Zakup Lexusa NX 350h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Czy Wasze Nx też tak trzeszczą i skrzypią w środku? Miałem na 2 dni na testy i powiem szczerze, że we wszystkich testach w necie chwalono jakość i spasowanie wnetrza, a w testowym egzemplarzu wszystko trzeszczało ( tunel środkowy, boczki drzwi, coś w słupkach ). To nie jest jakość premium, a przynajmniej nie ten egzemplarz.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
U mnie nic nie trzeszczy. Czasem cos w srzwiach lewych ale to na sporych dziurach.
-
- Nowy lex user
W testowanym egzemplarzu wnętrze żyło swoim życiem głównie po jeździe po kostce brukowej oraz przy prędkościach powyżej 120 km/h. Lekkie oparcie kolana o tunel srodkowy podczas jazdy powodowało ciągłe jego skrzypienie, tak samo boczki drzwi sprawiają wrażenie jakby na nich luźno wisiały, a nie były do drzwi w jakikolwiek sposób przymocowany. Bardziej jakość corolla, a nie nx, chociaż w corolli chyba nawet lepiej
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Ile miał nalotu? Testówki z 10kkm nalotu to już gruzy. Jechałem RX 450h+ Omo na testach, które trzeszczało w drzwiach na basie z głośników, ale tak, że nie szło słuchać muzyki.Gier wrote: ↑18 Sep 2024, o 20:02 W testowanym egzemplarzu wnętrze żyło swoim życiem głównie po jeździe po kostce brukowej oraz przy prędkościach powyżej 120 km/h. Lekkie oparcie kolana o tunel srodkowy podczas jazdy powodowało ciągłe jego skrzypienie, tak samo boczki drzwi sprawiają wrażenie jakby na nich luźno wisiały, a nie były do drzwi w jakikolwiek sposób przymocowany. Bardziej jakość corolla, a nie nx, chociaż w corolli chyba nawet lepiej
Mój NX od nowości spisuje się nieźle, powiedziałbym, że mniej skrzypienia niż w poprzedniej generacji - tam ekran środkowy potrafił skrzypieć na nierównościach.
Za to w RX IV zero takich nawet podejrzeń, to auto to ostatni prawdziwy SUV premium w Lexusie.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Dzwine widzę, że jesteś z GDA, ja w testówce z Lexus Trójmiasto nie zauważyłem takich objawówGier wrote: ↑18 Sep 2024, o 20:02 W testowanym egzemplarzu wnętrze żyło swoim życiem głównie po jeździe po kostce brukowej oraz przy prędkościach powyżej 120 km/h. Lekkie oparcie kolana o tunel srodkowy podczas jazdy powodowało ciągłe jego skrzypienie, tak samo boczki drzwi sprawiają wrażenie jakby na nich luźno wisiały, a nie były do drzwi w jakikolwiek sposób przymocowany. Bardziej jakość corolla, a nie nx, chociaż w corolli chyba nawet lepiej
-
- Nowy lex user
Auto testowe od Chodzenia z Kowali, przebieg 7 tys z okładem. Byłem nastawiony na zakup, ale to skrzypienie w aucie za blisko 300 tys trochę mnie zniechęciło. Owszem, wszystko miękkie w dotyku, ale jakoś tak mega luźno spasowane, że trzeszczalo masakryczne. Do tego te matrixy, świecą jakoś tak szeroko, ale nie daleko, co na Kaszubach jest dość słabe nocą. Mam porównanie do tych z Audi i niestety biją lexusowe na głowę wydajnością. U Niemców zresztą plastiki gorsze, ale spasowanie to inna bajka. Za to spalanie, średnio pół na pół trasa i miasto to 6,4 litra.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Rok jeżdżę żadnego skrzypienia. Nie mam porównania z Audi światłami ale to fakt iż walą na boki a nie do przodu.
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h
Przy moich dwóch Lexusach NX z 2022r. z przebiegami 47tys/km nic nie trzeszczy. Ewentualnie na kostce brukowej coś tam słychać. Nie spotkałem jeszcze jednak samochodu, w którym podczas przejazdu po kostce byłaby całkowita cisza. Chyba, że zaraz po wyjeździe z salonu.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Nie każdy to rozumie niestety...mnie chodziło o to , żeby auto dłużej od spodu wytrzymało,proste. Przez to wytrzyma z pewnością dłużej w lepszym stanie, jak długo ,się okaże.Klaudiusz wrote: ↑15 Sep 2024, o 23:30 Po co w ogole ta dyskuja? Odoja ma kase wiec ja wydal. Mial prawo rozdysponowac ja w jaki sposob chcial. Mogl przewalic w piecu, a zainwestowal w zabezpieczenie samochodu. Inni tyle wydaja na audio czy oblepienie ppfem.
To czy inwestycja sie zwroci, to inna bajka. Obstawiam, ze za 10 lat zabezpieczone zlacze AWD jednak przyniesie zyski. A na pewno bedzie latwiej sprzedac auto.

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
U mnie tylko ten plastik od góry ekranu czasem, i głównie jak jest mocno nagrzany od słońca. Poza tym jest ok. Ewentualnie jak puszczę coś z dosadnym basem, to prawe drzwi gdzięs skrzypią,ale też czasem. Ogólnie uważam, że auto jest bardzo dobrze spasowane poza tunelem środkowym oczywiście, za to bym kogoś w lexie powiesił za jajca.Gier wrote: ↑18 Sep 2024, o 19:15 Czy Wasze Nx też tak trzeszczą i skrzypią w środku? Miałem na 2 dni na testy i powiem szczerze, że we wszystkich testach w necie chwalono jakość i spasowanie wnetrza, a w testowym egzemplarzu wszystko trzeszczało ( tunel środkowy, boczki drzwi, coś w słupkach ). To nie jest jakość premium, a przynajmniej nie ten egzemplarz.
ps. ale u mojej mamy w meśku E200 z tego roku też coś skrzypnie przy basie w dzrzwiach i od ekranu kierowcy. Moim zdaniem nie ma auta, które czasem nie zatrzeszczy. Przynajmniej ja się z takim jeszcze nie spotkałem.
tu jest dobry tester do spasowania elementów moim zdaniem.
https://www.youtube.com/watch?v=KjShkVqz2a4
podbijcie basy troszkę ,dajcie głośniej i właczcie mniej więcej od 3:20. Jest czysty bas, wszelkie trzaski wtedy wychodzą

A materiałowo jest definitywnie najlepiej wykonanym autem w swojej klasie, a przed kupnem sprawdzałem każde.