Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Odczuwalne i widoczne zmiany w RM25 ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
- Darek_M
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350H
Zamówienie 10 luty
Salon 19 czerwca
RM 25
Gdyby ktoś był ciekawy.
czekam na informacje odnośnie odbioru.
NX 350H Omotenashi
Pozdrawiam
Salon 19 czerwca
RM 25
Gdyby ktoś był ciekawy.
czekam na informacje odnośnie odbioru.
NX 350H Omotenashi
Pozdrawiam
Last edited by Darek_M on 19 Jun 2024, o 12:29, edited 1 time in total.
- Darek_M
- Nowy lex user
Jak odbiorę podzielę się informacją odnośnie różnic.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Lex user
Jakie macie obroty silnika np gdy stoicie na światłach lub w korku gdy działa tylko silnik spalinowy w trybie eco w swoich lexusach? Interesuje mnie wersja 350h.
Bo u mnie jest 1300-1400 obrotów. Moim zdaniem jest to trochę za dużo.Byłem w serwisie na przeglądzie rocznym i podpytałem w tym temacie.
Powiedzieli mi , że tak jest dobrze , że to jest hybryda , że skrzynia ectv i zaczęli nawijać mi makaron na uszy. Prawdę mówiąc nie przekonali mnie tym.
Mam starsze auta i tam obroty są na poziomie 900 obr.
A wy co o tym sądzicie?
Bo u mnie jest 1300-1400 obrotów. Moim zdaniem jest to trochę za dużo.Byłem w serwisie na przeglądzie rocznym i podpytałem w tym temacie.
Powiedzieli mi , że tak jest dobrze , że to jest hybryda , że skrzynia ectv i zaczęli nawijać mi makaron na uszy. Prawdę mówiąc nie przekonali mnie tym.
Mam starsze auta i tam obroty są na poziomie 900 obr.
A wy co o tym sądzicie?
350H Fsport+fuji+panorama+ sonic grey+Flare Red Pierwszy termin odbioru na lipiec2022,później terminy produkcji na listopad2022,styczeń2023 obecnie na marzec2023
07.12.2021-zamówienie
03.03.2023 - przydzielenie slotu produkcyjnego
26.03.2023- rozpoczęcie produkcji
11.04.2023 - koniec produkcji i transport do Belgi
15.05.2023 -przypłynięcie do Belgi i transport do Mszczonowa
20.05.2023 auto dotarło do Mszczonowa
27.06.2023 odbiór auta
07.12.2021-zamówienie
03.03.2023 - przydzielenie slotu produkcyjnego
26.03.2023- rozpoczęcie produkcji
11.04.2023 - koniec produkcji i transport do Belgi
15.05.2023 -przypłynięcie do Belgi i transport do Mszczonowa
20.05.2023 auto dotarło do Mszczonowa
27.06.2023 odbiór auta
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Obroty ok. Spalinowka ma podladowac baterie na postoju zeby zasilic reszte.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350H AWD OMO 2024
Chcelexusa wrote: ↑17 Jun 2024, o 19:07Udalo sie odebrac samochod? Jak pierwsze wrazenia?
Witam,
Pierwsze wrażenie to świetnie zestrojone zawieszenie - auto pzyjemnie ,, płynie'' na drodze.
Wydaje mi się też , że w porównaniu z autem demo, którym jeździłem ( Prestige 2023) jest lepiej wyciszone.
Mark Levinson gra zdecydowanie lepiej niż standardowe nagłośnienie.
Po dłuższym użytkowaniu podzielę się kolejnymi wrażeniami.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Wyglada jak kiepski bot.zypa wrote:Było wcześniej, ale interesuje mnie jak jest teraz. Faktycznie w Szwajcarii jest mało Lexusów?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Witam.
W planach mam zakup NX-sa 350h Prestige (Desing, Tazuna, Premium) + koła. Po wizycie w salonie LEXUSA (Warszawa ) zaproponowano mi Leasing Kinto One dla osoby fizycznej. Parametry : 20% wpłaty / 36 mies. / 45tys. km na trzy lata). Rabat jak otrzymałem to 13,5%. Wysokość raty leasingu jest ok. 2300pln brutto. Ubezpieczenie i GAP płacę osobno.
