Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx 350h
Re: Produkcja, transport oraz logistyka Lexus NX 2021 ->
Witam czy ktoś ma odbiór na koniec września bo u mnie zatrzymalo się na transporcie do Mszczonow
- zeus_LM
- Lex user
- Model Lexusa: LM
Co prawda nie NX a LM, ale miałem w zamówieniu zaplanowany odbiór końcem września. Jakoś w połowie sierpnia pojawiło się Zeebruge, później Mszczonów, znowu Zeebruge i tak wisi. Ale z salonu (Lexus Lubin) dowiedziałem się, że już w zeszłym tygodniu samochód trafił na plac i jest przygotowywany. Niestety (dla nas) bardzo dużo samochodów obecnie dociera i czas odbioru jest wydłużony.
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
Dzień dobry wszystkim 
Mam pytanie, ile mniej więcej obecnie się czeka od zamówienia na wyprodukowanie auta? Jak to u Was wygląda? Podobno jak zamówię teraz, to odbiór byłby na przełomie stycznia i lutego, czyli istnieje ryzyko, że auto miałoby rok produkcji 2024 a z tym będę miał mały problem. Muszę mieć auto z 2025 roku ( produkcja ) z uwagi na dość specyficzny projekt i auto musi być z rocznika uruchomienia finansowania a te będzie 2025
Nie chciałbym czekać do stycznia z zamówieniem, ale podobno jak się zamówi na przełomie listopada i grudnia, to w 99,9% przypadków auto ma już datę produkcji z roku następnego a odbiór jest w okolicy marzec/kwiecień - a to mi nie przeszkadza. Byle do 30 czerwca auto było wydane 

Mam pytanie, ile mniej więcej obecnie się czeka od zamówienia na wyprodukowanie auta? Jak to u Was wygląda? Podobno jak zamówię teraz, to odbiór byłby na przełomie stycznia i lutego, czyli istnieje ryzyko, że auto miałoby rok produkcji 2024 a z tym będę miał mały problem. Muszę mieć auto z 2025 roku ( produkcja ) z uwagi na dość specyficzny projekt i auto musi być z rocznika uruchomienia finansowania a te będzie 2025

-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Teraz chyba krótko czeka się na slot. To oznacza, że auto będzie wyprodukowane dość szybko, najwięcej czasu zajmuje transport i dystrybucja. Normalnie to ok miesiąca auto płynie, teraz chyba dłużej bo nie płynie przez Suez?BladyMW wrote: ↑16 Sep 2024, o 11:14 Dzień dobry wszystkim
Mam pytanie, ile mniej więcej obecnie się czeka od zamówienia na wyprodukowanie auta? Jak to u Was wygląda? Podobno jak zamówię teraz, to odbiór byłby na przełomie stycznia i lutego, czyli istnieje ryzyko, że auto miałoby rok produkcji 2024 a z tym będę miał mały problem. Muszę mieć auto z 2025 roku ( produkcja ) z uwagi na dość specyficzny projekt i auto musi być z rocznika uruchomienia finansowania a te będzie 2025Nie chciałbym czekać do stycznia z zamówieniem, ale podobno jak się zamówi na przełomie listopada i grudnia, to w 99,9% przypadków auto ma już datę produkcji z roku następnego a odbiór jest w okolicy marzec/kwiecień - a to mi nie przeszkadza. Byle do 30 czerwca auto było wydane
W Mszczonowie to potrafi zalegać 1-2 miesiące jak ktoś ma pecha. Więc, wg mnie to nawet jakbyś zamówił w połowie listopada, jest szansa, że trafisz jeszcze prod 2024.
Grudzień brzmi bezpiecznie.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex user
No to chyba najbezpieczniej będzie iść i zrobić sobie prezent na Mikołaja 

-
- Nowy lex user
Witam Wszystkich, co prawda Lexus ES ale zamówiony końcem września i do tej pory nie ruszyła produkcja. Gdzieś wyczytałem na tym forum, że ktoś się orientuje kiedy rusza produkcja Lexa w Japan ... uspokoicie zszargane nerwy
i podpowiecie kiedy ?
Dziękuję uprzejmie i pozdrawiam

Dziękuję uprzejmie i pozdrawiam
-
- Lex user
Podobno na slot się czeka miesiąc, półtora, więc pewnie tydzień dwa i będzie w produkcji
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Polecam cofnąć się w czasie do początku 2022 i czekania rok - półtora na produkcje

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350
Co prawda NX350h - zamówiony 20.IX, w produkcji od 19.X.
-
- Nowy lex user
słyszałem właśnie o tych "czasach" gdzie czekało się na Lexusa 1.5 roku masakra
Air to mnie teraz zaskoczyłeś, zamawiałeś prawie w tym samym czasie co ja a mojego ES jeszcze nie mam nawet w produkcji.
Pocieszające jest to, że dealer ma informację iż załadunek samochodu jest w listopadzie, odbiór styczeń.
Air to mnie teraz zaskoczyłeś, zamawiałeś prawie w tym samym czasie co ja a mojego ES jeszcze nie mam nawet w produkcji.
Pocieszające jest to, że dealer ma informację iż załadunek samochodu jest w listopadzie, odbiór styczeń.