Witam wszystkich!
Chcialem zapytać użytkowników i wielbicieli marki Lexus o wybór następnego samochodu.
Podpowiedzcie co sądzicie....
A może ktoś z Was miał, ma Lexusa i Mercedesa.
Aktualnie od 3 lat jeżdżę Mercedesem klasy E W212 z silnikiem diesla, spalanie średnio od 5.5 do 6.5.
Jestem bardzo zadowolony, ale czas na zmianę. Szukam samochodu nie mniejszego i nie mniej komfortowego od klasy E, ale jednocześnie oszczędnego jak mój. Biorę pod uwagę W213 z silnikiem diesla 1950 cm3 oraz że względu na fakt iż żona jeździ Toyotą Auris hybrid z 2017 roku, myślałem o Toyocie Camry. Jednak po przejażdżce tym modelem niestety nie może on konkurować z klasą E.
Więc pomyślałem o Lexusie IS, Es lub GS. Mój budżet chciałbym aby nie przekroczył 130 tys zł. Oczywiście bezwypadkowy i krajowy. Ale najważniejszy i tak komfort nie odbiegający od klasy E. Co o tym myślicie? Może jest ktoś to miał klasę E i Leksusa, może się wypowie o swoich doświadczeniach Pozdrawiam i dziękuję. Piotr
Może Lexus
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ES
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450h
Re: Może Lexus
Napiszę na szybko
Mój kolega handlarz aut, który jak sam mówi miał ponad 200 aut, gdy kupiłem 5 lat temu Lexa Gs450h wsiadł przyjechał się i już nigdy nie chce innego auta jak tylko Lexa.
Dzięki mnie zaczął też nimi handlować, przerobił już wszystkie modele, dla siebie obecnie kupił Ls-a, ale jak sam mi powiedział. Nie ma nic lepszego jak Lexus
Ja również podpisuje się pod tym.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Mój kolega handlarz aut, który jak sam mówi miał ponad 200 aut, gdy kupiłem 5 lat temu Lexa Gs450h wsiadł przyjechał się i już nigdy nie chce innego auta jak tylko Lexa.
Dzięki mnie zaczął też nimi handlować, przerobił już wszystkie modele, dla siebie obecnie kupił Ls-a, ale jak sam mi powiedział. Nie ma nic lepszego jak Lexus
Ja również podpisuje się pod tym.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus LS
scotti, dziękuję za podzielenie się historią swojego przyjaciela. To naprawdę imponujące, że wypróbował wszystkie modele Lexusa, a teraz jeździ LS. To pokazuje, że Lexus naprawdę oferuje wyjątkowy poziom komfortu i jakości.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: es
czy ktoś ma porównanie GS IV 450h do LS 500h z roku 2017/2018 czyli przedlift?
Do tej pory słyszałem opinie że LS gorzej wypada pod kątem wyciszenia oraz miejsca dla kierowcy w LS podobno jest mniej niż w GS - czy to prawda? W końcu LS to model wyżej a jednak opinie były że GS lepiej wypada.
Do tej pory słyszałem opinie że LS gorzej wypada pod kątem wyciszenia oraz miejsca dla kierowcy w LS podobno jest mniej niż w GS - czy to prawda? W końcu LS to model wyżej a jednak opinie były że GS lepiej wypada.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX
Cześć! Z doświadczenia mogę powiedzieć, że zarówno Lexus, jak i Mercedes to świetne marki, ale mają różne podejścia do komfortu i jazdy. Mercedes klasy E (W212) jest bardzo komfortowy, ale Lexus IS, ES czy GS oferują równie wysoką jakość, a często są bardziej niezawodne i oszczędniejsze w eksploatacji. Z Twoim budżetem na pewno można znaleźć ładne, zadbane modele Lexusa, które będą porównywalne pod względem komfortu. Zdecydowanie warto przemyśleć, czy zależy Ci bardziej na prestiżu Mercedesa, czy na bardziej "bezproblemowej" jeździe, jaką oferuje Lexus.kutpio wrote: ↑16 Mar 2023, o 17:43 Witam wszystkich!
Chcialem zapytać użytkowników i wielbicieli marki Lexus o wybór następnego samochodu.
Podpowiedzcie co sądzicieGeometry Dash WaveLet's dive in the wave of game....
A może ktoś z Was miał, ma Lexusa i Mercedesa.
Aktualnie od 3 lat jeżdżę Mercedesem klasy E W212 z silnikiem diesla, spalanie średnio od 5.5 do 6.5.
Jestem bardzo zadowolony, ale czas na zmianę. Szukam samochodu nie mniejszego i nie mniej komfortowego od klasy E, ale jednocześnie oszczędnego jak mój. Biorę pod uwagę W213 z silnikiem diesla 1950 cm3 oraz że względu na fakt iż żona jeździ Toyotą Auris hybrid z 2017 roku, myślałem o Toyocie Camry. Jednak po przejażdżce tym modelem niestety nie może on konkurować z klasą E.
Więc pomyślałem o Lexusie IS, Es lub GS. Mój budżet chciałbym aby nie przekroczył 130 tys zł. Oczywiście bezwypadkowy i krajowy. Ale najważniejszy i tak komfort nie odbiegający od klasy E. Co o tym myślicie? Może jest ktoś to miał klasę E i Leksusa, może się wypowie o swoich doświadczeniach Pozdrawiam i dziękuję. Piotr