Zastanawiałem się jeszcze nad nowym BMW X3 (jest w ofercie chodź nie można jeszcze zobaczyć w salonie "październik 2024") ale tam przy tych samych parametrach rata jest o 1000pln brutto wyższa. Nie podjąłem jeszcze decyzji jak zakończę leasing. Podejmę decyzję po 24mies. Na dziś ważne dla mnie jest niska rata i w miarę niski wkład. Zaproponowano mi kilka rozwiązań jakie można zrealizować w przypadku osoby fizycznej.
Zastanawia mnie jakie haczyki mogą się pojawić przy zakończeniu leasingu w zależności od wybranego sposobu. Dowiedziałem się, że można jeszcze przedłużyć leasing o 12 mies. przy pierwotnym okresie 36mies, oraz że gdybym zdecydował się na cesję leasingu muszę znaleźć kogoś kto jest osobą fizyczną i zdecyduje się na przejęcie. Gdyby auto po trzech latach było w super stanie to sam salon kupi NX-a od leasingodawcy i wtedy można uzyskać większą kwotę w różnicy (wykup zakup) ??
Najkorzystniej jest samemu wykupić pojazd a następnie go sprzedać. Problem tylko w tym, że po wykupie leasingu przy sprzedaży muszę znaleźć osobę która będzie chciała upić auto na umowę kupna/sprzedaży.
Przepraszam za trochę długi post i chaotyczny ale do tej pory kupowaliśmy np. VW i Mazdy w kredycie z tak zwaną ratą balonową gdzie w dowodzie byłem właścicielem a zabezpieczeniem była cesja na polisie ubezpieczeniowej. Po dwóch trzech latach sprzedawałem pojazd, spłacałem kredyt (zawsze była jakaś górka po spłacie ) i kupowałem kolejny samochód.
W planach mam zakup NX-sa 350h Prestige (Desing, Tazuna, Premium) + koła. Po wizycie w salonie LEXUSA (Warszawa ) zaproponowano mi Leasing Kinto One dla osoby fizycznej. Parametry : 20% wpłaty / 36 mies. / 45tys. km na trzy lata). Rabat jak otrzymałem to 13,5%. Wysokość raty leasingu jest ok. 2300pln brutto. Ubezpieczenie i GAP płacę osobno.
Zastanawiałem się jeszcze nad nowym BMW X3 (jest w ofercie chodź nie można jeszcze zobaczyć w salonie "październik 2024") ale tam przy tych samych parametrach rata jest o 1000pln brutto wyższa. Nie podjąłem jeszcze decyzji jak zakończę leasing. Podejmę decyzję po 24mies. Na dziś ważne dla mnie jest niska rata i w miarę niski wkład. Zaproponowano mi kilka rozwiązań jakie można zrealizować w przypadku osoby fizycznej.
Zastanawia mnie jakie haczyki mogą się pojawić przy zakończeniu leasingu w zależności od wybranego sposobu. Dowiedziałem się, że można jeszcze przedłużyć leasing o 12 mies. przy pierwotnym okresie 36mies, oraz że gdybym zdecydował się na cesję leasingu muszę znaleźć kogoś kto jest osobą fizyczną i zdecyduje się na przejęcie. Gdyby auto po trzech latach było w super stanie to sam salon kupi NX-a od leasingodawcy i wtedy można uzyskać większą kwotę w różnicy (wykup zakup) ??
Najkorzystniej jest samemu wykupić pojazd a następnie go sprzedać. Problem tylko w tym, że po wykupie leasingu przy sprzedaży muszę znaleźć osobę która będzie chciała upić auto na umowę kupna/sprzedaży.
Przepraszam za trochę długi post i chaotyczny ale do tej pory kupowaliśmy np. VW i Mazdy w kredycie z tak zwaną ratą balonową gdzie w dowodzie byłem właścicielem a zabezpieczeniem była cesja na polisie ubezpieczeniowej. Po dwóch trzech latach sprzedawałem pojazd, spłacałem kredyt (zawsze była jakaś górka po spłacie ) i kupowałem kolejny samochód.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
Przelicz sobie ile Cie wyniesie całość bo w Kinto np przy RX przy kwocie 400k spłacić trzeba 500k