Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Shadowsniper wrote: ↑1 Feb 2025, o 19:55Panowie
To tzw. Żart
Czy to możliwe ze w naszych autach Japonce podświetlają nam buty a nie ma podświetlania schowka?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Ogólnie pewien minus lexa jak i japonców chyba, że wredni muszą za słabe lampki gdzieniegdzie dawać, to się właśnie tyczy schowka ,podłokietnika i klamek na zewnątrz. Ale musi być lampka w schowku, po prostu musi, niezależnie od wersji, bo jak po ciemku sprawdzałeś i się nie świeci, to znaczy, że led nie działa z jakiejś przyczyny.J@RO wrote: ↑1 Feb 2025, o 19:42Dziękiodoja wrote: ↑1 Feb 2025, o 19:18 Wartości licznika kasujesz na przycisku "odo", na panelu po lewej stronie od kierownicy(koło kratki nawiewu), po prostu przytrzymujesz dłużej i się kasuje.
Na liczniku jest łączna przejechana ilość km i trasa A i B, jedno szybkie kliknięcie "odo" powoduje zmianę ,a dłuższe przytrzymanie kasuje wartość.
A przy okazji
Czy ja mam taki ubogi model (prestiż +t+d+p) i nie mam oświetlenia schowka po stronie pasażera ? Czy ta lampka spadła i oświetla buty![]()
-
- Lex user
Dzięki Sprawdziłem i sąodoja wrote: ↑2 Feb 2025, o 11:10Ogólnie pewien minus lexa jak i japonców chyba, że wredni muszą za słabe lampki gdzieniegdzie dawać, to się właśnie tyczy schowka ,podłokietnika i klamek na zewnątrz. Ale musi być lampka w schowku, po prostu musi, niezależnie od wersji, bo jak po ciemku sprawdzałeś i się nie świeci, to znaczy, że led nie działa z jakiejś przyczyny.J@RO wrote: ↑1 Feb 2025, o 19:42Dziękiodoja wrote: ↑1 Feb 2025, o 19:18 Wartości licznika kasujesz na przycisku "odo", na panelu po lewej stronie od kierownicy(koło kratki nawiewu), po prostu przytrzymujesz dłużej i się kasuje.
Na liczniku jest łączna przejechana ilość km i trasa A i B, jedno szybkie kliknięcie "odo" powoduje zmianę ,a dłuższe przytrzymanie kasuje wartość.
A przy okazji
Czy ja mam taki ubogi model (prestiż +t+d+p) i nie mam oświetlenia schowka po stronie pasażera ? Czy ta lampka spadła i oświetla buty![]()
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus RX
Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
-
- Lex user
Gdzie to sprawdzić ? Podaj ścieżkęampartumpur wrote: ↑6 Feb 2025, o 12:40 Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
Kiedy odbierałeś i jaka wersja?
-
- Lex user
Jest to dość stara wersja, to fakt. Ale najnowsza jaka jest dostępna...ampartumpur wrote: ↑6 Feb 2025, o 12:40 Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
Natomiast mapa w aucie aktualizuje się na bieżąco, online - ale też dość niemrawo. A ta mapa, którą masz wgraną offline to nie wiem po co jest, chyba na wypadek jakbyś nie miał problem z wczytywaniem map online (np. przez brak zasięgu GSM).
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus RX
Dzięki za wyjaśnienie. Hmm to rzeczywiście niemrawo. W sierpniu otwarli odcinek na S3 a teraz w lutym tam jechałem i jeszcze Lexusowa nawigacja jej nie wiedziała i nadrobiłem jakieś 40 min drogi :dmaciejp wrote: ↑7 Feb 2025, o 09:18Jest to dość stara wersja, to fakt. Ale najnowsza jaka jest dostępna...ampartumpur wrote: ↑6 Feb 2025, o 12:40 Jaka macie wersje mapy w nawigacji. Po odbiorze nowego auta z salonu mam taka informacje i brakuje np drogi oddanej do uzytku pol roku temu. U mnie wersja mapy to 12-24-06[2023-11-6]. Jak dobrze rozumiem wartosc w nawiasie to data mapy, wyglada na troche stara.
Natomiast mapa w aucie aktualizuje się na bieżąco, online - ale też dość niemrawo. A ta mapa, którą masz wgraną offline to nie wiem po co jest, chyba na wypadek jakbyś nie miał problem z wczytywaniem map online (np. przez brak zasięgu GSM).
-
- Lex user
Potrzeba cierpliwości, kiedyś się pojawi