Pytanie o zamek GS 430 mk2

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach
Post Reply
djvoice
Nowy lex user
Model Lexusa: GS 430

Pytanie o zamek GS 430 mk2

Post by djvoice »

Dzień dobry :) jako nowy od 2 dni użytkownik i właściciel lexusa gs430 mk2 2002 mam kilka pytań :) po zakupie rygiel od zamka drzwi kierowcy jakby nie reaguje co skutkuje zamykaniem wszystkich drzwi z pilota oprócz wspomnianych drzwi kierowcy... blokując drzwi od środka widać jakby delikatnie chciał się ruszyć. Od czego zacząć? Druga rzecz standard czyli antena wysunięta na stałe. Ponoć z 2 lata temu właściciel wymieniał silniczek ale po problemach odłączył i jest na stałe. Czy da się jakoś ją naprawić czy rozebranie i jakakolwiek naprawa mija się z celem?
Ostatnie pytanie silnik elektryczny kierownicy był wymieniany góra dół przy wysuwaniu wydaje nieprzyjemne dzwięki :/ przód tył ok jest. Czy jest szansa jakoś to "wyciszyć" ? 
Z góry Dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Po 15 toyotach w tym 3 szt v6 camry to mój pierwszy lexus ale wrażenia wykonanie i cisza bezcenne. 
Jeszcze pytanko double alarm lexus na czym polega ponieważ nie raz jak otworzyłem z kluczyka klakson wył. 
muzz
Lex Driver
Model Lexusa: IS200

Re: Pytanie o zamek GS 430 mk2

Post by muzz »

przy zamku jest silniczek elektryczny, który można wymienić (dobrać trzeba po rozebraniu zamka) i pewnie on się poddał - jak był wymieniany to pewnie loteria jakiej jakości kupisz zamiennik z china
albo wymiana całego zamka na nowy oryginalny
Post Reply

Return to “Pozostałe”