Konserwacja podwozia, a gwarancja
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi
Konserwacja podwozia, a gwarancja
4 tyg. temu odebrałem nowego NX350h Omotenashi...po przejechaniu ponad tysiąc km byłem w salonie popytać o kilka spraw: pytałem m. in. o konserwacje podwozia - czy warto czy zalecają...Pan z salonu z Rybnika stwierdził, że jak najbardziej zalecają (najlepiej łącznie z "gniazdem")...jednak ostrzegł, że jeśli zrobię konserwację poza salonem to nie gwarantuje, że w przypadku jakiejś usterki podwozia (np jakieś pekniecie czegoś itp.), gwarancja będzie uwzględniona...właśnie z uwagi na konserwację poza salonem...Co ciekawe taka konserwacja w salonie kosztuje 4.700 zł.(taka cenę usłyszałem) a ja u naprawdę solidnego fachowca mogę to zrobić za 2.500zł...Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Może ktoś pytał o to w swoich salonach...???
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is
Re: Konserwacja podwozia, a gwarancja
Wydaje się, że salon chce zarobić na konserwacji. Jeśli znajdziesz dobrego fachowca, który robi to dobrze, to spokojnie możesz zaoszczędzić. Warto tylko upewnić się, że nie stracisz gwarancji.Mecenario wrote: ↑17 Mar 2025, o 19:59 4 tyg. temu odebrałem nowego NX350h Omotenashi...po przejechaniu ponad tysiąc km byłem w salonie popytać o kilka spraw: pytałem m. in. o konserwacje podwozia - czy warto czy zalecają...Pan z salonu z Rybnika stwierdził, że jak najbardziej zalecają (najlepiej łącznie z "gniazdem")...jednak ostrzegł, że jeśli zrobię konserwację poza salonem to nie gwarantuje, że w przypadku jakiejś usterki podwozia (np jakieś pekniecie czegoś itp.), gwarancja będzie uwzględniona...właśnie z uwagi na konserwację poza salonem...Co ciekawe taka konserwacja w salonie kosztuje 4.700 zł.(taka cenę usłyszałem) a ja u naprawdę solidnego fachowca mogę to zrobić za 2.500zł...Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Może ktoś pytał o to w swoich salonach...???