Wymiana akumulatora IS 250
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS250
Wymiana akumulatora IS 250
Czy ktoś z Was wymieniał Aku w nowym ISie ? Sprawa jest dosc skomplikowana bo akumlator jest otoczony plastikową ramką. NA bocznej ścianie tej ramki znajdue się kabel i jakas wtyczka która blokuje wyciągnęcie tego cuda ... robił to ktoś już może ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 460 i IS-F
Re: Wymiana akumulatora IS 250
Samej wymiany nie robiłem, ale mogę Ci powiedzieć że po jej wykonaniu przestanie Ci działać automatyczne zamykanie okien. Żeby je spowrotem uruchomić, trzeba wykonać jakąś dziwną serię czynności z wciskaniem zapłonu, otwieraniem drzwi i otwieraniem i zamykaniem okien - szczegóły do znalezienia na internecie.wOOx wrote:Czy ktoś z Was wymieniał Aku w nowym ISie ? Sprawa jest dosc skomplikowana bo akumlator jest otoczony plastikową ramką. NA bocznej ścianie tej ramki znajdue się kabel i jakas wtyczka która blokuje wyciągnęcie tego cuda ... robił to ktoś już może ?
Co ciekawe w GS'ie nic takiego przy zmianie aku się nie dzieje. A w SC przestaje działać pamięć foteli aż do czasu gdy nie przestawi się fotela kierowcy w możliwie daleką do przodu i pionu pozycję. Ale to już dygresja.
-
- Lex user
Oddałem do ASO po znajomości. Jedyną rzeczą jaką trzeba zrobić to zaprogramować szyby otworzyć do połowy zamknąć i przytrzymac knefel w kazdych drzwiach oddzielnie. Niestety Alarm z antynapadem i GPS wykończyl auto a poprzedni własciel jezdził na krótkich trasach i bardzo mało i tak długo wytrzymał...
- czaplon
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
a wymiana aku na podtrzymaniu napięcia? Przecież praktycznie 3/4 warsztatów od aku coś takiego oferuje.
-
- Lex user
NIe wiem ogólnie jak to zrobili jeździłem CT200H w czasie jak się aku wymieniał
CZAPLON JA CIE KOJARZĘ Z CZASÓW Hondy Śląsk i JPS
przez 5 era sie poznaliśmy 

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 A/T
No i jakie wrazenia z Ct200h ? Bo dla mnie kicha 

-
- Lex user
Opisałem w odpowiednim dziale o tym aucie. ładny przyjemny za drogi za wolny
- czaplon
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Też Cię kojarzę. Miło miwOOx wrote: CZAPLON JA CIE KOJARZĘ Z CZASÓW Hondy Śląsk i JPSprzez 5 era sie poznaliśmy

heh, ano widzisz, widać jak miałeś kiedyś Hondę to ciągnie do Lexa:) Do zobaczenia na jakimś zlocie:)