Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Shadowsniper
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Shadowsniper »

J@RO wrote: 1 Feb 2025, o 19:42
odoja wrote: 1 Feb 2025, o 19:18 spadła i oświetla buty 😳
Mówiąc kolokwialnie, obejrzyj wnękę od spodu. Jeśli jakaś lampka tam się znajduje to powinna być za szybką. W sumie bardzo ciekawe zagadnienie. Chyba sam pójdę do garażu i sprawdzę :)
J@RO
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by J@RO »

Shadowsniper wrote: 1 Feb 2025, o 19:55
odoja wrote: 1 Feb 2025, o 19:18 spadła i oświetla buty 😳
Mówiąc kolokwialnie, obejrzyj wnękę od spodu. Jeśli jakaś lampka tam się znajduje to powinna być za szybką. W sumie bardzo ciekawe zagadnienie. Chyba sam pójdę do garażu i sprawdzę :)
Panowie
To tzw. Żart
Czy to możliwe ze w naszych autach Japonce podświetlają nam buty a nie ma podświetlania schowka?
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

J@RO wrote: 30 Jan 2025, o 23:27 Pytanie na tym wątku
Jak się uruchamia spryskiwacze przednich reflektorów ?
NX 350h
W RX-ie po kazdym piątym pociagnieciu dźwigni wycieraczek do siebie. Jak sie robi krotkie czasowo pociagniecia to nawet wycieraczki nie odpalaja się a spryskiwacze tak
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

odoja wrote: 1 Feb 2025, o 19:18 Wartości licznika kasujesz na przycisku "odo", na panelu po lewej stronie od kierownicy(koło kratki nawiewu), po prostu przytrzymujesz dłużej i się kasuje ;).

Na liczniku jest łączna przejechana ilość km i trasa A i B, jedno szybkie kliknięcie "odo" powoduje zmianę ,a dłuższe przytrzymanie kasuje wartość.
Dzięki
A przy okazji
Czy ja mam taki ubogi model (prestiż +t+d+p) i nie mam oświetlenia schowka po stronie pasażera ? Czy ta lampka spadła i oświetla buty 😳
Ogólnie pewien minus lexa jak i japonców chyba, że wredni muszą za słabe lampki gdzieniegdzie dawać, to się właśnie tyczy schowka ,podłokietnika i klamek na zewnątrz. Ale musi być lampka w schowku, po prostu musi, niezależnie od wersji, bo jak po ciemku sprawdzałeś i się nie świeci, to znaczy, że led nie działa z jakiejś przyczyny.
J@RO
Lex user

Post by J@RO »

odoja wrote: 2 Feb 2025, o 11:10
odoja wrote: 1 Feb 2025, o 19:18 Wartości licznika kasujesz na przycisku "odo", na panelu po lewej stronie od kierownicy(koło kratki nawiewu), po prostu przytrzymujesz dłużej i się kasuje ;).

Na liczniku jest łączna przejechana ilość km i trasa A i B, jedno szybkie kliknięcie "odo" powoduje zmianę ,a dłuższe przytrzymanie kasuje wartość.
Dzięki
A przy okazji
Czy ja mam taki ubogi model (prestiż +t+d+p) i nie mam oświetlenia schowka po stronie pasażera ? Czy ta lampka spadła i oświetla buty 😳
Ogólnie pewien minus lexa jak i japonców chyba, że wredni muszą za słabe lampki gdzieniegdzie dawać, to się właśnie tyczy schowka ,podłokietnika i klamek na zewnątrz. Ale musi być lampka w schowku, po prostu musi, niezależnie od wersji, bo jak po ciemku sprawdzałeś i się nie świeci, to znaczy, że led nie działa z jakiejś przyczyny.
Dzięki Sprawdziłem i są
ampartumpur
Nowy lex user
Model Lexusa: Lexus RX

Post by ampartumpur »

Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
J@RO
Lex user

Post by J@RO »

ampartumpur wrote: 6 Feb 2025, o 12:40 Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
Gdzie to sprawdzić ? Podaj ścieżkę
Kiedy odbierałeś i jaka wersja?
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

ampartumpur wrote: 6 Feb 2025, o 12:40 Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
Jest to dość stara wersja, to fakt. Ale najnowsza jaka jest dostępna...

Natomiast mapa w aucie aktualizuje się na bieżąco, online - ale też dość niemrawo. A ta mapa, którą masz wgraną offline to nie wiem po co jest, chyba na wypadek jakbyś nie miał problem z wczytywaniem map online (np. przez brak zasięgu GSM).
ampartumpur
Nowy lex user
Model Lexusa: Lexus RX

Post by ampartumpur »

maciejp wrote: 7 Feb 2025, o 09:18
Jest to dość stara wersja, to fakt. Ale najnowsza jaka jest dostępna...

Natomiast mapa w aucie aktualizuje się na bieżąco, online - ale też dość niemrawo. A ta mapa, którą masz wgraną offline to nie wiem po co jest, chyba na wypadek jakbyś nie miał problem z wczytywaniem map online (np. przez brak zasięgu GSM).
Dzięki za wyjaśnienie. Hmm to rzeczywiście niemrawo. W sierpniu otwarli odcinek na S3 a teraz w lutym tam jechałem i jeszcze Lexusowa nawigacja jej nie wiedziała i nadrobiłem jakieś 40 min drogi :d
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Potrzeba cierpliwości, kiedyś się pojawi :)
Post Reply

Return to “Lexus NX”