Aktualizacja oprogramowania Lexus Link Pro
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Re: Aktualizacja oprogramowania Lexus Link Pro
Ok. Dzieki. To apple jednak troche do przodu.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Tak jest od początku z Apple
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
- slawham
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Od pewnego czasu jeżdżę na nawigacji Apple.
Przetestowałem wiele innych(Google, Ważę, Lexus a nawet Osm And Maps) i Apple wypadło najlepiej.
Wskazówki nawigacyjne przy użyciu AppleMaps pokazują się u mnie w „liczniku“ do odległości 2 km od celu.
Bliżej celu wskazówki pojawiają się na HUD.
W sumie nawet dosyć logiczne, dopiero blisko celu wyraźna wskazówka na HUD wcześniej wystarczają te małe strzałeczki w liczniku.
edit:
Właśnie zauważyłem, ze informacje w HUD pojawiają się nie na 2 km przed celem tylko na 2 kilometry przed następnym manewrem proponowanym przez nawigację i włączają strzałki w „liczniku“.
Przetestowałem wiele innych(Google, Ważę, Lexus a nawet Osm And Maps) i Apple wypadło najlepiej.
Wskazówki nawigacyjne przy użyciu AppleMaps pokazują się u mnie w „liczniku“ do odległości 2 km od celu.
Bliżej celu wskazówki pojawiają się na HUD.
W sumie nawet dosyć logiczne, dopiero blisko celu wyraźna wskazówka na HUD wcześniej wystarczają te małe strzałeczki w liczniku.
edit:
Właśnie zauważyłem, ze informacje w HUD pojawiają się nie na 2 km przed celem tylko na 2 kilometry przed następnym manewrem proponowanym przez nawigację i włączają strzałki w „liczniku“.
NX 450h+ F Sport obsidiangrau (sonic grey)
-
- Nowy lex user
Jaki jest najnowszy soft dla NX'23 produkcja koniec czerwca. Obecnie mam soft 2050 i totalnie nie wykrywa mi żadnych aktualizacji ani map ani softu a gdzieś natknąłem się na informacje, że jest wersja 2170.
Z góry dzięki za informacje.
Z góry dzięki za informacje.
-
- Lex user
Jest 2170: https://www.youtube.com/watch?v=Ma7YDdyZBc4
Mi też nie wykrywa nic
Ktoś dostał info o aktualizacji do 2170?
Mi też nie wykrywa nic
-
- Nowy lex user
Tak ale mi chodzi czy na rynku polskim jest dostępne coś innego niż 2050 oraz czy te aktualizacje OTA realnie działają ponieważ posiadam samochód od roku natomiast jeszcze nigdy nie dostrzegłem, żadnej opcji aktualizacji systemu.wojtaswww wrote: ↑28 Aug 2024, o 15:12 Jest 2170: https://www.youtube.com/watch?v=Ma7YDdyZBc4
Mi też nie wykrywa nic
-
- Lex user
no nie jest. Będę w przyszłym tygodniu w serwisie to jescze dopytam.
Są aktualizacje map (one nie są dostępne w trybie OTA - tak mi przekazał serwis), właśnie po to jadę.
Są aktualizacje map (one nie są dostępne w trybie OTA - tak mi przekazał serwis), właśnie po to jadę.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
To jest Ameryka...tam inaczej Lex traktuje klientów. Ale pewnie w końcu wprowadzą jakąś aktualizacje i u nas bo też nie miałem od odbioru czyli końca października zeszłego roku. Aktualizacji map nie można ściagnąć przez system lexa? Trzeba zgrac na pendriva i wtedy zainstalować?
Mam też nadzieję, że kiedyś dodadzą i u nas jakies aplikacje muzyczne ,radio internetowe itp. Z tym nie powinno być problemu.
Mam też nadzieję, że kiedyś dodadzą i u nas jakies aplikacje muzyczne ,radio internetowe itp. Z tym nie powinno być problemu.
-
- Nowy lex user
Czyli potwierdza się, że nie ma na ten moment nic nowszego na naszym rynku niż 2050. Aktualizacja OTA map u mnie też nie działa. W serwisie usłyszałem, że mimo iż miało działać online a nie działa to za update życzą sobie zapłatę za roboczogodzinę. Nie pamiętam 200zł-300zł/h. Zobaczymy jak to się skończy przy pierwszym przeglądzie czy to zrobią i nie policzą czy będą chcieli zapłatę za coś co de facto miało działać online i bezkosztowo dla konsumenta.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX450h+
Ja tylko dodam że u mnie aktualizacja mapy się wysypała, diagnoza wymiana jednostki centralnej, stwierdzono że to na pewno moja wina bo gdybym robił zgodnie z instrukcją to by się tak nie stało
zaproponowano mi promocyjną cenę wymiany jednostki 37k netto zamiast 44k netto:) po 3
Miesiącach oczekiwania i przepychankach z prawnikiem wymiana za darmo na nową zakończona sukcesem.

Miesiącach oczekiwania i przepychankach z prawnikiem wymiana za darmo na nową zakończona sukcesem.