Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Kondzioo20
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350H

Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->

Post by Kondzioo20 »

W mojej ocenie status „w transporcie” pojawia się dopiero jak samochód zostaje zarejestrowany na placu w Zebbruge. Do tego czasu widnieje cały czas status „wyjazd z fabryki”. Przy statusie „w transporcie” w aplikacji wyświetla mi się jedynie ścieżka z Belgii do Polski. Ponadto zmiana statusu zbiegła się idealnie z dopłynięciem statyku do Zebbruge. Dopłynął w godzinach południowych a o 18 dostałem sms że samochód jest w transporcie. A planowany termin dostawy mam początek września
Chcelexusa
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Chcelexusa »

Kondzioo20 wrote: 24 Aug 2024, o 17:16 W mojej ocenie status „w transporcie” pojawia się dopiero jak samochód zostaje zarejestrowany na placu w Zebbruge. Do tego czasu widnieje cały czas status „wyjazd z fabryki”. Przy statusie „w transporcie” w aplikacji wyświetla mi się jedynie ścieżka z Belgii do Polski. Ponadto zmiana statusu zbiegła się idealnie z dopłynięciem statyku do Zebbruge. Dopłynął w godzinach południowych a o 18 dostałem sms że samochód jest w transporcie. A planowany termin dostawy mam początek września

Zgadza sie to z tym co zaobserwowalem w moim przypadku. Przez dlugie tygodnie wyjazd z fabryki, a pozniej juz wypadki potoczyly sie bardzo szybko. 

Lordomus
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h AWD

Post by Lordomus »

Update.
26.08 Dostałem VIN, auto zjechało na Mszczonów.
28.08. Czekam aż TLP/TBP (TFS) załatwi rejestrację, w międzyczasie auto już na lawecie goni do Dilera.
matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

Wczoraj dopłynął do Zeebrugge Oceanus Leader, kto jest szczęśliwcem i jego samochód dopłynął? 
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

matheus wrote: 29 Aug 2024, o 08:28 Wczoraj dopłynął do Zeebrugge Oceanus Leader, kto jest szczęśliwcem i jego samochód dopłynął? 

Jaką miałeś date opuszczenia fabryki (ja 12.08) i czy dostales info SMS/aplikacja że Twoje auto jest w Belgii? (u mnie brak)

Paulina76
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450

Post by Paulina76 »

Jeżeli samochód NX 450 był wyprodukowany 17.07. i opuścił fabrykę Toyoty City (Aichi Prefecture) ale nie mam podanej konkretnej daty - to gdzie można go teraz spodziewać się?
Aplikację zainstalowałam dopiero wczoraj i pokazuje: Twój samochód opuścił właśnie fabrykę i rozpoczął podróż do Dealera.

Z góry dziękuję za informacje 😌
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Coś długo czekasz skoro 17.07 opuścił fabrykę. Mój w prawdzie RX opuścił 12.08 i z tego co piszą inni transport do Belgii to 30 dni więc nie licze że mój dopłynął tym wczorajszym statkiem ale może Twój właśnie dotarł. Chyba musisz zapytać na mailu klient@toyota.pl

Paulina76
Nowy lex user
Model Lexusa: NX450

Post by Paulina76 »

Napisali przełom wrzesień/październik
Figo45
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx 350h

Post by Figo45 »

15.08 SMS twój Lexus w transporcie ktoś ma info jaki statek wypływał w tym czasie
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Post Reply

Return to “Lexus NX”