Postaram Ci się odpowiedzieć przynajmniej na kilka pytań.alfjoker wrote: ↑17 Mar 2025, o 00:57 Witam
Wkrótce odbieram NX i mam kilka pytań:
1. Czy jazda na koncie gościa jest bardzo uciążliwa? Wady i zalety używania konta gościa. Do czego jest przydatne konto Lexus?
2. Czy jest gdzieś opisana procedura parowania kluczyków do auta ze swoim kontem Lexus (podobno trzeba sparować apkę LL+ i kluczyki)?
3. Czy używanie aplikacji LexusLink+ jest obowiązkowe, aby używać swojego konta Lexus w aucie? W ASO twierdzą, że jak chce używać swojego konta w aucie (nie jeździć na gościu) to musze też używać apki LL+.
4. Czy ktoś się orientuje jak wyglądają zabezpieczenia tej apki przed nieuprawnionym dostępem, w końcu możemy sterowac za pomoca tej apki naszym autem.
5. Czy da się podłączyć smartfon (Android) po BT (do dzwonienia, sms), bez używania AndroidAuto? Zaznacza się jakieś opcje co chcę podłączyć?
6. Na ile apka Vodafone Connected Car jest użyteczna-pomocna, jeśli piszecie, że są duże opóźnienia w komunikacji czy też odświeżaniu informacji/statusów?
Czy działa Geostrefa i wysyła sms od razu w razie przekroczenia strefy?
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
Jacek
AD1: Nie mam pojęcia nigdy nie jeździłem.
AD2: Kluczyk przypisuje sie do profilu, a żeby utworzyć profil musisz mieć app lub przynajmniej konto w my lexus.
AD3: Wydaje mi się że możesz się zalogować na konto bez Apki ale nie sprawdzałem.
AD4: Nie sądzę aby ktoś się orientował, trzeba by wgryźć się w kod a zapewne nikt tego nie robił.
AD5: Tak możesz podłaczyć po BT i do odchaczenia masz 1) rozmowy telefoniczne 2) multimedia 3) ApplcarPlay/Android Auto
AD6: Mnie bardziej wkurzała niz pomagała ale to było prawie 3 lata temu, po okresie próbnym wywaliłem to cholerstwo.
Podsumowując nie wiem czemu sie tak bronisz przed tą paką, prędzej Ci zapierdzielą samochód spod domu lub supermarketu na walizkę niż hackując apkę, no chyba że boisz się że za jej pomocą żona będzie cie śledzić ale jak nie w ten to inny sposób.
Według mnie apka jest pomocna może nie ma tyle funkcji i nie działa tak super jak w innych markach ale przynajmniej mogę sobie schłodzić lub ogrzać auto zanim do niego wsiąde a i czasami zdarza mi sie zapomnieć go zamknąć wtedy bez ruszania 4 liter moge to zrobić

Pozdr
Qbek