Konserwacja podwozia
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 300h
Re: Konserwacja podwozia
Witam.Panowie może znacie jakiś warsztat w Łodzi ? Lexus NX 300h ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
A ja szukam polecanego warsztatu na Dolnym Śląsku, ktoś coś?
350h omotenashi + luxury + terrain khaki,
- 31.12.2021 zamówienie
- 28.03.2023 przetwarzanie zamówienia
- 11.04.2023 rozpoczęcie produkcji
- 3.05.2023 opuścił fabrykę
- 17.06.2023 dostarczony do salonu
- 7.07.2023 odebrany
- 31.12.2021 zamówienie
- 28.03.2023 przetwarzanie zamówienia
- 11.04.2023 rozpoczęcie produkcji
- 3.05.2023 opuścił fabrykę
- 17.06.2023 dostarczony do salonu
- 7.07.2023 odebrany
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: W planach :)
Priv , zapraszam .
- piotrulec
- Lex user
- Model Lexusa: RX
mogę podpowiedzieć tylko , że ja samodzielnie robiłem konserwacje w 3 letnim NX , elementy zawieszenia , sanki , zwrotnice , wszystko bardzo słabo zabezpieczone.
umyłem podwozie na myjni bezdotykowej. Przyjechałem na myjnie z własnym lewarkiem podniosłem szybko samochód umyłem wszystkie zakamarki pianą.
Kolejnego dnia jak pojazd wysechł , podniosłem lewarkiem i używając dwóch dużych puszek preparatu o nazwie BRUNOX pomalowałem elementy na których występowała korozja.
Preparat łatwo się nanosi, jest bezbarwny , a w kontakcie z rdzą wchodzi w reakcje i zmienia kolor na czarny.
Nie było to profesjonalne zabezpieczenie ,ale tanie i skuteczne, czas trwałości oceniam na około 3 lata.
Teraz kupiłem nowego RXa, i od razu po wyjechaniu z salonu wjechałem na kanał i zabezpieczyłem cały spód samochodu 3 puszkami bezbarwnego wosku FORCH.
I bardzo mile się zaskoczyłem ile fabrycznej konserwacji jest na RXie i dodatkowych osłon , widać "na co poszły pieniążki". NX nie miał żadnych osłon prócz tej pod silnikiem, w RX jest prawie pełna podłoga osłonięta, zwrotnice są już aluminiowe, natomiast sanki amortyzatory , drążki zapewne za dwa lata były by już rude, tutaj nic się nie zmieniło.
umyłem podwozie na myjni bezdotykowej. Przyjechałem na myjnie z własnym lewarkiem podniosłem szybko samochód umyłem wszystkie zakamarki pianą.
Kolejnego dnia jak pojazd wysechł , podniosłem lewarkiem i używając dwóch dużych puszek preparatu o nazwie BRUNOX pomalowałem elementy na których występowała korozja.
Preparat łatwo się nanosi, jest bezbarwny , a w kontakcie z rdzą wchodzi w reakcje i zmienia kolor na czarny.
Nie było to profesjonalne zabezpieczenie ,ale tanie i skuteczne, czas trwałości oceniam na około 3 lata.
Teraz kupiłem nowego RXa, i od razu po wyjechaniu z salonu wjechałem na kanał i zabezpieczyłem cały spód samochodu 3 puszkami bezbarwnego wosku FORCH.
I bardzo mile się zaskoczyłem ile fabrycznej konserwacji jest na RXie i dodatkowych osłon , widać "na co poszły pieniążki". NX nie miał żadnych osłon prócz tej pod silnikiem, w RX jest prawie pełna podłoga osłonięta, zwrotnice są już aluminiowe, natomiast sanki amortyzatory , drążki zapewne za dwa lata były by już rude, tutaj nic się nie zmieniło.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 250
Podepnę się. Szukam kogoś kto zrobi konserwację podwozia. Województwo lubelskie okolice Chełma i Lublina.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300H
Gniezno i okolice.
Polecicie kogoś?
Polecicie kogoś?
- deejayR
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Rav4 Hybrid
Witam .
Jeśli ktoś potrzebuje pomocy ws konserwacji z okolic Wrocławia to chętnie pomogę . Zapraszam do kontaktu
Z poważanie Bartłomiej.
Jeśli ktoś potrzebuje pomocy ws konserwacji z okolic Wrocławia to chętnie pomogę . Zapraszam do kontaktu
Z poważanie Bartłomiej.
-
- Lex user
- Model Lexusa: nx
Czy ściągałeś plastikowe elementy zewnętrzne nadkoli w NX czy RX ? Szukam informacji w jaki sposób są przyczepione. To będzie już moje 6 auto, które będę konserwował metodą DIYpiotrulec wrote: ↑13 Dec 2023, o 16:49 mogę podpowiedzieć tylko , że ja samodzielnie robiłem konserwacje w 3 letnim NX , elementy zawieszenia , sanki , zwrotnice , wszystko bardzo słabo zabezpieczone.

- piotrulec
- Lex user
- Model Lexusa: RX
ja nie odkręcałem plastików , jedynie to odchylałem je i natryskiwałem masę pod nie. Wychodzę z założenia że tam gdzie wosk nie da rady dotrzeć to i błoto nie doleci
-
- Lex user
- Model Lexusa: nx
Ok. Dziękuję za odpowiedź. Założę, że może być tak jak RAV4.