie jest częsta ale zdarza się a jak nie zauważy się w porę tej awarii to remont skrzyni pare zł kosztuje

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs