Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
SedLex
Lex user
Model Lexusa: w planach

Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Post by SedLex »

Szanowne Koleżeństwo, postanowiłem założyć nowy wątek kierując się pewną "prywatą". Chciałbym zamówić NX-a, ale wolałbym mieć 5. generację napędu hybrydowego, który Toyota/Lexus sukcesywnie wprowadza do swoich modeli. Czy coś może Wam wiadomo na ten temat ? Z góry bardzo dziękuję za informacje.

Last edited by SedLex on 30 Aug 2024, o 12:27, edited 1 time in total.
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Re: Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Post by odoja »

Pewnie w przyszłym roku,albo początkiem 2026 będzie. Lexusowi nie spieszy się z wprowadzaniem fl.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Czy przy FL aktualizują gamę silników ?
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Ok widzę iż zrobili to w corolli.
NX 1st gen czekał 7 lat na FL także zobaczymy …
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h

Post by Tomasz76 »

Pierwsze NX po FL mają trafić do salonów na początku przyszłego roku. Zmian dużo nie będzie. Mają być podświetlane klamki zewnętrzne tylnych drzwi i lepsze wygłuszenie ściany grodziowej, żeby nie było tak słychać silnika w kabinie. Świetnie wygłuszyli wnętrze w nowym UX300h, którego testowałem. Piątej generacji hybrydy na razie w NX nie będzie. Tyle udało mi się dowiedzieć, gdy byłem na przeglądzie. 
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

To nie FL to nowy rok i tyle. Co roku coś zmieniają po prostu tak jak w 2023 dali skórzane obicie schowka automatyczne hamowanie etc
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
SedLex
Lex user
Model Lexusa: w planach

Post by SedLex »

Tomasz76 wrote: 8 Sep 2024, o 17:33 Pierwsze NX po FL mają trafić do salonów na początku przyszłego roku. Zmian dużo nie będzie. Mają być podświetlane klamki zewnętrzne tylnych drzwi i lepsze wygłuszenie ściany grodziowej, żeby nie było tak słychać silnika w kabinie. Świetnie wygłuszyli wnętrze w nowym UX300h, którego testowałem. Piątej generacji hybrydy na razie w NX nie będzie. Tyle udało mi się dowiedzieć, gdy byłem na przeglądzie. 

Ciekawe z tym wygłuszeniem ściany grodziowej. Przecież obecny już model roku 2025 ma posiadać to wygłuszenie.

Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h

Post by Tomasz76 »

Może masz rację i są to zmiany modelowe roku 2025. Sprzedawca z którym ja rozmawiałem nazwał te zmiany FL. Dla mnie nie ma to większego znaczenia. Liczy się efekt zmian i oby było ich jak najwięcej w przyszłym roku, bo czeka mnie wymiana floty. Konkurencja robi się coraz mocniejsza w tym segmencie. Mamy nowe Audi Q5 i nowe BMW X3. 
Gdy w salonach pojawią się NX z podświetlaną tylną klamką, to wiadomo, że będzie też wygłuszona ściana grodziowa. 
Jezyk
Lex user
Model Lexusa: nx

Post by Jezyk »

Mam też nadzieję że tych zmian będzie spor u mnie zmiana auta to właśnie 26/27 i mam nadzieję, że to będzie już gen.3 a nie żaden FL. Choć mam obecny to jest my24 to uważam, że jest bardzo przestarzały a już infotaiment i licznik rodem ze skutera to już lekko tracą myszką. Jak nic na grub się nie zmieni to będę musiał skorzystać z ofert konkurencji.
Lukas27
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350H AWD OMO 2024

Post by Lukas27 »

Tomasz76 wrote: 8 Sep 2024, o 17:33 Pierwsze NX po FL mają trafić do salonów na początku przyszłego roku. Zmian dużo nie będzie. Mają być podświetlane klamki zewnętrzne tylnych drzwi i lepsze wygłuszenie ściany grodziowej, żeby nie było tak słychać silnika w kabinie. Świetnie wygłuszyli wnętrze w nowym UX300h, którego testowałem. Piątej generacji hybrydy na razie w NX nie będzie. Tyle udało mi się dowiedzieć, gdy byłem na przeglądzie. 

Przecież podświetlane klamki tylnych drzwi już są od tego roku. Auto odbierałem w czerwcu. 

Post Reply

Return to “Lexus NX”