Konserwacja podwozia, a gwarancja

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
Post Reply
Mecenario
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Konserwacja podwozia, a gwarancja

Post by Mecenario »

4 tyg. temu odebrałem nowego NX350h Omotenashi...po przejechaniu ponad tysiąc km byłem w salonie popytać o kilka spraw: pytałem m. in. o konserwacje podwozia - czy warto czy zalecają...Pan z salonu z Rybnika stwierdził, że jak najbardziej zalecają (najlepiej łącznie z "gniazdem")...jednak ostrzegł, że jeśli zrobię konserwację poza salonem to nie gwarantuje, że w przypadku jakiejś usterki podwozia (np jakieś pekniecie czegoś itp.), gwarancja będzie uwzględniona...właśnie z uwagi na konserwację poza salonem...Co ciekawe taka konserwacja w salonie kosztuje 4.700 zł.(taka cenę usłyszałem) a ja u naprawdę solidnego fachowca mogę to zrobić za 2.500zł...Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Może ktoś pytał o to w swoich salonach...???
Amandix
Nowy lex user
Model Lexusa: Is

Re: Konserwacja podwozia, a gwarancja

Post by Amandix »

Mecenario wrote: 17 Mar 2025, o 19:59 4 tyg. temu odebrałem nowego NX350h Omotenashi...po przejechaniu ponad tysiąc km byłem w salonie popytać o kilka spraw: pytałem m. in. o konserwacje podwozia - czy warto czy zalecają...Pan z salonu z Rybnika stwierdził, że jak najbardziej zalecają (najlepiej łącznie z "gniazdem")...jednak ostrzegł, że jeśli zrobię konserwację poza salonem to nie gwarantuje, że w przypadku jakiejś usterki podwozia (np jakieś pekniecie czegoś itp.), gwarancja będzie uwzględniona...właśnie z uwagi na konserwację poza salonem...Co ciekawe taka konserwacja w salonie kosztuje 4.700 zł.(taka cenę usłyszałem) a ja u naprawdę solidnego fachowca mogę to zrobić za 2.500zł...Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Może ktoś pytał o to w swoich salonach...???
Wydaje się, że salon chce zarobić na konserwacji. Jeśli znajdziesz dobrego fachowca, który robi to dobrze, to spokojnie możesz zaoszczędzić. Warto tylko upewnić się, że nie stracisz gwarancji.
Post Reply

Return to “Ogólne”