Klimatyzacja wyziębia - ES300h Omotenashi

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach
Post Reply
gsk
Nowy lex user
Model Lexusa: ES300h

Klimatyzacja wyziębia - ES300h Omotenashi

Post by gsk »

Cześć wszystkim,
piszę w imieniu ojca, który w ES300h Omotenashi ma od nowości problem z klimatyzacją (auto ma teraz kilka miesięcy i ok 8k km).

Cały czas jadąc w trasach musi zmieniać temperaturę klimatyzacji. Przykładowo zaczyna od 21 - zimno, zmienia na 22 - zimno, 23 - zimno, 23,5 - zimno itd. Wczoraj jadąc trasę ok 150 km doszedł już do 25 stopni. Czasami jest tak, że dojdzie do jakiejś temperatury i wtedy z kolei się robi za ciepło i musi zmniejszać. Także praktycznie całe trasy grzebie w ustawieniach temperatury. Miał tak zarówno w zimę jak i teraz przy wyższych temperaturach.

W poprzednich autach i to niższej klasy czy lato czy zima było ustawione na 21 i w aucie było komfortowo i praktycznie nigdy nie musiał tej temperatury zmieniać. Ja raczej też mam takie doświadczenie, że rzadko dotykam panel sterowania temperaturą w różnych samochodach.

Samochód był już raz w ASO i zmienili w komputerze jakąś nastawę temperatury, że są 3 zakresy i ustawili, żeby było cieplej (nie wiem dokładnie co to była za zmiana), natomiast to nic nie dało.
Czy ktoś miał podobny problem? Może za to odpowiada jakieś konkretne ustawienie, które trzeba wyłączyć?

Pisałem o tym na grupie na FB i parę osób napisało, że ma tak samo i nie za bardzo można coś z tym zrobić. Ale może ktoś tu znalazł rozwiązanie tej sytuacji. Nie jest to normalne.

M.
Post Reply

Return to “Pozostałe”