Lexus ES model 2024
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
Re: Lexus ES model 2024
A z ciekawosci - jezdziles obecna generacja, najlepiej prestige + multimedia? Bo jak pytasz o subiektywne zdanie - rozwazalem to, nie warto wyciszac, kupe kasy, zabawa z ANC ktore jest zamontowane, a jedyna rzecz ktora warto rozwazyc to podmiana fabrycznych opon letnich Dunlop bo sa glosne. Prawda jest taka - kiepski asfalt, wertepy slychac. Jak jest dobry asfalt to slychac szum - mniej wiecej powyżej 80km, ktory robi sie mniej ciekawy powyzej 120km/h ale dalej mozna rozmawiac spokojnie
A obiektywne zdanie jest takie: ktokolwiek wsiadl do samochodu byl zaskoczony cisza w srodku, zwlaszcza osoby ktore mialy do czynienia z opiniami z internetu lub traktuja Lex jako lepsiejsza Toyota i mysla ze w nim wyje i szumi jak w Toyocie - co nie jest do konca prawda bo jezdzilem Camry i widzialem miny nie jednej osoby. Choć Toyota rowniez poprawila sie w tym wzgledzie.

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Es
Jeździłem testowo w BE a jest różnica w wyciszeniu między poszczególnymi wersjami wyposażenia?Rozważam pomiędzy Prestige+Multi lub Omotenashi.Miałeś okazję jeździć wyciszonym egzemplarzem?
-
- Lex user
Mam omotenashi a zastepcze na czas przegladu byl BE. Roznica jest..i to jest subiektywne. Popros w ASO jazde testowa Prestige+multimedia minimum. Podłącz sobie spotify/tidal/apple music i pojezdzij troche z taka muzyka, jak i w totalnej ciszy. Na temat roznicy w wyciszeniu chodza rozne zdania. Musisz sprawdzić wyzsza wersje wyposażenia. Bo komfort to nie tylko wyciszenie.
Co do "dociszonego" - tak ale to byla wersja z 2019 roku, rowniez Omotenashi i byly tylko nadkola wyciszone.
Co do "dociszonego" - tak ale to byla wersja z 2019 roku, rowniez Omotenashi i byly tylko nadkola wyciszone.
-
- Nowy lex user
W moim wypadku wyciszenie jest bardzo ważnym aspektem:)A w tym z wyciszonymi nadkolami był „cichszy” czy nie słyszałeś różnicy?
-
- Lex user
był, ale to zalezy wszystko gdzie jezdzisz
po dolach jak bedziesz jezdzic to odezwie sie prawdziwy problem dotyczacy wiekszosci ES - trzeszczenie czegos/podsufitki, poczytaj w necie 

-
- Nowy lex user
I to trzeszczenie rzeczywiście jest w każdym egzemplarzu?Mam dojazd do domu mocno dziurawy gruntowej drogi więc trzeszczenie byłoby mocno słyszalne…serwis jest w stanie to poprawić jak coś?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h
Niestety tak. U mnie jest tak samo. Najgorsze jest to, że to trzeszczy zaraz nad głową. Jest to największa wada schodzącego z rynku ES.
-
- Nowy lex user
Doczytałem na forach że serwisy wiedzą już o co chodzi i poprawiają tą wadę…nie prosiłeś w serwisie o interwencję?Trzeszczenia to bym nie zniósł…
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h
Nie byłbym taki pewny, że serwisy sobie z tym tematem poradziły. W moim przypadku nie poradziły. Jedni piszą, że to trzeszczy szyberdach, inni mówią, że mocowania podsufitki. Po wyjeździe z serwisu było może cicho przez tydzień. Odpuściłem temat z dwóch powodów. Po pierwsze niedługo oddaję auto i nie chce mi się już zawracać tym problemem głowy. Po drugie użytkuję ES głównie na drogach ekspresowych i autostradach, a wtedy jest cisza.
-
- Nowy lex user
Dziękuję za informację…w następnym tygodniu postaram się wybrać do salonu i zobaczę co ciekawego zaproponują,najchętniej wziąłbym omotenashi ale prestige+multi też wchodzi w grę-mam nadzieję że zapowiedź nowego modelu wpłynie pozytywnie na możliwość negocjacji ceny:)