Aplikacje - Lexus LINK i My Connected Car

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Marioosz
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Aplikacje - Lexus LINK i My Connected Car

Post by Marioosz »

mcendrju wrote: 17 Oct 2024, o 08:25
Marioosz wrote: 17 Oct 2024, o 06:37 Witam, udało się zainstalować wszystko od nowa i jest łączność. Działają mi funkcje np.: otwieranie , zamykanie drzwi. Ale nie działa uruchamianie klimatyzacji, jest wysyłanie polecenia ale później "błąd [42] w trakcie przetwarzania twojej prośby" :(. Czy wie ktoś co może być tego powodem?

Spróbuj później albo jutro, może zadziała. U mnie to nigdy nie działa jak jest najbardziej potrzebne.

Niestety tak jest od odbioru samochodu, tydzień :(

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

były jakies durne aktualizacje ponownie? :) bo przy uruchomieniu samochodu znowy pyta o jakies zgody i czy odrzucam czy potwierdzam zawsze wraca ...
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Kluczyk sie nie odłaczył od auta?? Bo jak nie jest  sparowany , wtedy pyta o zgody.

Last edited by odoja on 21 Oct 2024, o 13:41, edited 1 time in total.
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Faktycznie baterie wymieniłem … popatrzę przy okazji
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

odoja wrote: 21 Oct 2024, o 11:45 Kluczyk sie nie odłaczył od auta?? Bo jak nie jest  sparowany , wtedy pyta o zgody.

Odpiąłem go w profilu przypiąłem ponownie na razie było ok zobaczymy …
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Powinno śmigać już dobrze :)
Lbeex
Nowy lex user
Model Lexusa: LBX

Post by Lbeex »

Od niedawna jeżdżę LBX i mam apkę Lexus Link +. Może głupie pytanie: czy ta aplikacja zastąpiła My Connected Car od Vodafone? Lexus ostatnio instaluje Cobra promocyjnie ale nie dostałem żadnych danych czy mogę zainstalować My Connected Car i jak się zarejestrować, nic.
Pytam, bo ktoś wcześniej pisał, że My Connected Car umożliwia odczytanie napięcie tego nieszczęsnego akumulatora 12V, a tej opcji w Lexus Link+ nie ma, podobnie jak nie ma takiej informacji w samym systemie auta. Pozostaje woltomierz?
matti05
Nowy lex user
Model Lexusa: CT200h -> NX350h

Post by matti05 »

Jak sam zauważyłeś My Connected Car jest od Vodafone, więc są to dwie niezależne aplikacje.
Podpisywałeś umowę na Cobrę przy odbiorze? Po jakimś czasie powinna przyjść z ich podpisem, a same dane do logowania w ciągu kilku dni od odbioru samochodu. Możesz spróbować zadzwonić do Semeco 22 618 31 31.
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Lbeex wrote: 27 Oct 2024, o 14:35 Od niedawna jeżdżę LBX i mam apkę Lexus Link +. Może głupie pytanie: czy ta aplikacja zastąpiła My Connected Car od Vodafone? Lexus ostatnio instaluje Cobra promocyjnie ale nie dostałem żadnych danych czy mogę zainstalować My Connected Car i jak się zarejestrować, nic.
Pytam, bo ktoś wcześniej pisał, że My Connected Car umożliwia odczytanie napięcie tego nieszczęsnego akumulatora 12V, a tej opcji w Lexus Link+ nie ma, podobnie jak nie ma takiej informacji w samym systemie auta. Pozostaje woltomierz?

Kiepska obsługa w salonie w takim razie. Ja przy odbiorze auta, podpisywałem umowę od Semeco na Vodafone.
Dane do aplikacji przyszły po godzinie od odbioru auta.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Lbeex
Nowy lex user
Model Lexusa: LBX

Post by Lbeex »

Wyjaśniłem w salonie i jednak nie podpisywałem umowy i mam "tylko" alarm Vodafone za prawie darmo od dealera, więc nie ma My Connected Car.
Tak czy inaczej, w LBX nie ma możliwości odczytania stanu akumulatora 12V.
W związku z tym poszedłem za sugestią na forum LBX w UK, żeby zainstalować monitor akumulatora 12V, taka mała rzecz, działająca na bluetooth, pobierająca 2,5mA i z aplikacją na smartfona.
Akumulator w LBX jest pod tylną kanapą podobnie jak trakcyjny, ale nie ma żadnej złączki by go doładować. Trzeba demontować osłonę. W instrukcji jest, że można podłączyć się z boosterem jako jump-starter do specjalnego czerwonego terminala w skrzynce bezpieczników w komorze silnika. To jest faktycznie skuteczne i najprostsze w sytuacjach rozładowania. Ale jest ale: tymi zaciskami nie można naładować akumulatora 12V, a należy bezpośrednio podłączyć prostownik do zacisków akumulatora 12V, jak to widać w autach demonstracyjnych w salonie (kabelki pod kanapą tylną).
Czyli booster - ale czemu Lexus nie daje tego za darmo jeśli tak wymyślili?
Post Reply

Return to “Lexus NX”